Vandaag bedacht ik mij dat we allemaal zoeken naar dat ene ding, dat ene ding dat alles omvattende ding! Dat ene wat alles compleet maakt... Heb ik het over duiven? Nou, wie begrijpend kan lezen zal het er misschien uit kunnen halen. We zoeken liefde, we zoeken geluk, we zoeken welzijn warmte en welvaart. Oh ja, en gezondheid willen we ook nog.

WILLEN, IK WIL, JIJ WILT, WIJ WILLEN...

IK wil geluk. Bekijk deze woorden eens en laat het woord IK weg. IK staat voor eigen, voor egoïsme, streep deze door... WIL is een 'Need' dat is wat je denkt nodig te hebben. WIL is eigenlijk IK MOET... Streep deze weg... Wat er overblijft is maar 1 woord uit een zin van 3: GELUK. We zoeken allemaal hetzelfde bijna niemand uitgezonderd. IK zie het als een ballon, in deze ballon stop ik nog een ballon, een ballon voor geld, ja ik wil geld, dat is wat ik wil en, ach ik ben nu toch aan het blazen, ik stop er nog 1 ballon in. IK wil welvaart.

Ja, ik wil een mooie auto en een mooi huis met die mooie grote badkamer... Ja dat wil ik. Ik stop de ballon in de ballon en nog 1 ballon want ik wil ook geluk want hey, zonder geluk vaart niemand wel. Ik doe er nog maar 1 ballon bij want ik wil ook liefde en als ik dan toch nog verder mag..., doe ik er nog een ballon in voor gezondheid. Dat zou fijn zijn nooit iets mankeren. Tel de IK en de IK WIL...!!
Zo, nu hebben we dat ene ding waar we naar zochten... Het is compleet en hebben we alles wat we willen. Het zit weliswaar gewoon in 1 ballon, het paste dus!

We weten 1 ding van een ballon: ZE KAN KLAPPEN..., ONTPLOFFEN!!!

Vandaag zat ik in gesprek en ik besefte dat we zoveel willen. We kijken zo op naar de ander... Zien we een man of vrouw in een dure auto, daar denken we dan een groot huis bij, veel geluk, liefde en welvaart... Ziekte, nee dat past daar niet bij, maar als dit nu wel eens zo zou zijn dat deze man of vrouw misschien een ernstig ziek iemand thuis heeft zitten... Zou hun ballon dan nog zo compleet zijn? Het lastige is bij het vullen van de grote ballon, daar gingen de andere ballonnen ook mee naar binnen... We kunnen ze er niet uithalen en zeggen, hup weg jij, jouw wil ik niet. Zou hun ballon heel blijven? Want alles zit in die ballon. Alles wat we / hun wilden...

IK kan jullie zeggen, ook hun ballon zal eens klappen net zo hard als van een mens die het vele malen minder heeft. Geluk is niet te koop..., gezondheid al helemaal niet.

Geluk

Zo is het maar net...!

Vandaag bracht ik onze oudste zoon 2 warme muffins en een glas ijsthee naar zijn studeerkamer... Hij zat huiswerk te maken... Zou hij gelukkiger zijn geweest als er op het bordje 50 euro lag? Nee, ik zag dat deze 2 muffins hem verraste en hij zei..., oh lekker ma, heb je die net gemaakt? Waarop ik antwoordde, ja jongen. Het maakte voor even een verschil in zijn zoektocht in alles wat hij wilt..., het verzachtte even de pijn van het blokken op zijn huiswerk, dat weet ik zeker!!!

Wat ik bedoel te zeggen: laten we blij zijn, laten we dankbaar zijn voor alles wat we mogen hebben in en om ons heen, arm of rijk, je kunt gelukkig zijn met wat je mag hebben... Haal je geluk uit de lach van je kind..., haal het uit een vriendschap die echt is en er is voor lange tijd... Haal je geluk uit het zwaaien naar een oude dame in het verzorgingstehuis die voor het raam zit, of uit het helpen van iemand die het niet zag zitten die 3 muren te verven... Haal het geluk uit de kleine dingen van vandaag... Het zijn er veel als je ze maar wilt en kunt zien..., want weet je, het kan je morgen ontnomen zijn.

Geen één ballon zal heel blijven er is altijd wel iets..., maar geloof mij, de rijke man met de grote auto..., heeft misschien wel totaal geen liefde gekend in zijn leven terwijl jij of ik geen cent te makken hebben maar het wel gezellig hebben met elkaar en liefde kunnen geven aan en met elkaar... Wie is dan een rijk mens? De één zal het makkelijk vergaan in zijn of haar leven dan de ander. Zo gaat het ook in de duivenwereld de één heeft alleen maar geluk (zo lijkt het) en de ander moet er alles, maar dan ook alles aan doen en dan nog lukt het niet altijd... Maar ook hun ballon zal nooit compleet zijn er zal altijd iets zijn geloof me..., ze zijn ook mens net als u en ik.

IK schrijf dit mede door de vele ellende om ons heen maar ook met wat er gebeurd zoals op Sint Maarten, het is verschrikkelijk...!!

Maar ook met mijn kijk op de duivenwereld... We willen allemaal topmelker worden. We willen het liefst allemaal veel geld verdienen met duiven... We kijken allemaal op tegen de grote man in deze sport... We gunnen eigenlijk niemand iets als het ons zelf niet betreft en we hebben er ook altijd wel iets over te zeggen of te vinden... Behaal je een grote prijs maar loop je het schip met dubbeltjes mis..., hey geniet dan gewoon van de grote prijs die jouw op dat moment zo gelukkig maakte... Neem van mij aan..., de rest zal volgen... En dat is niet de bak met geld..., maar de kleine dingen. Er zit maar één kleine boodschap in dit ellenlange verhaal: "Be aware off what you got" ofwel in onze eigen taal: "wees bewust van wat je hebt"...

Geluk zit hem niet in de afwezigheid van ellende en problemen, maar in de kracht en het vermogen om er mee te leren omgaan en vanuit daar door te zetten. Met de juiste mensen om je heen moet dat een ieder lukken... Volgende week een verslag over ons recente bezoek (met foto's) aan onze vrienden JELLE en KIM ROZIERS in ITEGEM (BE). Maar eerst moest ik dit verhaal aan de lezer kwijt. Misschien herkent u zichzelf erin...

Fijne week en tot volgende keer.

Groetjes, Evelien

website: http://www.gerodijk.nlIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda