Week 6 – net iets meer dan 9000 duiven van Rayon West van Afdeling 5 stonden in Melun een plaatsje ten zuid oosten van Parijs. De duiven kregen om 9.20 uur het startsein voor een vlucht van ruim 370 km. De wind was variabel, hetgeen betekende bij de start een Zuidenwind, die rond draaide naar Oost en aan de kust een wind van zee met een zeer heiige lucht. Om precies 13.54.00 uur zat de winnaar van deze vlucht op de klep bij de Vader / Zoon Combinatie Velgersdijk uit Zuidland. Naast de overwinning pakken 25 duiven van de 44 hun prijs.

De winnaar met nummer 16-1535508

De duif is een doffer verkregen op een bon van de Gebroeders van den Heuvel uit Gouderak. Het bleek al snel een hele goede ! Hij was kampioensduif jong Zuid Hollandse Eilanden Vitesse rayon Oost en heeft nu al 4 keer een 1e prijs gevlogen.

Al veel liefhebbers zijn geslaagd met de duiven van Anton vd Heuvel. De combinatie had hem voor het inkorven een keer 2 duivinnen gegeven, misschien heeft dat wel extra geholpen.

Verzorging

De verzorging is eenvoudig en praktisch. Elke dag volle bak en dan een half uur laten eten, daarna wordt het voer weggehaald. De combinatie is zeer tevreden over de voeders van Wielink Dierbenodigdheden uit Ijsselmuiden en voeren de weduwnaars de Super Vlieg MC mix. Elke zondag mogen ze in bad.

Bijprodukten

De duiven ontvangen wat vitamine in het water plus wat snoepzaad en P40 korrels en af en toe wat grit. 1 à 2 keer per week MG mix en soms wordt er wat lookolie en biergist over het voer verstrekt ! Om de 3 weken krijgen de duiven wat tegen het geel.

Training

Elke dag wordt er een half uur tot drie kwartier getraind. De duiven worden gespeeld op totaal weduwschap. Henk en Jan nogmaals proficiat en veel succes de komende weken !

BKIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

De Tour

Alweer een weekje is de Tour de France bezig. Jumbo – Visma heeft al 4 overwinnigen. Ook reed Teunissen 2 dagen in ...

Ad de Jong

Wederom zwaar duivenweekend met als ...

Wie dacht dat Wim Muller afgeschreven was die heeft toch even achter zijn oren moeten krabben, en ik durf te zeggen dat ...

Evelien's Journaal

Weer thuis

Van Wolvertem 22 juni waren 6 jongen niet terug gekomen. Eén werd er opgegeven en zat in de kop van Friesland bij ...

Ad de Jong

COLUMNS

Gert Jan Hendriks - Zuiderwoude / Maak ...

Ruim 5 jaar geleden schreef ik mijn vorige column over dit onderwerp. Inmiddels is dit onderwerp actueler dan ooit en ...

Nico van Veen

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Rustig blijven, op naar St. Vincent

De zondag na Limoges, de overnacht opening van het seizoen voor de afdelingen 7 t/m 11. Elk jaar weer een pittig ...

John Logemann