Zaterdag 24 september.
Daar gingen ze dan,om half 9 zijn de gevederde vriendjes gelost in Pithiviers. Vandaag moeten ze 460 km vliegen om zo weer op hun eigen stekkie terug te keren. Er zijn er 29 mee,waarvan 28 van de mannen,en een van mij. Ja is weinig van mij,maar het is niet anders. Als hij het weer zou doen als de vorige keer ,zit ik de mannen voor. Nou dus niet,hij was weer te laat.Maar hij mag blijven,heeft de prijzen voor dit jaar binnen. Om 14.29 uur viel hier de eerste op de antenne.Ook deze keer kwamen ze weer terug zover als we kijken konden. Jammer maar het is niet anders. Ergens in oktober komen er nog overnachters bij voor de kweek.We hebben er 2 weken geleden ook al bijgehaald in Dirksland.

Ja de Limoges duif is nu van mij. Had meteen een sms gedaan dat ik deze wilde hebben.Er waren er meer die deze duif wilde hebben,helaas voor de andere,sorry zei is nu van mij. En de mannen hebben ook hun hok versterkt met 5 nieuwe duiven,gaan ook naar de kweek.Hun zijn ze in Limburg wezen halen bij Jos Goesen. Terug kijkend op dit seizoen,we zijn dik tevreden met wat onze duiven hebben gepresteerd,waar ze niet tevreden over waren zijn gisteren al weg gebracht.We hebben na het drama van vorig jaar(jonge duiven ziek,en dood)dit jaar toch goed mee gedaan.Ook dat onze Bullet-Proof en Hampleman niet zijn terug gekeerd heeft er goed ingehakt.De foto,s dan deze twee blijven in de serre hangen op een bijzonder plaatsje,onder een mooie  foto van Maria,die ze hebben mee gebracht uit Italié.Maar goed we kijken nu weer vooruit.Ook mogen we in Januari weer naar Kerkrade een kristallen bokaal op halen.
 
We hoorden dit jaar voor het laatst de klok zijn piepen .Ben er blij om dat het nu even rust is met de duiven.Maar tegelijkertijd heb ik daar toch weer gemengde gevoelens over.Het voordeel is,je kan weer afspreken met je vrienden/familie.Dat schiet er altijd bij in in deze duivenmaanden. Het nadeel is het zal wel stil zijn zonder al die telefoontjes die in het duivenseizoen wekelijks komen.Vanavond het uitslagenboek in orde maken,en kan dit ook weer de kast in. Fijne week,en je hoort me wel weer,met de weetjes uit Heesch.

Lieve groet,MarianneIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda

Liefhebbers beslissen - Ad ...

     Natuurlijk kan je niet meer spreken van een sport waarin de ene liefhebber 500 duiven in zet ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann