Marcel van Stralen geniet van zijn prima resultaat vanuit Barcelona 2016. Ja, dit was een van die zeldzame momenten die je wel eens meemaakt in je duivenloopbaan was de opmerking van Marcel op de vraag naar zijn Barcelona resultaat. Geen knal vroege maar met een 159e nationaal en een 205e nationaal doe je vanuit Almere – Haven met een afstand van ruim 1238 km leuk mee. Daarnaast een mooie serie met 4 van de 6 thuis in de kop van de wedstrijd en 5 van de 6 in de prijzen. Dat alles op een vlucht waar op het einde van de 2e dag op de meeste plekken de prijzen er nog niet uit waren. Een prima resultaat van deze kleine maar zeer enthousiaste speler. De duiven zijn vanuit de bouwkeet gespeeld op grote jongen van 26 dagen en 10 dagen broeden. Bij huis zijn geen duiven mogelijk en daarom staan de duiven elders in de wei in een bouwkeet naast het paard van echtgenote Anjo. In de voorbereiding hebben ze 1800 km aan trainingskilometers gemaakt. De laatste vlucht met de vereniging was op 27 mei Peronne (312 km) en de weken erna zijn ze 3x mee naar naar de familie op Goeree Overflakkee genomen (100 km). De 2 duivinnen zijn zondag om 11.00 uur nog gelost in Leiderdorp toen hij eveneens op familie bezoek ging.

Figuur 1 mooie resultaten vanuit de bouwkeet

De laatste week kregen ze naast de vierseizoenen zonder gerst wat ik standaard het hele jaar door voer 50% HE van Wielink (vetrijkvoer). Drie keer per week gaat er visolie met lecithinepoeder over het voer. Van die 3x doet hij daar 2x ook nog wat Winmix van Comed bij. Dat krijgen ze ook bij thuiskomst om sneller te herstellen. Het zijn geen grote hoeveelheden maar net genoeg om een koffielepel visolie droog aan het voer te laten kleven. De vliegploeg bestond uit 2 tweejarige die vorig jaar Aurillac en Bergerac hebben gevlogen. Daarnaast twee duiven uit 2012 die al 6 keer een marathon vlucht hebben gehad waarvan 2x St. Vincent. Een doffer van 2013 die nog moet komen maar vorig jaar wel een mooie 1:10 prijs op St. Vincent vloog. De oudste duif is van 2008 en die heeft al 9 marathon prijzen waaronder 2x St. Vincent en nu 2x Barcelona. Hij komt uit de stamvader Mooioog x een Gebr. Frenken x v.d. Wegen duivin. Uit dit koppel heeft hij al meerdere goede duiven gekweekt. De 5e duif is een halfbroer van die van 2008. De andere 3 prijsvliegers zijn allemaal verwant aan de unieke “16” (5x bij eerste 100 nat. en 3x TT) van vader Theo van Stralen uit Stad ah Haringvliet. Een kleindochter een kleinzoon en een kleindochter uit zijn halfbroer.

De eerste van Barcelona, de grijze duivin, komt uit een zoon van de genoemde “16” x een grijze duivin die hij voor zijn vader heeft gekweekt in 2009. Deze duivin vloog 4 prijzen op de marathonvluchten bij pa Theo waarvan een 50e nationaal Cahors in 2010. Ze komt uit een doffer (v.d. Wegen x Wim Peeman bij Pa Theo) en een grijze duivin van Rob Boesten uit Muiderberg (Tournier x soort van de Tyson). De eerste van Agen en de eerste op Barcelona zijn nestzusjes en door vader gekweekt. Tijdens de aankomsten was er veel belangstelling bij het opwachten. Er zijn over de hele middag wel 5 man komen kijken en degenen met de langste adem hebben ze uiteindelijk zien vallen. De duiven zagen er prima uit bij thuiskomst. Alleen de oude doffer voelde wat lichter aan maar aan de rest was niet te voelen dat ze zoveel km in de vleugels hadden. De duiven liepen de laatste weken ook op en vertoonde allerlei positieve tekenen van een naderende forme piek (vechten, strak, blank, vliegen met veel plezier enz.) Het was voor Marcel een bijzondere belevenis en maakt de overstap naar de ZLU dit jaar al meer dan geslaagd.

Figuur 3 de 2e duivin van Barcelona

Het ZLU seizoen zit er voor de duiven alweer voor de helft op. Op Pau gingen zijn beste duiven van het jaar ervoor mee en toen kwam de eerste 2 uur na de prijzen pas thuis. Uiteindelijk zijn er 4 van de 7 thuis gekomen maar hij mist nog een 2 jarige die vorig jaar nog een 43e NPO vloog op Aurillac. Op Agen ging het al beter met op de zelfde dag nog een duif thuis. Die viel iets voor 10 uur ’s avonds. Machtig mooi om er nog één te zien vallen tegen de tijd dat het gaat schemeren. De andere morgen kwam de rest en met 7 van de 15 in de prijzen en uiteindelijk 9 van de 15 thuis gekregen. Op Barcelona waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. In 2012 deed hij ook al eens mee. Dat was het jaar dat Marcel regionaal kampioen werd en ook in de afdeling hoog is geëindigd. Het resultaat was een staart prijs in het NIC en internationaal (nationaal er net niet meer in). Nu kwamen ze prachtig naar huis en de duif die ik in 2012 als eerste kreeg was nu mijn derde duif. Hij is van 2008 en mag nu met pensioen. Uit deze duif komt ook de 7e nationaal St. Vincent sector 3 in 2015.

De eerstvolgende week moest hij met zijn kleine accommodatie passen omdat de duiven van Pau niet meer op de nesten wilden gaan zitten en dus opnieuw moesten gaan beginnen. Die gaan nu mee naar Marseille. Daarna nog Narbonne en eventueel Perpignan als hij er nog voldoende kan vinden met 6 oude pennen (zal lastig worden). Bij het schrijven van dit stuk kreeg ik nog het volgende nieuws; Mijn laatste duif van Barcelona is ook terecht. Hij is bij een hele goede ZLU speler binnengelopen. Ik ben vanmorgen gebeld door Cees Hanegraaf en met hem afgesproken dat ik hem morgenochtend ophaal. Dan kunnen gelijk de duiven voor Marseille en Narbonne mee voor een trainingsvluchtje. Ik heb ze dus alle 6 weer compleet aldus een gelukkige Marcel. De bouwkeet is aan het laatste seizoen bezig, er zal dwars door het gebied een weg aangelegd worden en volgend jaar zal het begin worden van een nieuwe opbouwfase op een nieuwe locatie. Marcel een pur sang en altijd enthousiast natuurmens zal met zijn netwerk en duiven van zijn vader Theo weer snel een lijn op weten te bouwen.

Veel succes en ik vond het zeker de moeite waard om jouw kant van de duivensport eens onder de aandacht te brengen.

Bram KoppenaalIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor