Een aantal Duitse sportvrienden die in het grensgebied wonen zijn lid van de VNCC. Zo ook Jürgen Stevens uit Emmerich. Deze liefhebber korfde 23 goed voorbereide jonge duiven in voor deze vlucht en wist er 11 in de prijzen te spelen. De duiven waren gelost om 08.30 met een zuidelijke wind en Jürgen pakte om 13.28 op een afstand van 441 km zijn eerste getekende en had daarmee ook de snelste duif, want in de over vlucht werd er geen duif gedraaid die sneller vloog dan 1477 m/m die de duif van Jürgen had gevlogen. Onze Duitse jonge duiven specialist had dit seizoen weinig problemen met zijn jongen, de verliezen waren niet groot bij het uitwennen. In totaal werd er met 43 duiven gestart er konden er 23 gezet worden voor Melun. De jonge duiven worden, voordat zij de mand in gaan, onderzocht door een dierenarts om te kijken of ze gezond genoeg zijn om ze te spelen. Ze zijn dit jaar behandeld tegen het geel en hebben een ornithose kuur gehad.

Daarna volgden een aantal trainingsvluchten. Het jonge duivenhok ( 3 bij 2 meter) kun je als klassiek beschouwen, van onderen komt de verse lucht binnen en via de kap wordt de vervuilde lucht afgevoerd. Aan het hok is een ren bevestigd, zodat de jongen als ze niet uitvliegen toch van de frisse buitenlucht kunnen profiteren. De winnende blauwwitpen 18-1645398 is goed gespierd, rustig van aard, evenwichtig in bouw en was niet gepaard. De duif beschikt over een fluweel zacht gevederte en glijdt door je hand. Het is precies het type duif waar Jürgen op selecteert, goed gespierd, evenwichtig met een vleugel die bij de duif past, daarnaast wordt ook gelet op de afstamming, maar beiden moeten kloppen. De vader van de 18-398 komt uit een zeer goede prestatie doffer (soort van Dyk) gekoppeld aan een dochter van Solos ( 4 eerste prijzen), soort Koopman/Hagedorn/Becker. De moeder van de 18-398 komt voort uit een topdoffer van Dr. Connert, waar al veel goede duiven uit zijn gekomen. Deze zat gekoppeld aan een zuster van Embricos ( in 2012 beste eendaagse fond afdeling 9).

Jürgen is van plan de winnende duif volgend jaar weer vol op te spelen, hopelijk toont ze dan opnieuw haar vliegkwaliteiten. Toen de duif arriveerde zat Jürgen op zijn fiets om te gaan werken. Gelukkig kon zijn vrouw hem nog roepen, zodat hij toch nog zijn eerst getekende over de antenne zag lopen. Jürgen had uitgerekend dat rond half twee er duiven zouden kunnen vallen, hij zat er twee minuten naast. Door zijn werk, hij zit bij een continu bedrijf ( 24 uur produceren), heeft Jürgen te maken met het ploegensysteem. Gelukkig vullen zijn vrouw en dochter de gaten op bij de verzorging van de duiven. Daarnaast steek de broer van Jürgen de helpende hand toe bij het wegbrengen naar de vereniging als dat nodig is. Ook kan Jürgen in nood beroep doen op zijn vereniging kameraden. Op de één of andere manier lukt het altijd wel en daar is Jürgen erg blij om.

Het jaar 2018 was voor deze liefhebber een prachtig jaar, want naast deze VNCC overwinning vlogen zijn duiven 1e en 2e op Laon van 5 mei j.l. van 20.235 duiven in de afdeling. Van zulke overwinningen kun je genieten, maar het genieten van de duivensport zou voor Jürgen toenemen als hij over meer vrije tijd kon beschikken. Jürgen is lid van Ons Genoegen en juist hier is het verenigingsleven nog volop aanwezig, samen met elkaar genieten van onze mooie duivensport.

Klaas MulderIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor