Samenspel Zuid Hollandse Eilanden – 3822 duiven, De eerste klap is een daalder waard !

Ondanks  dat het begin van het seizoen wat stroef verliep,  weersomstandigheden onvoldoende om de duiven goed op te leren en daardoor ook nog uitstel van de eerste officiële opleervluchten. Op zaterdag 7 april was het dan zover.  3822 duiven van het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden werden om 10.30 uur in Oudenaarde gelost.  Het weer leek prima en de lossingscommissie heeft gewacht tot de eerste mist dampen waren opgestegen. Met een ZO wind konden ze met zeer hoge snelheden huiswaarts.  Een goede basis voor een mooie vlucht ! Zoals zo vaak bleek ook deze keer dat vluchten met de wind uit deze hoek nooit de makkelijkste zijn. Voor de overwinnaar was dit echter geen probleem.  Met een snelheid van 1880 meter / minuut wist de 5 jarige duivin met ringnr. 13-1189189 het hok te vinden.  Bij thuiskomst was het nog wel spannend omdat de buren de plaatsing van de zonnepanelen hadden gepland ! 

Des te mooier is het om bijna 5 minuten (oftewel met 140 m/min) los te vliegen. Met deze tijd won de “ 189” ook de hoofdprijs in het afdelingsconcours “WEST” tegen 13000 duiven ! Zoals Bram zei, de eerste klap is een daalder waard ! Bram vliegt totaal weduwschap en  heeft de duiven al een paar weken op weduwschap en hij probeert ze in het begin nog wekelijks een klein lapvluchtje te geven.

Trotse Bram Klijn voor zijn hok

Met 39 duiven mee pakt hij in het samenspel Zuid Hollandse Eilanden 22 prijzen. Deze duivin is wederom een volle dochter uit het “Dure” Koppel, een doffer van Op de Beeck-Baetens – soort Kannibaal -en een duivin van Jan Roodzant.   Het is toch prachtig om een koppel op het hok te hebben waar reeds meerdere eerste prijswinnaars uit gekweekt worden.  Misschien nog belangrijker, Bram kan er ook nog mee omgaan !!

De duiven worden uiterst punctueel verzorgd en wil dit jaar met extra energie het seizoen aanpakken. Afgelopen jaar is door een misstap zo’n 13 weken geblesseerd geweest en kon zo met de hulp van collega melkers en vooral echtgenote maar net aan de vluchten deelnemen. De doffers vliegen 2 x per dag, waarbij s’morgens op dit moment niet langer dan 15 minuten. De duivinnen trainen een uur per dag. Qua voeding worden de merken Versele Laga en Mariman gebruikt, aangevuld met de Endurance korrel van Toppigeons. Bij thuiskomst krijgen de duiven voldoende voer en afgelopen week bleven ze gelijk al wat langer bij elkaar omdat het toch een tijdje wachten was, voordat de laatste thuis was.

De 2e prijs werd gewonnen door K. Meijer uit Ouddorp en de 3e plaats voor Piet van Moort uit Nieuwe Tonge, die hiermee eveneens de 1e prijs pakt in Regio Oost. De kop is er af ! Allen veel succes de komende vlucht !

Bram KoppenaalIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda