De afgelopen jaren werd op verzoek van liefhebbers vaak aandacht besteed aan bepaalde onderwerpen. Regelmatig werd daarbij om informatie gevraagd over onderwerpen die reeds vaker aan de orde gesteld werden. Zo krijgen we de afgelopen weken geregeld vragen over hoe te handelen met betrekking tot paratyfus. Dat blijft een onderwerp dat vragen blijft oproepen. Via deze link kunt U de antwoorden op veel vragen terugvinden. Wat goed is om extra te benadrukken, is dat de routinekuurtjes in het najaar tegen paratyfus weinig zinvol zijn als men beoogt daarmee het paratyfusprobleem te beteugelen. De ‘waarde’ van deze kuurtjes zit hem daarin dat men de infectiedruk van meerdere latente infecties omlaag brengt. Wat de paratyfus uitscheiding betreft, is men binnen een maand doorgaans weer op het oude peil terug. Voor hokken met weinig weerstand en een groot antibioticum-gebruik door het jaar heen kan het mogelijk noodzakelijk zijn, omdat daar vaak duiven huizen die alleen met antibiotica op de been worden gehouden. Maar op de hokken die al geruime tijd de natuurlijke weg volgen en degelijk aan de weerstand werken, is het geven van dergelijke kuren veelal overbodig, misschien zelfs ongewenst.

 
Bij een uitbraak van paratyfus of op hokken waar de aanwezigheid Enten duifaangetoond is, dient met meer te doen dan alleen maar kuren tegen de aandoening. Enten is dan ook noodzakelijk (klik hier voor meer informatie over de behandeling). Er zijn levende en dode vaccins. Houd er wel rekening mee dat als er een levende entstof wordt gebruikt, dat men dan na de enting niet meer nakuurt en minstens vijf dagen wacht. De gebruikte entstof kan men anders onwerkzaam maken. Strikt genomen is het gangbaar om bij dode entstof te kuren, dan te enten en vervolgens na te kuren. Bij levende entstof dus kuren, minimaal vijf dagen wachten en dan pas laten vaccineren.

Paratyfus in het boek
In het boek Duiven gezond houden komt de ziekte paratyfus uitgebreid aan de orde alsmede ook de aanpak van de ziekte. Het boek Duiven gezond houden bestaat uit drie delen. In het eerste deel komen de meest voorkomende duivenziekten uitgebreid aan bod. In het tweede deel wordt stilgestaan hoe men de duiven kan ondersteunen met natuurlijke middelen om de weerstand van de duiven op een hoger peil te brengen, zodat ze niet steeds opnieuw makkelijk ten prooi vallen aan allerlei ziekten. Ten slotte wordt in het derde deel aandacht besteed aan de wegen die men kan bewandelen om bij duiven die gezond zijn en een goede weerstand hebben, de prestaties in het seizoen te verhogen met ondersteunende preparaten. Een van de doelstellingen van het boek is om duidelijk te maken dat het onzinnig is te menen dat men duiven die niet gezond zijn en een slechte weerstand hebben, met allerlei ‘wondermiddeltjes’ tot blijvende betere prestaties kan aanzetten. Het zgn. ‘boostereffect’ werkt alleen bij duiven die al een goede basisweerstand en basisgezondheid hebben.

We bieden de maand oktober het boek ‘Duiven gezond hebben' voor een gereduceerde prijs aan (Alleen in de Nederlandse taal). Wilt u het boek bestellen, klik dan hier.
 
Basis Tinctuur

Bony Basis-TBony Basis T is een tinctuur van kruiden. De naam is mogelijk verkeerd gekozen, omdat menigeen op het verkeerde been wordt gezet door de letter T.

In de ruiperiode is het goed om de duiven een theekuur te geven. Er zijn verschillende uitstekende kruidenmengsels op de markt waar men zelf een goede thee van kan trekken. In geval van een kruidentinctuur kunnen vaak dezelfde kruidenmengsels gebruikt worden als bij de theemengsels. Het verschil zit hem daarin dat de diverse kruiden van de tinctuur op alcohol gezet worden om de inhoudsstoffen vrij te doen komen. Dat kan afhankelijk van het gebruikte kruid tussen de twee weken en 4 maanden liggen om de optimale tinctuur te verkrijgen. Een tinctuur is dan ook veel krachtiger dan een thee.

Wat U ook gebruikt, het is in deze tijd van het jaar geen slechte gewoonte om de duiven een krachtige kruidenbehandeling te geven. De kruidenthee van Bony bevat 22 verschillende kruiden die de darmwerking ondersteunen en lever en nieren helpen bij de uitscheiding van verontreinigingen in het lichaam. De Basis Tinctuur van Bony doet hetzelfde evenwel op een krachtigere manier. Verder is aan de Basistinctuur een mengsel van tincturen toegevoegd die een heel hoog gehalte aan anti-oxidanten bevat. Dat is de reden dat er in de drinkpot een donkere verkleuring kan optreden. Dit kan dan ook totaal geen kwaad.

Bony Basissysteem
Het najaar is de ideale tijd om met een natuurlijke aanpak te beginnen. Te vaak worden we vlak voor het speelseizoen benaderd door liefhebbers die ‘die natuurlijke aanpak’ ook wel eens willen proberen. Meestal verwijs ik hen na het najaar. Het heeft immers tijd nodig om een goede weerstand op te bouwen. Dat lukt niet in een paar dagen.


Bony Basispakket
Het basissysteem is samengesteld uit een aantal op elkaar afgestemde producten die samen bijdragen aan het optimaliseren van de weerstand. De ruggengraat in het systeem is al sinds jaar en dag de Bony SGR. Indien men dit product voor de eerste keer gebruikt, kan men het beste 10-14 dagen achtereen uitsluitend deze drank in het water geven. Daarna kan men verder gaan met het systeem waarbij midweeks een dag zowel de Omega nucleovit, de B.M.T als de Basiskern samen over het voer worden gegeven. Tot slot op vrijdag de Bony mineral. Het basissysteem kan men verder ondersteunen met de Basis M mineralenmix. Met dit beperkte scala aan producten kan men geruime tijd de gezondheid van de duiven optimaal ondersteunen.               
 
Beurs in Kassel

Komende maand is  op 22-23 oktober weer de Beurs in Kassel. Mocht U de beurs bezoeken, kom gerust langs op onze stand om bij te praten onder het genot van een kop koffie of iets anders.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

'We worden terug op aarde gezet'... - ...

Hallo allemaal, Als eerste hoop ik dat jullie en jullie naasten nog gezond zijn en dat ook mogen blijven. We ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor