Vorige week belde de heer Hub Wetzelaer, secretaris van de Z.L.U. mij met het verzoek of ik het laatst gepubliceerde journaal-artikel over de Z.L.U. huldiging ook naar hem kon mailen omdat hij dit artikel graag in het archief wilde bijvoegen. Dat verzoek heb ik, zo braaf als ik ben (haha) netjes opgevolgd. We hebben op dit genoemde artikel m.b.t. de Z.L.U. huldiging in Kerkrade met foto's hele leuke en hartverwarmende reacties gekregen. En wanneer anderen het gepubliceerde waarderen zijn we ook zelf tevreden want daar doen we het uiteindelijk voor...! Intussen zijn we na het Z.L.U. gebeuren alweer 2 huldigingen verder. Als eerste kwam Samenspel Noord- en Zuid Holland S.N.Z.H op 20 januari aan bod. Deze werd gehouden in het plaatsje Oud Ade, een dorpje in de provincie Zuid-Holland en behorend tot de gemeente Kaag en Braasem. Zelf ben ik er niet mee naar toe geweest omdat ik die dag mijn verjaardag vierde en het te druk had met voorbereidingen e.d. maar volgens Gero's verslag na thuiskomst was het een gezellige locatie en was alles keurig netjes verzorgd.

De laatste huldiging die we dan wel samen hebben bijgewoond was die van Fond Club Groot Rotterdam en vond afgelopen zaterdag plaats in Bergschenhoek ten noorden van Rotterdam en ook daar was alles prima geregeld.

Prijsuitreiking FC Rotterdam

Gero (geheel links) bij de prijsuitreiking van Fond Club Groot Rotterdam.

Net zoals bij vele andere liefhebbers is ook op ons hok de eerste ronde jongen uit het ei gekropen. Ik kan het niet laten om daar iedere keer weer wat foto's van te nemen. Het is telkens zo aandoenlijk om dat schouwspel te bekijken. Sommige jongkies liggen werkelijk als een soort 'Calimero' met hun eierschaal nog op hun kop of kont, geweldig! Ik ben nu eenmaal een echte freak voor dit soort dingen en blijf de geboorte van zo'n klein duifje zo enorm leuk vinden... Sommige jongen drijven, bij wijze van spreken, bijna de pan uit van de pap wat gemorst is tijdens het voederen van de ouders en wanneer dat gemorste voer wat iet of wat harder geworden is ziet dat er zo leuk uit... (zie foto)

Jongen met gemorst kropvoer

Jongen met gemorst en hard geworden kropvoer.

De broed is hier nu al super gegaan, geen vuile eieren, geen problemen met koppelen, alles ging lekker vlotjes. En zover we het kunnen zien zou het zomaar kunnen zijn dat we er een witte duif gaan bij krijgen... Een kleur die zowel Gero en ik graag ziet. De kleur wit is in dit geval afkomstig uit nazaten van een koppeling met duiven van onze Belgische vriend JELLE ROZIERS uit de lijn van zijn 'SEVEN' en één van zijn bekendere duiven. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe het verenkleed van dit jonkie er straks werkelijk gaat uit zien...!

Jongen uit lijn 'SEVEN'

Het koppel jongen waarvan hoogst waarschijnlijk 1 witte uit lijn 'SEVEN' van Jelle Roziers.

Komend weekend hebben we een afspraak bij een stel nieuwe duivenvrienden uit West Brabant die we tijdens de Z.L.U. dagen in Kerkrade hebben ontmoet. Maar daarover de volgende keer meer... Voor de rest is hier niet zo bar veel nieuws te vertellen en loopt alles, zoals gezegd lekker gladjes. De duiven zijn in zeer goede conditie en zien er SUPER uit!!

Net uitgekomen jonge duif

Een zojuist uitgekomen piepertje, de andere nog druk doende met zijn schaal...

Graag weer tot de volgende keer.

Groetjes, EvelienIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

De duivencoach - Successen in de ...

  De duivensport beleeft roerige tijden. Aan de ene kant wordt meer dan ooit tevoren geschreven over de ...

Nico van Veen

Sjaak Buwalda - Gaat nog ergens op ...

Was toch wel een verschil afgelopen zaterdag tussen een 200km en 450km vluchtje zo te zien. De mijne hebben het wel ...

Sjaak Buwalda

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann