Afbeeldingsresultaat voor voorjaarsbeurs houten

Verleden jaar al heeft de organisatie van het inmiddels wereldwijd bekende evenement laten weten in 2020 drie dagen open te zijn. Het startschot van het nieuwe duivensport seizoen begint dit jaar 

Zaterdag 29 februari van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 1 maart 9.00 – 14.00 uur.

In de oprichtingsfase van de beurs heeft de organisatie gezocht naar de perfecte datum. Pas met de verhuizing naar Expo Houten blijkt het eerste weekend van maart de meest ideale te zijn, voor zowel bezoeker als verkopers van duiven. Omdat het voor Expo Houten een van de drukste perioden in het jaar is moest er gekozen worden uit twee kwaden. Of het evenement in één dag opbouwen (wat vrijwel onmogelijk is) of een weekend naar voren. Er is gekozen voor het laatste en daarmee is het evenement zelfs drie dagen te bezoeken!

In de afgelopen 25 jaar heeft de organisatie al heel wat meegemaakt qua beperkende maatregelen vanuit overheidswege. Gelukkig voor de organisatie heeft het evenement altijd doorgang kunnen vinden ondanks op hand zijnde uitbraken van o.a. varkenspest eind jaren ’90 en meerdere uitbraken van kippenziekte in het begin van het nieuwe millennium waarbij destijds miljoenen kippen uit voorzorg geruimd zijn en er zelfs niet aan wedvluchten mocht worden deelgenomen. Meest recentelijk zijn natuurlijk de beperkende maatregelen van wege vogelgriep. Gelukkig hebben we met de postduiven momenteel een status bereikt dat postduiven in Nederland niet onder commercieel gehouden pluimvee vallen. Onze duiven mogen dus vrij verhandeld worden zeker tijdens de Voorjaarsbeurs, een moment waar vele exposanten al reikhalzend naar uitkijken.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen en kan men ook op de zaterdag en zondag bij de diverse stands een kop koffie, frisdrank of biertje krijgen maar dan moet men wel even de diverse stands binnenlopen. Verder zullen er voor dit 25 jarige lustrum speciale beursaanbiedingen gedaan worden door het bedrijfsleven. Zaterdag zal dé drukke dag worden, dat is al jaren zo. Dus op vrijdagmiddag en de zondag kunt u makkelijk parkeren rondom de hallen en de exposanten hebben ruim de tijd om uw vragen te beantwoorden. Met een bezoekduur van drie à vier uur kunt u het evenement ruimschoots bezien en voorspellen wij u een relaxed bezoek!

Een weekendkaartje voor drie dagen

De organisatie van dit grote evenement doet regelmatig onderzoek en wat opvalt is dat bezoekers die duiven willen kopen er op zaterdag al vroeg bij zijn, want dan is het aanbod immers compleet. Maar die gene die zich verdiepen in medische begeleiding, voeding, voedingssupplementen, natuurproducten en dat soort zaken die bezoeken de beurs normaliter op de zondag. Logisch want dan hebben de exposanten meer tijd en is er meer ruimte bij de stands om alles goed te zien. Fijn dat er voor hen nu ook een vrijdag is om bij de exposanten informatie in te winnen! Bovendien kost een weekendkaartje slechts twintig euro, waarmee bezoekers drie dagen duivensport plezier kunnen beleven.

Er worden veel kwalitatief goede jongen verkocht in Expo Houten

Het zijn toch de jonge duiven die de sfeer bepalen in Houten. Op de Voorjaarsbeurs is altijd volop aanbod, de vele duizenden jonge duiven komen vooral van kleine, goed spelende liefhebbers. U zult zelfs provinciale en landelijke toppers jonge duiven zien verkopen, van de vitesse tot de zware fond. De 4.000 tot 6.000 jonge duiven brengen sfeer en gezelligheid en hebben in die 25 jaar toch het gezicht van de Voorjaarsbeurs bepaald. Dat is waar de meeste bezoekers op afkomen. Natuurlijk hopen exposanten op een succesvolle beurs. Net als twee jaar geleden toen er op de eerste dag 32 exposanten uitverkocht waren.

Facebook

Ook op facebook merken wij dat het evenement nu écht begint te leven. Zeker nu met de eerste foto’s van gekweekte jongen en de reacties die heel divers en internationaal zijn.

Nog geen facebook vriend? Meldt u zich dan snel aan! (“Voorjaarsbeurs Houten”)

De entreeprijs is € 12,50 per persoon, een weekend kaartje voor 3 dagen kost € 20,--. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree en parkeren nabij de hallen is gratis.

Deze 25e editie wordt gehouden op:

Zaterdag 29 februari van 9.00 – 17.00 uur.

Zondag 1 maart 9.00 – 14.00 uur.

Meer informatie vind u op www.proffsport.nlIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor