We zijn weer een weekje verder. Allereerst wil ik even stilstaan bij het overlijden van duivenvriend Henk Wiersma van Kweekcentrum de Walden. ik had redelijk veel contact met hem en het bericht van het overlijden overrompelde me dan ook een beetje en ik kreeg het er koud van, Henk zoals ik meer in de nacht naar je schreef, trusten. En zoals ik vorige week al voorspelde zit de lady Bolt alweer op haar derde ronde Ijeren en heeft haar vorige echtgenoot Nadal het pleegvaderschap van haar tweede ronde op zich genomen. Mister Bolt heeft inmiddels ook zijn tweede ronde jongen in de broedschotel liggen en morgen zal de Froome er ook weer eentje bij hebben en dan komen ze weer dagelijks. Mij de vliegers ging het wat minder namelijk alle duivinnen begonnen met elkaar aan te lopen en dat leidde tot een paniekerig sfeertje. Diverse suggesties werden aangereikt maar uiteindelijk heb ik de duiven twee dagen bij elkaar gedaan en weer gescheiden en nu laat ik in de ochtend de duivinnen uit en sluit ze daarna afzonderlijk op in de duivinnen kooitjes.

Ook dat leidt weer tot aanpassingen omdat het gesol met drinkbakjes en morsen van het water niet wenselijk is. Nu zijn er zgn vogelflesjes bestelt bij ali-expres en die komen deze week. Volgens sommige zal ik een zeikerd wezen maar ik wil feitelijk niets aan het toeval overlaten en inderdaad na het seizoen doe ik het in 2018 anders en mogen de duiven bij elkaar blijven tot anderhalve maand voor de koppeling, nu zitten ze immers al ruim vier maanden gescheiden en moeten nog drie weken gescheiden blijven. Waarom ? Ik had er een goed gevoel bij maar dan kun je wel eens tegen de fout aanlopen.

Of het een grote fout is zal 2018 uitwijzen. Uit de vliegduiven wil ik uiteindelijk op een paar koppels na geen jongen voor ons zelf aanhouden. De bedoeling is om een hok te vormen uit de lijnen van de duiven van Gebr. Kat en zn , Willem de Bruijn en Leo Heremans. Daar ben ik mee aan het bouwen en dat bevalt prima al zal ik het inmengen van een hoogwaardige duif nooit uitsluiten.

Duiven vriend Koos is deze week met zijn vrouw op zoek geweest naar het Noorderlicht en hij schijnt het gezien te hebben dus in 2018 zal ik echt rekening met hem moeten gaan houden, we zijn benieuwd.

Verder zijn de goede ringseries deze week binnengekomen dus komt alles op zijn pootjes terecht en natuurlijk zijn er ongemakken geweest en natuurlijk zijn er mensen die klagen dat ze nu niks aan hun clips hebben en chipringen moeten gaan kopen en natuurlijk zijn er leden die klagen dat hun gouden ringen nu te laat kwamen. Maar voor alles zijn er oplossingen de gouden ringen zouden vervangen kunnen worden door ringnummers aan de afdeling door te geven zodra deze duiven geringd zijn en dan door de afdeling als gouden ring laten registreren.

Waar een wil is, is ook een weg.

Al met al was het, het weekje wel.

Langs deze weg beterschap voor Martijn Oomen die geveld is door ongemak en even in de ziekenboeg is en zodoende de door mij dagelijks gelezen vragenrubriek op duivenmarktplaats even moet laten voor wat het is. Maar ook dat komt goed.

tot volgende week.

Kees Commijs

Racing Pigeon  Whisperer.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 18-6

Er is weer een week voorbij  en rondom ons duivenkot gaat het niet echt om er vrolijk van te worden. Het konijn is deze week overleden en ons varken moet ik ook dagelijks twee keer overeind zien te krijgen zodat hij naar zijn voerbak kan, 100 kg is best een gewicht om op de poten te zetten. Maar zolang het lukt doen we onze best.

Bij de duiven is er deze week ook veel veranderd , zoals ik al eerder aangaf begonnen de duivinnen behoorlijk aan te lopen dus besloot ik vrijdag maar om de vliegduiven te koppelen,  ook om de z.g. maanaanbidders eens een keer gelijk te geven, dus ik ben benieuwd. Het koppelen liep voorspoedig en alles is nu gepaard maar moeten nog het goede broedhok vinden. Dus af en toe wat hekjes open en bij de knokkers dicht en vandaag een paar plakken stro in het hok gedaan en in elke schotel een flinke dot op het matje. In de ochtend mogen ze er allemaal een uurtje uit en dat is een lust om te zien.

Daarna is het de beurt aan de vijftien winterjongen en sommigen hebben al de moed om een rondje te vliegen en de anderen gaan op het dak van het hok of bergingen zitten. Deze laat ik enkele uren buiten en mogen binnen als ze willen. Zit nog wel een twijfelaar tussen maar ook die krijgt hier meestal een kans.

Bij de kwekers zijn vanavond de eerste jongen van de tweede ronde geringd, bij drie koppels lag slechts één jong maar dat komt door teveel duiven in een te klein hok en het paren dus moeilijk gemaakt wordt door de andere doffers. Eerste ronde slechts één ei van de vruchtbare doffers onbezet maar toen had ik ze allemaal opgesloten gehouden.

Ook vandaag de beker van de RMO uit handen van Jan Poelman mogen ontvangen en een derde jonge duivenkampioenschap in het samenspel RMO vind ik nog mooier dan het eerste in de club,  onze duiven hielden immers veel grote mannen achter zich , dus daar zijn we best een beetje trots op. Doe uiteraard mijn best maar ga er zelf wel vanuit dat deze prestatie van 2017 moeilijk zal zijn te evenaren.

Ook vandaag de eigendomsbewijzen ter controle ingeleverd en morgen kan ik ze alweer ophalen en zijn alle 60 duiven gecontroleerd. Eentje moet ik er nog inleveren op de hoklijst, als bijlage daar deze stamkaart met eigendomsbewijs nog niet binnen is ( betaling en aankoopbewijs is er wel), maar ook hier heb ik vertrouwen in dat het goed komt.

Deze week zag ik een duivin te koop staan op marktplaats die voor wat de omschrijving betrof wel in het straatje van mijn ingeslagen weg paste. Maar echt een duivin nodig was er niet , maar de nieuwe aangekochte doffer kreeg van mij een laatje uit de Lady Bolt als partner en heeft nu een jong liggen, maar die late is wel een vliegend duivinnetje dus mijn gedachte kunt u raden.

Mailtje weg naar de verkoper:

Hai verkoper, zag dat je een duivin op duivenmarktplaats had staan, wat is de vraagprijs?  Groet Kees.

Dag Kees, prijs is 200 euro, Groet verkoper.

Hai verkoper , bedankt voor de informatie. Groet Kees

Verkoper, ik kan niet in ieders portemonnee kijken maar wat had u in gedachten bij een duivin die een kleinkind is van maar liefst 2 Olympiade duiven ? Als 200 euro te duur is dan had u mij de vraag beter niet kunnen stellen. Beter nadenken van tevoren zou ik zeggen.

Ik heb niet meer gereageerd, vond de opmerking beneden maats , keek nog wel even bij de NPO het ringnummer na en dat stond op een ander telefoonnummer als dat van verkoper. Ook keek ik een eerdere verkoop op een verkoopsite na en constateerde dat op die verkoop geen duif zijn vraagprijs gehaald had en ook geen duif die ringenserie om had.

De duivensport is de laatste jaren hard veranderd en nog steeds geloof ik in het goede van de meeste duivenliefhebbers maar af en toe denk ik pffft.

 

Kees Commijs

Racing Pigeon Whisperer.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Weerstandscurve

Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie nu weer? De weerstandscurve is iets wat je tegenkomt als er iets ...

John Logemann

Het seizoen 2019 staat te beginnen - ...

Nu de zomertijd op de 31e maart weer is in gegaan begin ik met de verduistering bij de jongen. Niet dat het pik donker is ...

Ad de Jong

Nog even dit, nog even dat!

Nog een aantal weekjes en gaan we weer van start met het seizoen 2019. Wat zal het gaan worden en wat zal het zijn. ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Weerstandscurve

Weer zo'n titel waarvan je denkt: wat bedoelt-ie nu weer? De weerstandscurve is iets wat je tegenkomt als er iets ...

John Logemann

Tips (deel 1 van 2)

In mijn club was ik destijds de eerste die op Internet ‘zat’, maar dienaangaande is veel veranderd. ...

Ad Schaerlaeckens

Voorouders van de Postduif / De ...

De Gelderse Slenk zal de meeste (post)duivenliefhebbers weinig zeggen. Degenen die in de omgeving van Amsterdam, Lelystad ...

Nico van Veen