Na vorige week kon de uitslag eigenlijk niet slechter worden. Haha ha... Dat gegeven stond al vast in huize Dijk. Vorige week was natuurlijk een en al trammelant al moet ik zeggen dat ik geen moment in paniek bent geweest. Gero had al snel zoiets van: moeten we niet dit, moeten we niet dat. Waarop ik gelijk antwoorde: nee, nee en nog eens nee. Er is niks aan de hand, ze zijn niet ziek. De duiven vliegen goed en zijn lekker blank aan de onderkant... De dag na thuiskomst hebben ze het bad goed weten te vinden (zie foto) en is voor ons een teken dat er geen vuiltje aan de lucht is.. Ik vind dat zelfs een graadmeter en hebben ze daarom niks geven. Zo is het en niet anders gegaan. Er zijn altijd kwade tongen die er andere gedachtenspinsels op na houden en de wereld in slingeren zo van: ze zullen wel gekuurd hebben en soortgelijke opmerkingen... Nou mijn beste, dat hebben we dus niet!

Een bepaald groepje melkers hebben het ongetwijfeld zelfs leuk gevonden dat we vorige week zo laat begonnen en slechts enkele duiven op de uitslag hadden. En wanneer ze dan ook nog drank op hebben komen ze met de vraag: goh wat was dat nou vorige week Gero...?
Dat zijn dezelfde personen die zich verstoppen als we een EERSTE INTERNATIONAAL vliegen. Voor zij die het betreffen: Een dikke middelvinger...!!

Mensen, wat een enorm verschil qua temperatuur t.o.v. een kleine week geleden. Nondeju nog aan toe, nee hoor er is totaal niks aan en geef mij de zon maar..., heerlijk!

Lekker badderen.

Lekker badderen in de ren...

DE VLUCHT.
Vandaag dus PERONNE voor de duiven een afstand 247 Km. Ik had ook niet gedacht dat er alsnog zo vroeg gelost ging worden. De berichtgeving daaromtrent klopte ook niet helemaal. Zo werd in eerste instantie om 9.15 uur op de website van de afdeling vermeld dat er NIET gelost kon worden en het volgende bericht met nieuwe info om 10.15 uur zou verschijnen... VIJF MINUTEN later krijg ik via de app een berichtje van Samenspel Drechtsteden dat de duiven gelost zijn om 9.00 uur..!! Nou ja zeg, zoiets komt toch wel knullig over. Zo hoorde ik dat er hier en daar in de regio zelfs melkers in (behoorlijke) regenbuien op hun duiven hebben staan wachten. Mooi weer of slecht weer, de duiven kwamen met redelijke snelheid huiswaarts en ja wel hoor..., daar was opeens een duif om 11.20 uur! En wat denk je? Wederom rondvliegen en maar blijven vliegen. Ik kon wel de nodige krachttermen uitkramen. Haha ha... En Gero zat al zuchtend met zijn kop te schudden van: snap je dat nou, snap je dat nou... Dat binnenbrandje heb ik snel geblust en zei direct tegen hem: kop houden, ze zijn er, dus we hebben het sowieso goed gedaan zonder gekkigheid overhoop te halen. Wel jammer dat de duif niet gelijk naar binnen wilde, 'helaas pindakaas'... Nog altijd telt alleen de PIEP van de registratie in de klok...! En die PIEP viel op 11.23 uur... Ondanks het verspelen van DRIE kostbare minuten met het onnodig rondvliegen toch nog goed op tijd!!

Zonder woorden.

Zonder woorden...

JONGEN.
De jongen vliegen goed en luisteren perfect naar de soigneur. Haha ha... Wat wil je nog meer? Ons tweede hok met jongen gaat ook goed op gang komen. Ik moet wel zeggen dat ik er behoorlijk veel aandacht aan besteed. Nee, niet ik er uur na uur bij in de hokken zit maar wanneer ik alles bij elkaar optelt ben ik toch wel driekwart van de dag mee bezig hoor. Bizar eigenlijk voor een niet full-prof duivenverzorgerster. Ik denk er hard over om mijn eigen Payroll maar te gaat organiseren. Haha... Grapje natuurlijk, maar er zit behoorlijk wat tijd in dat kan ik wel verklappen...

TEMPERATUUR.
De temperaturen beloven tegen het einde van de week weer omhoog te gaan. Laten we het hopen dat het zo mag zijn... Het kan mij niet warm genoeg zijn. Nou ja, tot op zekere hoogte...

UITSLAG.
In onze vereniging De DOORZETTERS waren op PERONNE 609 duiven in concours en daar de plaatsen 5,7,9,10,11,15 etc. en 14 van de 34 in de prijzen. In Samenspel DRECHTSTEDEN (7 verenigingen) waren 4.161 duiven in concours beginnen daar met: 19-23-25-26-51 etc. en 15 stuks op de uislag. Al met al sluiten we de zaterdag tevreden af wetende dat het volgende zomaar anders kan zijn... DAT IS DUIVENSPORT...!

Fijn weekend allemaal en graag tot volgende keer...


Groetjes van Evelien

website: http://www.gerodijk.nlIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor