Marianne en haar mannen en een story over Sonja en Evert van Barneveld
 
Hallootjes allemaal, Zo daar zijn we weer,om jullie weer wat nieuws te vertellen over hoe het gaat hier in Heesch. De carnaval is ook weer voorbij,zijn drukke dagen geweest.Nee ben geen carnaval wezen vieren,alleen naar de kinder en grote optocht wezen kijken. Zaterdags hadden we daar regen bij,en warempel zondags hadden we sneeuw en hagel. M,n kinderen liepen allemaal mee op zondag,en jawel de eerste prijs met een wisselbeker. Maar waar ik het druk mee had, oppassen natuurlijk zo leuk met de verhalen van de kleintjes. Zo en nu over naar de pigeons, nog even en het seizoen 2012 wordt weer geopend. Inmiddels hebben we al vele jonkies liggen, en zijn er ook al een stuk of 20 gespeend. Zo mooi om dit na een lange periode weer te zien. Ook hebben we natuurlijk net als ieder ander wel een tegenslag met de kweek.

Zo is er eentje naast de broedschotel terecht gekomen, en heeft het niet overleefd door de kou die we gehad hebben.En ook soms bij een enkele de eitjes onbevrucht, kan allemaal gebeuren dat heb je niet zelf in de hand. Maar echt klagen mogen we niet,ondanks de vorst is het niet slecht gegaan. Ook mijn overnachters zijn gekoppeld,dus ben weer heel benieuwd wat ik daarvan ga beleven(dromen en hopen mag) Nu ga ik wat schrijven hoe een vriendin uit Zeist met het duivenvirus besmet is geraakt.

Sonja vliegt samen met haar man Evert van Barneveld. Het begon in het vliegseizoen 1990.Evert sprong uit bed wat hij eigenlijk toch hoorde,hij hoorde kom kom en gerammel, bleek voer te zijn voor de duiven.Na dit bekeken te hebben ging Evert elke zaterdag bij de buren kijken,als de duiven thuis kwamen. Toen hij mij (Sonja)dat vertelde dat het zo mooi was om dit te zien,zei ik nou zou ik ook wel willen.
Een oudere man hoorde dat en zei dan weet ik een hok voor je. Even later begon ook Evert met de duiven,was eigenlijk iets wat ik voor mezelf wilde houden en ook Evert had inmiddels een hok gekregen. Enkele dagen later kwam ik thuis van m,n werk, wat denk je weg was mijn groentetuin,kan er nu om lachen maar op dat moment niet. Van die oude man kregen we duiven,en daar gingen we dan aan het kweken,en wat vonden we het beide mooi dat jonge leven. En daar liep Sonja met een sneetje brood het duivenhok in,tjeetje wat vonden de duiven dat lekker. Eindelijk was het dan zover in 1991 konden we mee gaan doen met onze eerste vlucht,was er zo zenuwachtig voor,en stond met tranen in mijn ogen toen er een thuis kwam,was wel erg laat,maar we hadden mee gedaan en er waren er toch nog meer gekomen, en waren al blij dat deze er waren.Onze zwager en neef hadden ook duiven van Steenbeek &zoon,en zei vlogen goed in Zeist.

En daar waren ze dan om bij ons te komen kijken,Evert gaf ze een duif in hun handen,maar tjeetje zeg ze vonden ze veel te dik,en vertelde ons dat ze daarom zo laat thuis kwamen. En laat dat nu door mij komen,ik iedere keer met dat sneetje brood naar het hok,en eigenlijk moest ik zeggen het bleef niet bij een snee. Ze dachten allemaal dat het maar voor een blauwe maandag was dat ik mee deed,maar daar zijn ze allemaal op terug gekomen. Sonja is verslaafd aan haar duiven. Met een fondvlucht sluit ze zelf de klok aan,en blijf ik wachten tot dat de duiven er zijn.Soms is het nog zo vroeg dat ze Evert nog hoort snurken in zijn bed. En als klap op de vuurpijl op 7 mei 2011 vlogen we met een duivin de 1e op St Quentin van de 21.377 duiven,en zo vertelt Sonja,dit was een dag om nooit te vergeten,
met een dikke teletekst vermelding. En  beide hopen ze nog lang met deze geweldige hobby door te gaan.De duivin heeft de naam Kimmy gekregen.
Dank je Sonja en Evert voor jullie verhaal. Zo dit was het weer voor deze keer, kom nu sneller terug.

Lieve Groet MarianneIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Wat is enorm goed - Ad Schaerlaeckens

  Wat ik onder ‘enorm goed’ spelen versta? Zie hieronder over 2017 en 2018. Per vlucht aantal ...

Ad Schaerlaeckens

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann