Snelste duif van Nederland ?? Snelste duif van Nederland, een mooi begin van dit artikel. Hiermee bedoelen we natuurlijk de duif met de hoogste snelheid van die dag op basis van de uitslagen van de Compuclub. Laon Zaterdag 7 mei werden in totaal 4731 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden gelost in Laon. Een meer Oostelijk gelegen loslocatie dan Peronne om in te spelen op ZO wind. Van de Afdeling 5 stonden er in totaal 45.117 duiven klaar om huiswaarts te keren. Gezien de weersomstandigheden was het lastig om het beeld van aankomsttijden scherp te krijgen. Los om 9.00 uur zou betekenen dat de aankomsten rond 11.30 uur zouden zijn. Zo ook bij Dammis Vroegindeweij uit Nieuwe Tonge. Rond 11 uur nog even snel alles nalopen en zoon Marco naar zijn eigen hok gestuurd. Ineens piep piep ! Dit kan toch nog niet en snel van het bovenhok naar beneden. Op de klok 11.11.34 uur, de blauwe doffer 2014 -1022819 was thuis. Vorige week vloog deze doffer ook al 1 op 10. Op de vraag waarom hij dan niet bij de getekende stond kwam het volgende antwoord van Dammis. Hij zit in hok 15 en bij het inmanden begin ik bij hok 1 !! Tja, zo kan het ook !

Figuur 1 trotse Dammis met de overwinnaar

Met een snelheid van 1800 meter per minuut blijkt hij de snelste van de gehele afdeling 5. Na een snelle controle op de Compuclub site lijkt hij afgelopen zaterdag ook de duif met de hoogste behaalde snelheid van geheel Nederland. Een prachtig resultaat !

Afstamming

Dammis heeft zich in het verleden vooral gericht op de Overnachtvluchten. Enkele jaren terug heeft hij het programma spel weer opgepakt. In 2013 / 2014 is hij begonnen met de inbreng van de duiven van de helaas dit jaar overleden duivenvriend Jan Visser uit Stad ah Haringvliet. Van Jan Visser had hij één van zijn kweekduiven de “54” met afkomst Gebr. Vd Heuvel uit Gouderak in gebruik. Gelijk het eerste jaar is hieruit de “975”van 2013 gekweekt. Deze doffer liet zich goed zien op de dagfond vluchten en is vader van de overwinnaar. De moeder heeft hij van zijn zoon gekregen op een bon van Ton Bosua (Lijn Looyschelder / C. Bosua Kerkduifje).
Zoon Marco Vroegindeweij pakte 4 minuten later een duif en pakte daarmee in de vereniging nog de 2e prijs en de 6e in het samenspel. Ook deze duif had hetzelfde bloed als de overwinnaar in de aderen.
Bij de 20 ingekorfde duiven zitten ook nog 5 fondduiven en daarmee had Dammis met 13 prijzen deze week bijna alle duiven in de prijzen. Toen ik deze duiven in de hand kreeg voelden ze weeral prima aan. Met de conditie zit het op het moment wel goed !

Systeem

Dammis probeert het systeem praktisch te houden. Gedurende 20 minuten krijgen de duiven volle bak. De bak wordt daarna weggenomen en de volgende voeding zullen ze dit eerst op moeten eten. Naast grit kregen de duiven voor het eerst de Pigeon Endurance korrel van Toppigeons. Volgens Piet de Vogel hebben ze daarnaast niets nodig en dat is het systeem wat Dammis volgt!
Dammis, van harte proficiat met dit prachtige resultaat.

Bram KoppenaalIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - 'KWF en ...

Zaterdag 12 oktober was er weer de jaarlijkse HABRU duiven dag t.b.v. het KWF. Gero wilde er graag heen om daar ...

Evelien's Journaal

John Logemann - Wintertijd -

  Zondagochtend, het is buiten nogal grijs, in de verte hoor ik het geluid van de overtrekkende ganzen. Het ...

John Logemann

COLUMNS

Soort van rust - Sjaak Buwalda

Qua kleurspeling van de natuur misschien wel de mooiste tijd van het jaar, een ander vindt het weer vervelend om al ...

Sjaak Buwalda

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Ad Schaerlaeckens - Heet van de naald -

146.400 € werd gisteren door (wie anders dan) een Chinees op tafel gelegd. Niet voor een heel hok ...

Ad Schaerlaeckens