Marianne tussen de duivenmannen.

Allereerst allemaal een gelukkig nieuwjaar,met liefde maar bovenal een gezond 2012,ook namens mijn mannen. En tuurlijk hoopt een ieder op een goed duivenseizoen, ook nu we een andere lijn gaan vliegen. Zijn jullie de feestdagen goed door gekomen? Hier was het tweede kerstdag weer vol in de serre,we hebben met z,n allen heerlijk gegeten met de kinderen en kleinkinderen. Nu zitten de ballen weer in de bakken,de boom in de doos en het stalletje is ook weer weg. En dan komen de kriebels weer naar boven,nieuwjaar,dus ook weer verwachtingsvol voor het nieuwe duivenseizoen. Wat zal het dit jaar gaan worden met de duiven op hun vluchten. Dat zal toch bij vele duiven vrienden in hun gedachten spelen. Bij mij tenminste wel. De eieren bij de kwekers liggen er al,zo mooi als over even dat jonge leven uit hun nu nog beschermde ei komt gekropen.

Ik heb dan altijd iets van wat zullen jullie gaan doen, al duurt dat nog even voor hen dat ze hun vleugels uit zullen slaan,om hun eerste tochtje te gaan maken. Eerst genieten ik dan nog van als ze net buiten komen,mooi rond gaan zitten kijken. Om daarna als ze alles hebben bekeken,de eerste keer proberen te vliegen,omhoog en omlaag.En dan gaat het snel,ze zijn immers zo groot. Dit jaar is er niet zoveel verbouwd,nu is het buiten rennetje ook bijna klaar,had ik vorige keer al vermeld dat ze er aan bezig waren. Moest echt vernieuwd worden,was zo laag,en een smal deurtje,is gewoon geen doen om daar door heen te gaan. Zou anders al klaar zijn geweest,maar met de feestdagen en deze week de regen en storm,nou dat schiet niet echt op dan hé. En dan zijn de tentoonstellingen ook nog aan de gang,ben eigenlijk nergens geweest. Nu is er in Middelharnis een ,zou daar graag hebben willen gaan kijken hoe het daar er aan toe gaat.Maar helaas geen tijd daarvoor.En hoor het morgen wel van m,n duivenvriendjes daar. Morgen gaan de mannen van me naar Kerkrade,om de bokaal op te halen,die ze op de vlucht Bordeaux hebben gewonnen,met de duif Gijbert. Zijn echt mooi deze bokalen.Ze mogen dan ook in de kamer staan,en de andere gewonnen prijzen blijven in de serre,hihi.

Wordt nu de tweede,de eerste hadden we toen op Narbonne,met Heavens-Best. Maar daar volgende keer meer over.En probeer ook weer enkele vriendinnen te vragen hoe zij met het duivenvirus besmet zijn geraakt. Dus dames ik weet dat jullie dit lezen. Wens jullie een mooi weekend,en je ziet me wel weer voorbij waaien,zal nu niet meer met zo,n lange pauze,s zijn.Er is dadelijk weer meer te vertellen hé.Ach vergeet ik bijna,dank je wel voor een ieder die een kaartje heeft gestuurd.

Lieve groet,MarianneIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Wat is enorm goed - Ad Schaerlaeckens

  Wat ik onder ‘enorm goed’ spelen versta? Zie hieronder over 2017 en 2018. Per vlucht aantal ...

Ad Schaerlaeckens

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann