Helaas zorgen de weersomstandigheden ervoor dat het programma nogal eens wordt aangepast. Ook dit weekend was het weer raak en kwamen de duiven op zondagmiddag 5 juni in Menen terecht. Daar werden de duiven om 14.30 uur gelost. Over de juiste windrichting was nog was nog wat discussie, maar gezien de behaalde snelheden was de Noordelijke invloed duidelijk. In het Samenspel Zuid Hollandse Eilanden waren 3312 duiven voor deze vlucht van uiteindelijk rond de 125 km verzameld. Om 16.15.44 uur viel de 13- 1198298 met een enorme snelheid op het hok. Zelfs zodanig dat hij op de achterkant van het dak terecht kwam. Direct kwam hij terug en werd de tijd vastgezet.

Weer de SVEN- 298

De trotse eigenaar van deze blauwe doffer Marco Vroegindeweij uit Nieuwe Tonge dacht weer terug aan vorig jaar toen deze duif genaamd SVEN van Nanteuil ook de 1e won van het Samenspel. Ook nu weer de 1e Prijs. Over de gehele afdeling met 34 240 duiven zou hij volgens Marco de 2e prijs pakken. Proficiat, de duiven die 2 jaar achteréén een grote overwinning pakken zijn dun gezaaid.

Afstamming

Deze duif is als ei verkregen na het kopen van een bon bij clubgenoot Richard .v/d Bos. Vader van deze duif komt van de helaas dit jaar overleden duivenvriend Jan.Visser Stad ah Haringvliet rechtstreeks uit de 08-1497539 ( duifkampioen SGO 2011) x 06-1023825 (via Piet van Moort) Deze duivin is ook de moeder van de bekende 38 die eveneens 2x 1e prijs SGO won. Moeder van deze duif is “de Witte” van Richard vd Bos tevens moeder van de 08-1496752 1e Asduif 2009 en 2014 Generaal & Totaal oud. Een prachtige afstamming met daarin meerdere topduiven uit de regio en een duif om zuinig op te zijn. Dit jaar had hij bijna alle vluchten zijn prijs gepakt, maar vertoonde de laatste weken al zijn stijgende vorm.

Bij Marco trainen de duiven 2 keer per dag, die door de hulp van zijn echtgenote tijdig worden losgelaten. Bij thuiskomst ontvangen ze Gerry Plus hetgeen na enkele dagen wordt gemengd met Super Power. De dagen voor inkorving ontvangen ze wat zwaarder voer nl Superstar van Versele. Mooi voor de jonge liefhebber om enkele weken na de overwinning van zijn vader op Laon nu zelf de 1e prijs te pakken. De 2e prijs was voor P. Osseweijer uit Oude Tonge en de 3e en 4e plaats voor Stoop van Huizen uit Achthuizen. Voor Bas de Vos uit Achthuizen een mooie 100 % score met 4 van 4. Opvallend ook de series van de zware fond liefhebbers, die duidelijk hun duiven aan het klaarstomen zijn voor het lange werk !

Hopend op goed weer en mooie vluchten.

Gr.
Bram KoppenaalIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Evelien's Journaal - We beginnen ...

Als eerste iedereen een héél fijn en gezond nieuwjaar gewenst. Eveneens dat het een succesvol ...

Evelien's Journaal

John Logemann - over een mooie middag ...

Ik schreef gisteren op Facebook, met begeleidende foto's dat het wonderlijk is dat er in Drenthe een ontmoeting ...

John Logemann

Boomer - John Logemann

Het kwam gisteren voorbij, op elke zender, in de (digitale) kranten, het lag ook bij veel mensen op de lippen. ...

John Logemann

COLUMNS

Bonnen & duiven - Ad Schaerlaeckens -

WEER EEN Als je wat ouder wordt komen de gebreken. Bij de een wat meer dan bij de ander. Ik kan er helaas over ...

Ad Schaerlaeckens

Ad Schaerlaeckens - Laatste Bon

De bon die we geschonken hadden voor de club in B N ging wel erg duur weg. Maar er komt een herkansing. Voor ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - over een mooie middag ...

Ik schreef gisteren op Facebook, met begeleidende foto's dat het wonderlijk is dat er in Drenthe een ontmoeting ...

John Logemann