1e PRIJS STEDELIJK SAMENSPEL LEIDEN WEDVLUCHT DUFFEL.

Na lang wachten was het dan eindelijk zover, de eerste jongen duiven vlucht van het seizoen 2017. Een jonge duiven vlucht vanuit Duffel die we niet snel zullen vergeten want wie had dit verwacht. Om 07:00 uur zwaarbewolkt en regen dus ze zullen wel niet los gaan vandaag. Om 08:00 uur nog steeds niets op de afdeling 5 site, eigenlijk logisch ook want wie denkt dat ze gelost zijn is toch echt gek. 08:15 uur we zijn allemaal gek in Zuid Holland want opeens staat op de site dat de jongen duiven gelost zijn om 07:40 uur 07:50 uur en ons samenspel om 08:00 uur. Even me pagina verversen want dit moet een oud bericht zijn, nee hoor ze zijn echt los. Ondertussen had ik de roosters uit het jongen duiven hok van me zoon gehaald om daaronder schoon te maken, ging er vanuit dat het toch zondag zou worden. Dus snel alles weer terug leggen en zijn klok aan sluiten. Snel door naar me eigen hok om alles klaar te zetten.

Misschien was het handig geweest om 07:00 uur even te melden dat ze zo zouden gaan lossen, we krijgen namelijk normaal ook om dit tijd stip al een welkom woord. Al snel werd duidelijk dat het voor de meeste liefhebbers geen leuke vlucht werd. De snelste duif in het stedelijk samenspel leiden viel om 09:26 uur bij W.Kop ‘’THE REPAIR MAN’’ uit leiden want hij pakte wel gewoon twee duiven in nog geen twee minuten. Maar ruim 50% van de hokken in ons samenspel staat dan nog tussen de 20 en 30 minuten te wachten voor dat ze een duif krijgen. Als je er dan een krijgt moet je hem nog binnen zien te krijgen wat de jongen duiven waren kletsnat en totaal van de wereld. Een hoop liefhebbers moeten dan ook tussen de 10 en 20 minuten wachten op hun tweede duif. Al met al een hoop frustraties voor een vluchtje van ongeveer 115 km. Enkele uren laten word dan ook duidelijk dat er bij de meeste liefhebbers nog tussen de 25 en 50% moet thuis komen. Winnende duif van W.kop is de 17-1199324’’ THE REPAIR’’ en pakt tevens een 4e plaats in het samenspel leiden en omstreken tegen 3622 duiven. De 324 heeft Willem gekweekt uit een van zijn kweekkoppels, dit koppel komt bij Jan Siera vandaan die ze rechtstreeks had van Combinatie PTT uit Zoeterwoude. Het koppel bestaat uit de 10-1621185 een doffer die nog een kleinzoon is uit de SUPER REIN en uit de 10-1621181 een duivin die terug gaat naar de LOWIEKE en een dochter is van de TINEKE. Op het kweekhok zitten verder enkele duiven van diverse tophokken uit Nederland. In de tuin bij Willen Kop staat een hok van ongeveer 10 meter, twee afdelingen van 1,70 meter voor de 18 weduwnaars, twee afdelingen van 1,70 meter voor de 41 jongen duiven, een afdeling van 1,70 meter voor de kwekers.

Dan staat er nog een afdeling leeg want ook Willen is niet meer de jongste (73) en heeft zo nu en dan problemen met de gezondheid. Zo lag hij vlak voor het kweekseizoen nog in het ziekenhuis en moest zijn broer bij springen. De duivinnen zitten in een ren achter de schuur maar hier word niet mee gevlogen. Willen heeft nu nog 14 weduwnaars over en een dag na de eerste jongen duiven vlucht op zondagochtend 10:00 uur 31 jongen thuis van de 38 die mee waren. De duiven krijgen allemaal de zelfde mengeling van Mariman, de Blauwe zakken standaard mengeling. Af en toe een handje P40 en s, avonds allemaal een snufje snoepzaad. Geen poespas hier dus. Eens in de maand krijgen de duiven een geeltablet en elke zondag na de vlucht krijgen de duiven BS van de Weerd in het water. De dag voor inkorving krijgen ze altijd ornispecial van de Weerd in het water. Bij de weduwnaars zit het plafond bijna potdicht en s, nacht gaat het zelfs hellemaal dicht. Het kan hier omdat er maar 14 weduwnaars op 3,40 meter zitten. Bij de jongen zit geen plafond maar zijn er platen tot net onder de nok geplaatst. Via de ramen die een klein stukje open staan komt de lucht binnen en kan er via de nok weer uit. Jongen duiven worden hier nooit zelf afgericht maar gaan gelijk mee met de africhting van de afdeling. Dit gaat elk jaar goed en opvallend is dan toch ook dat Willen met de eerste paar jongen duiven vluchten de te kloppen man is in het stedelijk samenspel leiden.

W. Kop van harte gefeliciteerd met de overwinning op de jongen duivenvlucht Duffel.

Tot volgende week, De Witte Duif.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor