Wie bent u

Marcel van Stralen

Waar woont u

Almere Haven

Hoeveel duiven houd u Kweek en Vlieg

Gemiddeld 50 stuks in de wintermaanden en er worden jaarlijks niet meer dan 30 jongen gekweekt. Ik heb geen aparte kweekduiven en/of vasthouders op het hok. 

Wie is uw voorbeeld en waarom

Ik ben te eigenwijs om een voorbeeld in de sport te hebben. Ik heb wel veel respect voor mijn vader (Theo) die op hoge leeftijd nog elke dag geniet van de duivensport en nog steeds fanatiek is.

Wat voor systeem en spel hanteerd u

Ik speel het nest spel en dat zo dicht mogelijk bij de natuur. Eigenlijk zoals men dat vroeger ( jaren 30) ook al beoefende maar dan met de inzichten van nu. De duiven zitten het hele jaar bij elkaar, mogen vrij koppelen en zijn veel los (als de roofvogels het toelaten). Er worden geen medicijnen verstrekt. In mijn ogen bouw je dan een kolonie op die relaxt en onder lastige omstandigheden goed kan presteren.   

Wat voor soort duiven heeft u

Marathonduiven die afstanden van 1000 km en meer aankunnen. In de meeste duiven zit wel wat v.d. Wegen bloed maar dat is al behoorlijk verdund. De basis van mijn duiven heb ik van mijn vader uit Stad a/t haringvliet en mijn stadsgenoot Glen v.d. Hansz (helaas gestopt met de sport). 

Wat zou u nog graag willen winnen

Barcelona. Dit omdat deze vlucht voor de marathonspelers de vlucht der vluchten is.

Welk kloksysteem gebruikt u en waarom

Handmatig

Hoe voert u en wat voert u

Ik voer het hele jaar 4 seizoenen zonder gerst van Wielink. In de laatste week voor een marathonvlucht komt daar 50/50 een H.E. mengeling van dezelfde firma bij. Ik voer altijd zoveel dat alles wordt opgegeten waarbij de duiven die op de vlucht gaan iets extra's krijgen in hun broedhok. Ik probeer het zo simpel mogelijk te houden omdat je dan ook minder fouten kunt maken.

Hoelang en hoevaak trainen uw duiven

Zoveel mogelijk en daar zit eigenlijk geen lijn in. Gezonde duiven vliegen graag en als mijn duiven er goed aan gaan trekken (geen rondjes maar in rechte lijnen over het hok komen zetten) weet ik dat het goed zit. 

Hoe blijf je op de hoogte van de duivensport

Via internet en er samen met andere liefhebbers veel over praten. Ik ben altijd nieuwsgierig  hoe een andere het doet. Je bent nooit te oud om te leren. 

Wat is uw voorbereiding voor de vlucht

Mijn voorbereiding bestaat uit het toewerken van een goede neststand en motivatie. Daarnaast de duiven voldoende brandstof meegegeven voor meer dan 10 uur vliegen. Aan trainingskilometers krijgen de meeste tussen de 1000 en 1500 km. Jaarlingen meer richting de 1500 km dan de ervaren duiven. 

Wilt u verder nog wat kwijt over de duivensport

Duivensport is een mooie hobby waar je veel plezier aan kunt beleven. Als we iedereen in hun waarde laten en elkaars disciplines blijven respecteren kunnen we nog wel een paar jaar door. Het gaat fout als we elkaar allerlei restricties op gaan leggen.  

Heeft u nog een leuk woordje voor duivenliefhebbers die deze pagina bezoeken over u

Alles is mogelijk in onze sport. Kijk vooruit en probeer je elk jaar te verbeteren. Leg de lat voor jezelf en de duiven zo hoog dat je er nog net overheen kunt springen. 

Uw emailadres

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Super weekend

Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend waarvan je vind dat alles op zijn plek valt, alles precies gaat ...

John Logemann

Uitreiking

Zaterdag was de uitreiking van de competitie WHZB / TBOTB in Vianen. Wat ik begreep  was het voor prijswinnaars en ...

Ad de Jong

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann

COLUMNS

Voorouders van de Postduif / De ...

De Gelderse Slenk zal de meeste (post)duivenliefhebbers weinig zeggen. Degenen die in de omgeving van Amsterdam, Lelystad ...

Nico van Veen

Super weekend

Zo af en toe heb je zo'n weekend. Zo'n weekend waarvan je vind dat alles op zijn plek valt, alles precies gaat ...

John Logemann

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann