De duiven zitten allemaal op eieren de kwekers zaten een week eerder deze had ik ook een week eerder gekoppeld.ik gaf al aan dat hier 18 v/d 22 bevrucht waren en nu bij de rest is alles bevrucht. Dus kom ik op 40 v/d 44 eieren bevrucht gaat lekker dit wil nog niet zeggen dat ook alles uit komt natuurlijk maar wel een teken dat ze goed zijn.het ene koppel die beide onbevrucht had daar heb ik de eieren verwijderd die mogen het opnieuw proberen. Afgelopen week de duiven ook laten enten dit is de verplichte dit doe ik altijd als ze op eieren zitten en ditmaal met 4 andere liefhebbers hij komt dan bij mij thuis dit is wel zo gemakkelijk maar inmiddels betalen we hier er ook alweer 1,00 euro per duif voor maar het is weer achter de rug even wat kopieën van de entlijst maken dan kunnen die weer naar de vereniging.

Verder heb ik met mijn dochter ook weer de vliegers allemaal een pil opgestoken de 3 in 1 van klaus (geel,slijm en cocidiose) dit doe ik ook altijd preventief op eieren. Verder gaan nu de vliegers elke dag los rond 09.00 uur en dan lekker 1,5 uur buiten zijn.en daarna de kwekers ook af en toe. Dan had ik nog wat op twitter geplaatst en hier werd ook lekker over gediscuseerd ik plaats namelijk altijd rekjes onder de broedschotel om dat daar normaal altijd een behoorlijk vochtplek ontstaat en in mijn ogen is dit niet goed vandaar dat ik die er onder plaats zodat het wat ventileert ik heb dit eens op de site van geert Munnik gezien die heeft eindstoppen van rioolbuizen met daar weer eens sleuven in.op twitter kwamen ook verschillende ideeën er was er 1 die deed er bierdopjes onder en een ander haalde pannen onderzetters hier had ik zelf ook al eens naar gekeken maar die waren mij toen te duur momenteel bij de action schijnt dit wel weer mee te vallen, ik vond zelf de discussie wel leuk.

Dan nog even naar de tentoonstelling geweest van minnertsga er zaten niet zoveel duiven maar ik denk dat dit bijna nog bijzaak is het gaat erom om een mooi bedrag voor de club op te halen zodat hier het financiële plaatje ook weer rond komt.wat mij hier opviel dat er grote verschillen waren in punten tussen de duiven dat is toch een teken vaak dat er ook liefhebbers zitten die het gewoon leuk vinden om alleen maar mee te doen ook op vluchten maar die moeten er ook zijn en die beleven de sport weer op een andere manier verder was de middag hartstikke gezellig en hebben we veel plezier gehad en enorm gelachen wij waren er met 5 man ik had de auto vol. Dan is de 422 nog 96e best natoerduif geworden bij whzb en 147e vit/midf bij tbotb opzich zijn dit al hele zware competitie’s dus als je al duiven hebt die hier voor in aanmerking komen zijn dit al toppers.

Gr jan

www.freewebs.com/janhooglandIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

Wakker in een vreemde wereld - John ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

John Logemann

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

COLUMNS

Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

Ad Schaerlaeckens

De tweede ronde, de tweede ronde - ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

Nico van Veen