Alles gaat zijn gangetje de duiven ruien mooi door.deze week de duiven nog een dag thee gegeven dit gaf ik vroeger wel vaker ik zag het doosje staan ik dacht laten we dit maar eens geven. Dan niet meer zo vaak los want met die mist vertrouw ik het niet.ook weer gaas gekocht om een paar rennetjes te maken die ik zo op de klep kan plaatsen zodat er voldoende frisse lucht binnen komt en morgen gaan de ramen dicht en word de ren voor de jonge duiven afgebroken en daar gaat dan het plafond open het oude doos systeem als het ene open is moet het andere dicht. Ook worden vastzitters bij de rest geplaatst omdat we op vakantie gaan en het voor degene die alles verzorgd zo gemakkelijk mogelijk willen maken ze krijgen dan 1 x per dag voer.

Afgelopen weekend hadden we een nieuwe friese kampioenendag in ureterp her en der leuke reactie’s gehoord maar ik ben in Harlingen gebleven daar had onze zustervereniging een tentoonstelling helaas waren er wat te weinig mensen op af gekomen er waren 90 duiven met 12 liefhebbers en wat mij opviel was dat er 2 leden bijna 50% van de ingezette duiven hadden.als organisatie denk je dan wel eens waar doe je het voor. Een wijs man zei eens je moet niet denken aan wie er niet is maar aan wie er wel zijn. Al met al wel gezellig en heerlijk even over duiven gesproken  en ik heb hun hele voorraad  malt bier opgedronken.

In de eigen vereniging is alles rustig het volgende is de nieuwjaarsreceptie en ik moet nog 2 bonnen innen dan kan het financiele gedeelte van de tentoonstelling ook worden afgesloten. Dan inmiddels ook alweer de bonnen van rayon “de kuststrook”doorgegeven voor de site er staat voor elk wat wils voor de snelle mannen van het korte werk maar ook van een paar dalgrondspecialisten en natuurlijk wat allrounders en zelfs toppers van de overnacht  kijk gerust eens op de site.

Verder ga ik lekker op vakantie en dus de komende 2 weken geen keek op de week. Allemaal lekker in ons kleine koude kikkerland blijven ik zoek de zon op.

Gr janIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - Nog even ...

De HABRU dag in Doetinchem, waarover ik schreef in mijn vorige journaal, is na de veiling van de vele geschonken ...

Evelien's Journaal

Juiste volgorde - John Logemann

Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en met de mensen die zich met duiven bezig houden, ben je hoe dan ook ...

John Logemann

COLUMNS

Nico van Veen - Duivensport in ...

Tijdens mijn vakantie in Griekenland had ik zoals gewoonlijk een duivendag ingepland. Van te voren had ik via ...

Nico van Veen

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Wintervoer en wintervorm - Willem Mulder

. Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van huis en de dagelijkse zorgen. ...

Willem Mulder