Wat een week met ook nog een mooi hoogtepunt maar ik begin bij de duiven, ze komen nog regelmatig los ik ben van mening dat zolang het kan moet je ze los laten je hebt natuurlijk ook argumenten om het niet te doen ivm roofvogels of als je een dagbaan hebt. Ik ben in het voordeel dat ik meestal avonds werk en overdag dus veel tijd heb, als je een baan hebt die overdag is en momenteel met dat uur eraf dan kan je ze alleen nog maar in het weekend loslaten. Het bad staat er ook elke dag op maar dit doen ze niet elke dag ik lees stukken waar men zegt dat ze elke dag ik bad gaan die moeten bijna zwemvliezen hebben volgens mij ze moeten zelf willen en het staat tot hun beschikking. Dan heb ik nog steeds de ren open dit zijn 2 ramen waar ik een ren van maak bij de jongen in het voorjaar maar zolang de wind en regen er niet op staan blijft hij lekker open en dit in ieder geval tot ik op vakantie ga.

Ook staat op de andere klep een rennetje die overigens aan vervanging toe is ik moet maar eens zien hoe we dit simpel kunnen oplossen. Dan las ik nog wat stukjes terug op duivenvlucht een interessante site overigens en hier was bij een artikel van mij een vraag geplaatst of ik de Kaucabam elke dag gaf en ja dat is zo elke dag en op dag van aankomst een dubbele dosis verder krijg ik wel eens een opmerking of het iets is wat ik verzonnen heb maar dat is ook niet zo de meeste mensen vinden het een wonderlijke naam. zie link. De duiven gaan er steeds beter uit zien de jongen lopen wat achter maar dat is het verduisteren ze hadden ook 14 dagen langer nodig om te beginnen met ruien, deze week ook de duiven voor de tentoonstelling uitzoeken en tevens staat de bonnenverkoop op de site van de vereniging met de plaatselijke regionale en provinciale toppers p.v. ons genoegen harlingen hier heb ik het ook weer druk mee en hoop dat de 12e november weer een super dag word met veel duiven en liefhebbers die gewoon even lekker langs komen te melken. Dan ook komende week weer vergaderen met het bestuur van rayon “de kuststrook”in workum bij hanjo (comb de groot/de jong)de man met de rechtstreekse schaerlaeckens duiven die een verkoop hebben van zomerjongen op duiven.net en tevens een bon hebben geschonken voor onze vereniging.

 

Dan zelf ook nog een duifje gescoort een mooi inteeld duivinnetje naar franske van frans zwols die in combinatie met Johnny boy van Geert Munnik super duiven geeft.verleden jaar had ik er al 1 op de korrel maar die ging voor mij voor te veel geld weg en dus dan laat ik hem lopen en nu weer een kans en die kon ik wel pakken ik heb hem op laten halen door een koerier niet voor duiven hier in de buurt en die doen het voor 15 euro en het maakt niet uit hoeveel duiven en waar hij zit ze rijden toch door het hele land. Zie foto voor het duifje. Dan nog het hoogte punt op Zaterdag de jaarlijkse feestmiddag we begonnen met koffie en gebak rond 14.00 uur normaal doen we de uitreiking op de avond maar de leden op terschelling hadden aangegeven ook te komen en dan kunnen ze aan het begin van de avond weer terug met de boot.opeens verscheen de voorzitter van de afdeling dhr.dirk Buwalda met een bos bloemen en een koffer hier was mij als bestuurder niets van bekend nadat hij de koffie en het gebak zich ook doen heeft smaken kreeg hij het woord en vertelde dat hij hier was in de functie van voorzitter van de npo en tijdens zijn ingeleide gesprek ging mij steeds meer dagen hij moest mij hebben om een bronzen speld van verdienste uit te reiken.

 

Dit was een complete verrassing ik had het hier wel eens over gehad dat ik het wel een hele grote eer zou vinden dat mij dat eens zou overkomen en mijn vrouw had dit de voorzitter gemeld en zonder mijn weten heeft hij dit allemaal geregeld super age nog bedankt en Claudia natuurlijk ook. Aansluitend hebben we een schitterende feestmiddag gehad waar rutger zwart nog oud hollandse spelen had geregeld en rond 16.30 konden we beginnen met een warm/koud buffet nadat alle prijzen die gewonnen waren waren uitgereikt en een ieder zich te goed had gedaan aan het super buffet van age gingen de leden allemaal aan het begin van de avond weer tevreden naar huis.
Tot de volgende keek

Gr jan
 IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor