De tijd begint te dringen nog 4 weken voor de 1e vlucht. Komende week lijkt het goed weer te worden dus moeten we maar eens een paar keer met de oude duiven weg dit is puur om het richtingsgevoel weer wat aan te scherpen. Ze zitten allemaal op eieren dit binnen 10 dagen dus dat was lekker vlot dagelijks komen ze een uur los dit zijn dan voornamelijk de doffers want de duivinnen zitten op het nest.ook ga ik ze op de eieren nog een geel kuur geven en dan moeten ze er wel klaar voor zijn. Dan de jongen op Woensdag en Donderdag niet los gehad  Woensdag moest ik naar de tandarts en Donderdag waaide het mij te hard de rest van de week zijn ze elke keer los geweest en dan die mooie capriolen om het vliegen onder de knie te krijgen soms moet je bukken anders vliegen ze tegen je aan.

Vanmorgen hadden er 10 op de kajuit het water ontdekt dus lekker nat en het resultaat dat er niet meer geluisterd werd om binnen te komen er zitten er nu nog 2 dus maar eens zien of we die nog binnen krijgen.ze zien er verder gezond uit het zijn er 31 er komen nog 2 bij die bijna gespeend kunnen worden en dan nog ongeveer een 10 van de 2e ronde en nog een paar bonnen verzilveren dan zijn we weer compleet.bij de kwekers deze week nog een doffer kwijt geraakt waarschijnlijk aan de roofvogel er was nog een buurman die dagelijks zijn rondje maakt door de bossen achter mij die zei dat hij er wel een 4 heeft zien liggen misschien dat ik de laarzen een keer aantrek om te zien of er ook nog ringetjes liggen. Dan ook komende week even de puntjes op de i voor de vergadering van rayon ‘de kuststrook’ met weer de verkoop van de kweker/koper duiven. Ook afgelopen Zaterdag naar de afdeling vergadering geweest jammer dat er bepaalde stukken niet waren maar met zo’n klein bestuur komt het op dezelfde mensen aan en dit is met zo’n grote afdeling niet te doen maar er is vertrouwen in het bestuur uitgesproken en ik hoop dat er wat mensen in het bestuur willen stappen die het goed met de leden en afdeling voor hebben en niet zoals de opgestapte heren door eigenbelang en als er dan iets is waar men het niet mee eens is dan geven ze de pijp aan maarten .
De vergadering was lekker vlot en ik was om 16.10 alweer thuis.

S’Avonds nog even naar franeker geweest waar ze een filmavond hadden georganiseerd het was bere gezellig en heerlijk even met verschillende liefhebbers gesproken. Voor de afdeling vergadering hadden we op Woensdag ook nog onze eigen leden vergadering  waar de hok en de entlijsten ook nog moesten worden gecontroleerd tevens werd er een datum geprikt voor het koppelen van de ringen .we hadden een heel mooi financieel jaar en daar werd even een borrel op genomen.

Tot de volgende week

Gr jan

http://www.freewebs.com/janhoogland IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda