Kweek
Ondanks de drukke periode (die nog niet voorbij is..) van de afgelopen maanden, mijn kwekers, die bij mijn maat in Didam zitten, heden avond gekoppeld. Ook zijn kweekduiven heb ik zorgvuldig bij elkaar gezocht en gekoppeld. De eerste ronde eitjes van mijn kwekers zijn voor mijn maat als dank voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de verzorging van mijn kwekers. De eitjes zullen rond 9/10 januari verlegd gaan worden onder zijn weduwnaars, die ik morgen nog ga koppelen. Mijn kwekers gaan dus rond 11/12 januari beginnen aan hun 2e cyclus. Op dat moment koppel ik ook mijn vliegduiven op mijn eigen hokje in Duiven. De 2e ronde eitjes van de kwekers worden dan opgevangen onder mijn vliegduiven. Heb ook bij mijn vliegduiven al machtige koppelingen op papier, lichaam en ogen gemaakt. Een aantal eitjes verhuizen naar bevriende liefhebbers en de rest van de eitjes van de vliegduiven verhuizen weer naar voedsterkoppels bij mijn maat die ook rond de 12e gekoppeld gaan worden.

Deze 2e ronde eitjes van de kwekers worden omstreeks 5/6 februari onder mijn vliegduiven verlegd zodat de kwekers omstreeks 8 februari kunnen starten met hun 3e ronde die ze zelf mogen uitbroeden en grootbrengen. Op 1 koppel na. Mijn stamdoffer krijgt namelijk na de 1e ronde eitje een andere superduivin waarmee ik met een hele fijne liefhebber samenkweek ga doen. Deze duivin wordt dus voor het eerst gekoppeld op 11/12 januari, daarna start 2e ronde op 8 februari en dan omstreeks 10 maart voor de 3e keer op eitjes laten komen en die laatste verhuizen naar de eigenaar van deze machtige duivin.

Vlieghok
De 10 doffers worden op 12 februari gekoppeld aan de eerst groep duivinnen. De eitjes van een paar koppels verhuizen naar vrienden en de rest gaat onder voedster koppels bij mijn maat in Didam. De eitjes van de 2e ronde van de kwekers komen onder mijn vliegduiven omdat ik vind dat het beter is dat een duif geboren moet worden waar ze straks gaat vliegen.

Rond 2 maart verhuizen de duivinnen met 1 jong naar het jonge duivenhok en het andere jong blijft bij de doffer. Rond 7 maart worden deze gespeend en rond 10 maart wordt de 2e groep duivinnen aan dezelfde doffers gekoppeld. Na het leggen van het 2e eitje wordt alles geënt tegen paramyxo
Omstreeks 31 maart (na de eerste africhting) krijgt alles de enigste geelkuur van het jaar gedurende 5/6 dagen. Bij thuiskomst na de eerste africhting op 31 maart zijn de nesten weg en zitten ze op weduwschap. Ze hebben dus 2 weken om helemaal in top shape te geraken voor de eerste prijsvlucht op 14 april.

Strategie

Van de 10 doffers zullen er 6/7 gespeeld gaan worden en van de 20 duivinnen ongeveer 13. De doffers zijn dus gekoppeld aan 2 duivinnen wat ik verder op in het seizoen nog wat kan uitbuiten voor extra motivatie. Door vakantie perikelen zal er niet gespeeld kunnen worden voor kampioenschappen. Het accent zal liggen op super uitslagen en Teletekst. Om dezelfde reden zal ik waarschijnlijk de jonge duivenvluchten overslaan en de jonge garde pas spelen op de natoer vluchten. Er zal niet worden verduisterd en niet worden bijgelicht. Ga investeren in de toekomstige vliegcarrière van de nieuwe oogst. Hoop in 2013 op volledige oorlog sterkte te zijn zodat de concurrentie alvast op voorhand gewaarschuwd is.

Wens alle bezoekers hele fijne kerstdagen en daarnaast een fantastisch en gezond 2012 toe!

Bob Berendsen - http://www.bobberendsen.nl/


 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda