Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-33

Het was me het weekje wel na de triomf van het vorige weekeind. Even voor de duidelijkheid toen pakte we één  en twee en dat was de derde eerste prijs op rij in PV De blauwe doffer, wat volgens sommige nog nooit was voorgekomen met de jonge duiven. Ik was er blij mee maar dat mocht schijnbaar niet want de sfeer werd goed verpest. Ik neem nooit wat te drinken in de club ( ondanks dat ik daar ook mijn werk doe) maar pak ook nooit wat van iemand aan. Alleen op een feestavond wil ik mezelf wel eens trakteren en als er een goede duiven vriend net als Dirk langs komt. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar en heb (door het verleden) inmiddels veel lesgeld betaalt voor ik mij dit standpunt heb toegeëigend. En waarom moet je een rondje geven als je een eerste heb, jij ben immers de winnaar en geen verliezer, maar dan rochelde geluiden om je heen en diverse keren de opmerking naar je hoofd van ,,we hebben dorst dat ging me echt tegenstaan,, of dat er een glas water bij je op tafel wordt gezet met de mededeling is betaald door die en die enz..

En waarom zou ik trakteren als je wordt gezegd dat je hard pakt omdat de kampioen van de club niet mee speelt om welke reden dan ook, en waarom zal ik ze trakteren als tegen je gezegd word ,, zeker de chipringen er bij het verzegelen afgehaald ,, en waarom zal je ze wat te drinken geven als je gezegd wordt ,,zeker een potje van Willem gehad ,, en waarom zal je aan die bel trekken als ze naar je hoofd slingeren ,,zeker uit het flesje van Danny,, waarom ,waarom waarom ? in mijn oude duivenclub pv Het westen vroeger in de Schietbaanstraat hing een a4 met een afbeelding en een spreuk erop,, in een kuil met slangen is het beter bivakkeren dan tussen de leden in een duivenclub,, en deze A4 ging steeds door mijn hoofd.

Graag had ik dit weekeinde weer de eerste gespeeld maar dat mocht niet zo wezen, maar nu ben ik gelukkig wel van dat (asociale) gezeik af en ben ik blij dat over vier weken het seizoen voorbij is , en bij deze beslis ik gelijk dat ik aan geen enkele tentoonstelling in de club mee doe want het is slecht toeven tussen zgn duivenvrienden, mijn seizoen eindigt na het eerste weekeind in September en begint voor de club weer na de eerste inkorving in April. Mijn taken zal ik proberen te blijven doen zoals elk goed lid zijn bijdrage aan het werk in een club behoord te leveren.

Zaterdag werden de vluchten uitgesteld en voor Pointoise jonge duiven had ik daar alle begrip voor , maar de nalijn vlucht vanuit Duffel had in de middag best gelost kunnen worden. Nu gingen we naar de zondag en lagen de snelheden aanzienlijk lager dan de op zaterdag geloste duiven van afd 1 Zeeland en vermoedelijk zijn de verliezen ook niet minder en is de concoursduur ook veel langer.

Ook schijnen de Jonge duiven vanuit Pointoise op zondag vlak na de lossing in een regenzone terecht zijn gekomen en deze was ook voorspeld. Dus echt positief kan ik niet over de zondag lossingen wezen, we pakte onze prijzen en hadden aardige duiven, maar dit heeft niets met deze naargeestige besluitvormingen tot lossingen te maken.

Ook zag dat de rekeningen voor het overstaan in la Souteranne en Pont ste Maxence weer op de afd 5 site stonden en deze hadden best wat lager kunnen zijn als ik zag dat de vuile manden vol met mais lagen , ik kon niet nalaten er enkele foto’s van te nemen. Ook dat er kaartjes aanhingen van een andere afdeling kwam raar over,transparantie is mijn toverwoord en dat is tegenwoordig ver te zoeken. Wie er beslissingen nemen daar kom je ook niet achter , ik vermoed dat dit achter dezelfde keukentafel gebeurd waar ook beslist word als mensen kritiek hebben op de facebookpagina van de afd 5 , om deze direct te blokkeren.

Was er dan nog wat positiefs op het duivengebeuren , jazeker Nummero 14 had prijs een jonge doffer die al na enkele vluchten gewond thuis kwam en veel problemen met een vleugel had, deze doffer weken thuis gehouden maar vliegen wilde hij niet , tot begin deze week hij opeens het licht zag en met het klad meeging en zelfs een vriendinnetje nam. Nu de nalijnvlucht was zijn kans en idd hij arriveerde als eerste op ons hok dus …. volgende week mag hij vermoedelijk mee naar Pont ste Maxence.

Als u het nog leuk vindt om mijn wel en wee te lezen dan misschien volgende week een leukere,

veel succes komend weekeinde.

Kees Commijs

postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-32

Wat een week en met wat een afsluiting ! heel de week onrustig en het ging allemaal niet zoals ik graag zou willen, jonge duiven zaten maar wat te klooien en vliegen was ook maar een minuut of vijf en dertig en dan maar weer de lucht injagen en dan gingen ze nog een half uurtje. Oude duiven was helemaal de gang uit maar omdat het leuk gaat was heel de verzorging op de jongen gericht.

Woensdag moesten we hier al inkorven voor la Souteranne en gaven we er zestien mee , laders in de club nihil en daarover de voorzitter ingelicht , dit kan en mag zo niet en men zal voor Rotterdam toch knopen moeten doorhakken dat de drie verenigingen op de dagfond door dezelfde deur zullen moeten gaan.

Dus ik had flink de pest in en dan ook nog een mindere opmerking van een lid naar je hoofd geslingerd krijgen doet mij koken.

Donderdag voor het inkorven van de jonge duiven de leden hierop aangesproken en medegedeeld dat ik bepaalde insinuaties niet pikt en desnoods daar werk van maakt, voelde mij er gewoon rot onder.

Nu de jonge duiven werden ingekorfd en vele handen maakte dit keer licht werk.  Ook op vrijdag waren er veel helpers om de duiven in de container te krijgen en zulke momenten maken mij blij. Gezamenlijk zorgen dat het werk binnen de club voorspoedig verloopt de één doe dit de ander doe dat enz en als iedereen zijn steentje (hoe klein ook) bijdraagt krijg je een mooi grindpad.

Zaterdag was balen en volgens mij kon er gewoon gelost worden maar dit gebeurde niet, Brabant wel , Zeeland wel , Noord Holland wel maar de onze (afd 5 ) bleven nog een nachtje langer in de reismand  en zoals Perry Burg altijd zegt dan komt Keessie.

En inderdaad , wij kwamen met twee mooie vroege jonge duiven op Pont ste Maxence. Wederom pakte de ,,Jonge Crack ,, de eerste prijs en nu was ,,Jesus,, ook vroeg en pakte de tweede plaats. De eer gaat vooral uit naar Willem de Bruijn die ons een goede tip gaf betreffende een aanpassing in het jonge duivenhok.  En daar de oude duiven het op La Souteranne lieten afweten zal ik deze tip ook in het oude duivenhok gaan doorvoeren. Lucht inbrengen dat is belangrijk en……. hele goede duiven.

Daarin is het laatste jaar veel geïnvesteerd en werd er gelet dat er een hoog gehalte aan Willem de Bruijn en Heremansduiven in de stambomen voorkwam en vooral uit de Olympiade lijnen. Van de Gebr. Kat en zn werd via Pipa de lady Bolt , Mister Bolt en Nadal aangekocht en dat tegen de eerdergenoemde lijnen lijkt perfect te matsen. Maar voor de duidelijkheid een zwaluw maakt geen zomer.

Na het seizoen breekt de selectie tijd aan en zoals het er nu uit zullen er slechts zes of zeven oudere doffers behouden blijven op de zestien koppels en de rest aangevuld worden met jongen en laatjes uit de nieuwe lijnen.

Het fondhokje gaat van zes naar drie broedhokken en alles wat erin zit zijn dadelijk late en twee afgerichte jongen. Fond is dadelijk bijzaak maar moet in de toekomst zo zijn dat deze niet mogen misvliegen maar dat is natuurlijk een utopie en zal nog wel enkele jaren duren.

Veel succes komend weekeinde en tot de volgende rondom.

C.Commijs

Postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-31

Zo weer een weekje achter de rug en dit seizoen hebben we er volgens mij nog vijf te gaan en dan zit het er voor de meeste op, maar bij mij begint het dan juist weer , de benodigde kuren , plannen , koppelen op papier en het moeilijkste maar belangrijkste selecteren. Meestal doe ik dat op de geleverde prestaties en probeer na elk seizoen de lat iets hoger te leggen.

Was deze lat vorig jaar twee eerste prijzen dit jaar dacht ik daar anders over en was met één eerste prijs tevreden geweest en dan flik ik dan al vier jaar achter elkaar. Maar dit weekeinde tekende Ienepien en ik voor de tweede eerste prijs dit seizoen met de jonge duiven met een jong uit Mister Bolt (aangekocht bij Gebr Kat en zn ) X Slappe Sharon ( aangekocht bij C.Everling & zn). Afgelopen jaar werd er flink geinvesteerd en deze investeringen  en ondersteuning en tips van Willem de Bruijn beginnen hier hun vruchten af te werpen, het is elke week genieten.  Aan de andere kant neemt het ook weer andere adrenaline momenten met zich mee maar ook daar zal ik aan moeten wennen.

Over de wedvlucht vanuit Chateauroux heb ik nog contact met het NPO opgenomen maar vooraf had ik al voor mezelf bepaald dat dit nutteloos zou zijn en dat was het ook. Duidelijk werd al snel dat er aan de andere kant van de telefoonlijn totaal geen interesse was voor mijn verhaal dus met twee minuten was het gesprek al afgelopen en dacht ik weer , bestuurders ze moeten er zijn maar soms verliezen ze al het menselijke.

Doordat we met de jonge duiven lekker draaien wordt ik steeds fanatieker in de verzorging en zie je steeds meer spoken op je weg en ga je nog fanatieker worden en ik ben bang dat dit ook dadelijk de valkuil wordt. Uit bijgeloof zette ik bijvoorbeeld steeds ,, Kanjertje,, op de tweede plek van de inkorfstaat in de klok en ,,Kanjertje,, stond één bij het kampioenschap jonge duiven in de RMO.  Dit weekeinde Morlincourt en ,,Kanjertje,, stond weer op de tweede plek . nu maandagavond moet ,,Kanjertje,, die ik zelfs verblijd had door er een jong onder te schuiven nog terug keren, het is niet anders ook dit heet duivensport.

Wel werd vanavond het tweede jong wat ik nog miste doorgebeld door dhr Chris Peeters uit het ,,brons groen eikenhout,, ofwel het mooiste stukje Nederland Limburg, de 25 luistert naar de naam ,,Zevenklapper ,, en zat bij zijn buren die hem vanmiddag van de straat hadden geraapt op water en brood, zij benaderde dhr Peeters met de vraag of hij even kon kijken en contact met de eigenaar kon doornemen. Alzo gebeurde en daar de ,,Zevenklapper, al vijf vluchten weg had hebben we besloten dat dhr Peeters hem opknapt en dan weer los laat zodat hij zijn thuisreis kan voortzetten. Chris bedankt voor het melden en het verzorgen van de duif.

Ook kreeg ik deze week weer een trap onder de gordel van een jonge duivenmelker te verwerken, zijn opmerking van ,,als ik je nou eens een paar jonge duiven geef benader je mij dan ook minder kritisch,,. onnet en ongepast met weinig respect en verstand van zaken , het zij zo en ook daar zal ik nog meer aan moeten wennen.

Ook  geklaag over droge kelen in onze club begrijp ik niet helemaal, daar er zowel bij Aad in de keuken als in het inkorflokaal een kraan zit.

Maar één ding is zeker en daar kunt u op rekenen, volgende week is er weer een rondom.

Veel succes in het komend weekeinde.

C.Commijs

postduivencoach.


Het wel en wee rondom ons duivenkot 17-30

Het is me het weekje wel geweest met wat het weer betrof veel wisselvallige dagen , regen en de dag erna weer bloedheet en dan een benauwde dag, en nu de jongen draaien wordt je steeds fanatieker. Teveel vocht in het hok even de kachel aan ,te droog even het bad erin enz enz. Of het allemaal nut heeft betwijfel ik maar het jonge spul draait wel en dat tegen alle verwachtingen in. We waren te laat met het enten , we hebben uit angst omdat we grote verliezen kende de duiven niet afgericht waar we normaal zo twintig keer reden met de jongen voor hun africhtingen begon. Maar er werd goed door verduisterd van 18.00 t0t 8.00 uur en t/m de langste dag en toen ging de daglichtlamp aan van 5,30 tot 22,45 uur en dit tot na de laatste vlucht. En het spul draait, coli nog niet gesignaleerd, wel een vuil neusje af en toe, en elke week wel verliezen maar ook weer duiven die na weken wederkeren, maar het draait en beter dan verwacht. Zaterdag viel ons eerste jong en dat gaf ik door met een brul naar Ienepien maar die reageerde niet, dus dacht ik dat er binnen wat aan de hand was en rende het huis in maar ze was op de bovenverdieping en na enkele brullen ,, we hebben er eentje,, reageerde ze , ik weer naar buiten en tot mijn verbijstering zaten er weer drie op het dak die met een roep gelijk naar de plank gingen, dus vier mooie duiven en nog geen oude , maar ook die melde zich, The New 44 ,, van KC de Walden.

Met de jongen was het wederom ,,Toppertje,, die als eerste aankwam en nu na een 15 – 18 en 4 de prijs, de eerste prijs in de club opeiste, dus tot nu toe 100% prijs. De naam ,,Toppertje,, kreeg deze doffer al bij het ringen op zijn stamkaart , waarom ? Ik weet het niet maar hij flikt het wel tot nu toe. Het is een jonge duif uit de ,,Schalie Willem,, een duif van Willem de Bruijn X ,,Rik,, een duivin bij Klaas van Dorp vandaan. De Schalie Willem staat in onze club momenteel bovenaan als beste jaarling doffer, dus zaterdagmiddag even mijn raadgever Willem de Bruijn geraadpleegd met de vraag zal ik de Schalie maar beter zou stoppen. Ik stelde deze vraag via messinger op het meest foute moment, namelijk viel erop dat moment bij Willem (13.17 uur) zijn Chateauroux duif, dus niet leuk en heb later ook sorry gezegd want we willen allemaal van de aankomsten van onze duiven kunnen genieten en niet gestoord worden. Zondag reageerde Willem met ,,doorspelen die doffer,, maar ik had met Ienepien al besloten dit koppel blijft thuis, volgend jaar er vier jongen uit testen en als dat niets wordt dan kan hij op de nalijn 2018 weer aan de bak. Missen we wel een broedbak om te vliegen maar als het met 15 doffers niet lukt, luk het met 16 ook niet. En alzo gaf ik ook onze beslissing aan mijn raadgever door.

Naast het succes met de jonge duiven ook een forse tegenslag op Chateauroux en wat hier gebeurd is zal vermoedelijk altijd een vraagteken blijven, maar toch ga ik morgen even bij het NPO navraag doen. Dat er iets is fout gegaan staat bij mij als een paal boven water maar wat ? Misschien kunnen ze mij even bijpraten. Om 13.09 uur zit bij ons de eerste duif in de club en wil ik deze kloppen dan behoren wij op 13,07 uur te zitten zo simpel is altijd mijn zienswijze en wij hadden er 18 mee en daar zaten zeker enkele reken duiven bij zoals wij dat noemen. Maar het bleef wachten en bij de afslag om 14.30 uur ging ik met een lege klok naar de club, ik was verbijsterd en ging ervan uit dat ik zeker mijn puntenduiven had moeten pakken maar nee , helemaal niets. Klok leeg snel weg in de veronderstelling er zijn er wel een paar thuis zouden zijn, maar thuis helemaal niks en de tijd tikte door, om 16,17 uur zes tegelijk op de plank en op 16,24 uur 16 van de 18 duiven binnen en tien minuten later nog eentje , eentje is er nog niet. En dit is nu net iets wat in mijn ogen niet bestaat, maar wat er gebeurt is ? We zullen er vermoedelijk nooit achter komen.

Na de jonge duivenvlucht al een telefoontje uit de Hofstad dat er een jonge duif zat en degene die belde was een kenner, de duif had een vuile neus en een hangend oogvlies en had dus Ornithose. Ik zei ,, nu dat kan maar zoals de jongen vanochtend hier afkwamen dan hoop ik nog lang last van die Ornithose te houden. We pakte namelijk vanochtend vier duiven in de eerste tien , maar geef me u adres maar ik kom hem wel halen,,. Dat was niet nodig want schoonpa zou de duif morgen wel in Rijswijk dichterbij Rotterdam lossen. ,, Oke , doen we het zo,,. Vanavond de duif nog niet gezien dus, vermoedelijk dan toch ornithose,,. Zelf denk ik, het was niet zo verstandige duif want hij zat al in een opvanghok in Brabant, bij Rein Bakker (Poortugaal ), bij Arie Huizer ( Poortugaal) en nu in den Haag. Ik ga er dus maar vanuit ,, het was een mooie duif,,.

Over de LC van de afdeling 5 wil ik het feitelijk niet hebben omdat zoiets ook tweespalt in onze club teweeg brengt, maar pas op de dag van lossing bekend maken dat de duiven ruim 90 km dichterbij gelost worden terwijl dat al voor het inkorven besloten was gaat mij bij het uitvoeren van professioneel duivensport bedrijven te ver. Nu gaan de jongen( volgens ingewijden) een sprong maken omdat de losplaats Morlincourt te klein is en vermoedelijk naar Pont ste Maxence , dan denk ik gelijk , die oude duiven kunnen toch gewoon naar Pont ste Maxence en dan alleen de jonge duiven dan naar de losplaats van het programma Morlincourt. Maar wie ben ik , zeker geen bestuurder die denkt aan volle wagens en het spekken van de kasla die na vele nutteloze rechtzaken moet worden aangevuld.

Veel succes komend weekeinde en tot de volgende rondom.

C.Commijs

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann

Hallo beste lezers en duivenvrienden...

Het is alweer even geleden met mijn schrijfsel op onze site. Reden zoals bijna altijd, druk, druk en nog eens druk. En ...

Evelien's Journaal

Top sport

Wat een genot was het om weer eens naar een mooie voetbal wedstrijd te kijken. Ajax speelde in Spanje tegen Real Madrid. ...

Ad de Jong

COLUMNS

Het dier en de liefhebber of het ...

Ik zag op Facebook discussies los gaan over de veiling die straks eindigt op Pipa. De mannen hebben het weer voor elkaar. ...

John Logemann

Vooruitkijkend naar aanleveren Algarve ...

Goedenavond sportvriendinnen en sportvrienden, Noteer alvast in je agenda, aanleveren voor de Algarve Golden ...

Sjaak Buwalda

De grootsten wijzen de weg

Ik heb er niet vaak veel tijd voor, maar als er gelegenheid is mag ik graag over internet struinen. Surfen is eigenlijk ...

John Logemann