Het is nu 7 Januari zondagavond en het is altijd zondagavond als ik dit stukje schrijft en op de week terug kijkt en de ups en downs omschrijft. Het oud en nieuw is voorbij en de kerstboom is inmiddels door de vuilnisman opgehaald en langzaam aan begint voor iedereen weer het gewone normale leventje, ieder heeft zijn eigen sores en dat zal nooit veranderen Wat de duiven betreft gaat het gewoon prima en het doffertje wat op 1 Januari werd opgehaald is inmiddels gepaard met een laat duivinnetje uit de lady bolt en nu maar afwachten of ze ook al in staat is snel te leggen. Bij de andere 8 koppels liggen 15 jongen en deze koppels beginnen nu alweer volop te drijven. De winterjongen groeien goed op en naast het dagelijkse mengsel van VTB8 , hennep, katjang idoe , gepelde zonnepitten , Maria distel bloemzaad, snoepzaad , kattenbrok en kalkoenkorrel wordt er ook dagelijks een eetlepel van het mengsel eivoer/Tovo aangemengd met zalm/knoflookolie verstrekt. In het water om de drie dagen een bruistablet multivitaminen en dat alles onder de gedachte dat als ik goed ben voor mijn duiven zijn ze het van de zomer voor mij.

De vereniging had vandaag zijn nieuwjaarsreceptie , kampioenen huldiging en tentoonstelling. Ik ben er niet heen gegaan en aan sommige heb ik duidelijkheid gegeven waarom. Nogmaals ik zit in een goede club en ga daar niet weg. Maar iedereen handjes geven waarvan de wensen niet wederzijds gemeend zijn zou ik erg hypocriet vinden en zo zit ik niet in elkaar.

Ook is er vandaag weer een nieuwe kabel voor de antenne bij de jonge duiven besteld de kraaien hadden de plank waarop diverse potten staan leeg gegooid en ook de antennekabel  die achter de potten lag was naar beneden gevallen en dan is het konijn er altijd snel bij dus die maakte van één ,twee kabels. Zal ook kijken of de andere te repareren valt en dan nog een kleine antenne (6) erbij voor het fondhokje  zou wel makkelijk zijn.

Dan komt ook de vraag wanneer ga je de vliegduiven koppelen en mijn antwoordt daarop ,, ik weet het niet,, Zestien koppel vliegduiven zijn er en vier koppels jonge duiven voor de toekomstige fondvluchten maar om het spul te koppelen zit nog niet in mijn hoofd. Het idee is half februari maar een idee is één ding en mezelf kennende kan het op een ochtend opeens veranderen en denk ik op gevoel het spul moet bij elkaar. Zoals alles bij mij in de duivensport op basis van het gevoel gaat. Ook met voeren zie ik de duiven kijken dan denk ik jongens wat willen jullie en meestal is het dan met een bakje allerlei snel opgelost.

De week reageerde iemand op Facebook op het feit dat ik schreef dat in een half uur de duiven gedaan waren en mits ze niet worden uitgelaten is dat ook zo. In mijn stront emmer staat het schrapmes aan de emmer hangt een bus met voer met lepel deze gaan mee het hok in en een gieter water. In het water zit dan al het bruistablet vitaminen of ontsmettingsmiddel of een zuurmiddel. In het hok gaat de schrapper door de broedbakken en dan de vloer, Dan in de broedbakken een lepel voer , drinkpot draaien en ledigen en direct nieuw water er in en dan naar het duivinnen hok en daarna de kwekers. En echt binnen een half uur tot een uur is het klusje geklaard. Maar zodra de duiven gaan trainen wordt dit een ander verhaal en ben je zowel in de ochtend als middag  drie tot vier uur mee bezig. Duivensport hobby ? Dat wel maar voor resultaten moet wel gewerkt worden.

Ook wil ik bij deze Cesar van Zeele bedanken voor de drie artikelen die ik van hem op mijn website mocht plaatsen en die zeker voor ieder het lezen waard waren.

Dit was de post weer voor deze week en op naar de volgende rondom.

Kees Commijs

Postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 18-01

terwijl het vuurwerk hier al hevig klinkt (23.47 uur) zit ik na een heerlijk avondje gourmetten op de verjaardag van onze kleinzoon nu thuis om de boel in de gaten te houden, alles kan immers fout gaan en twee jaar terug stond ook het dak in de fik van de stal maar was ik er bijtijds bij. Dus dadelijk een spannend half uurtje. Vandaag al meegemaakt dat er weinig respect voor mijn dieren door de jongelui uit de straat word getoond want het vuurwerk werd gewoon naar de hokken gegooid over de schutting en als Nederlander kun je nog weinig zeggen want er staan direct een tiental brabbelde lui om je heen. maar een nieuw jaar dus nieuwe mogelijkheden.

wat de duivensport betreft loopt alles op rolletjes en waren op de eieren van Nadal zijn duivin na alle eieren netjes bezet, een ei was beschadigd en uitgedroogd maar 15 winterjongen is 70% meer rendement dan vorig jaar. Morgen kunnen we toch de ringen halen dus morgenavond liggen de eerste geringde in de schotel.

Omdat Nadal nu twee ronden eieren niet bevrucht heeft hebben we op de valreep nog een jonge doffer op de veiling van Antoon van de Burg ( Dream Pigeons) kunnen aankopen die zeker in de aanwezige Willem de Bruijn lijnen van ons kweekhok past. De jonge doffer zal de naam ,,Jonge Zidane,, gaan dragen.

Zo we zijn nu weer drie kwartier verder en de herrie was verschrikkelijk maar het vuurwerk rondom ons pand best mooi en laten we eerlijk zijn de jonge duiven zijn gelijk wakker geschud voor 2018.

Ik wens iedereen veel gezondheid en geluk toe en met de duiven een goed seizoen, maar hoop toch dat het onze beter is.

Tot de volgende rondom

Kees Commijs

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hooibouw

Het seizoen is in volle gang. De overnacht liefhebbers in het hele land mochten aan Nationaal st Vincent mee doen. Door ...

Ad de Jong

Regen, regen en nog eens regen!

Het was een kort weekje, maar wel een weekje waarin veel besproken is en een week waarin ook verbazing was dat we nog ...

Evelien's Journaal

Supporteren

Ga u ook supporteren voor het Nederlands damesvoetbal elftal. Nou het is de bedoeling dat ik wel de wedstrijden ga ...

Ad de Jong

COLUMNS

Gert Jan Hendriks - Zuiderwoude / Maak ...

Ruim 5 jaar geleden schreef ik mijn vorige column over dit onderwerp. Inmiddels is dit onderwerp actueler dan ooit en ...

Nico van Veen

Mensen Bedankt!!

Het is zaterdagochtend, tweede weekend van juni. Pinksterweekend, bijna iedereen is een dag extra vrij. Mooi vooruitzicht ...

John Logemann

Rustig blijven, op naar St. Vincent

De zondag na Limoges, de overnacht opening van het seizoen voor de afdelingen 7 t/m 11. Elk jaar weer een pittig ...

John Logemann