Over welgeteld een kleine 7 weken zijn we al weer aan het einde van 2017. Abnormaal gewoon zo snel het dit jaar gegaan is, d.w.z. voor mijn gevoel dan...? De weken vliegen zo rap voorbij dat je er bijna geen erg in hebt dat de week weer voorbij is. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben denk ik... Haha. In mijn vorige journaal schreef ik dat we druk bezig waren bij moeder Dijk om daar de vroegere duivenhokken af te breken en de buitenboel netjes te maken.. Dat 'we' zijn dan in dit geval WIM DIJK, de broer van wijlen THEO. Verder hielpen mee onze eigen buurman PIET en de broers MIKE (stratenmaker) en GERO... Zo moest o.a. een nieuwe schutting worden geplaatst en nieuwe terras bestrating. Nou ik kan zeggen dat dit een behoorlijke kluif is geworden en zijn blij dat de klus erop zit. Moeder NEL zit er weer netjes bij...

Klussen bij moeder NEL 1

foto: v.l.n.r. Piet, Wim, Gero en Mike bij moeder NEL aan het werk...

De duiven zijn via PITTS (BE) geveild en brachten gelukkig ook nog een leuk centje op. We zijn nog bezig met het verwerken van het verlies van THEO en beginnen stap voor stap de draad weer op te pakken. Het moet gewoon maar gemakkelijk is het bepaalt niet.

GOLDEN 10.
Ondertussen is de door het Sportblad 'DE DUIF' georganiseerde manifestatie 'GOLDEN 10' ook achter de rug waar als vanouds weer ongekende, zeg maar bizarre bedragen voor de aangeboden duiven werden betaalt...!! Ik heb dan zelfs zoiets van: "Dit is Waanzin ten Top"... Natuurlijk fijn voor de deelnemende 'melkers van naam' en evenzo voor de organisatoren want ook daar moet de schoorsteen roken, toch? Er blijkt een record gebroken te zijn wat opbrengsten betreft en was het, zo wij hoorden een happening waar ieder die maar iets in het internationale duivenwereldje betekent persoonlijk bij aanwezig was of zich liet vertegenwoordigen door hun afgevaardigden.

Prijsuitreiking Afd.5 2017

Prijsuitreiking 2017 Afd. 5 in Zevenhuizen met o.a. Gero geheel rechts ...

Afdeling 5.
Afgelopen zaterdag zijn we in ZEVENHUIZEN (ten n.o van Rotterdam) geweest bij de prijsuitreiking van Afdeling 5. Het was er druk, zeg maar 'volle bak' en nog gezellig ook... COR ROMEIN, van de Rotterdamse Comb. ROMEIN/KLEIN kwam samen met zijn echtgenote bij ons aan tafel zitten. COR is een boom van een vent, maar een superaardige vent en zijn vrouw eveneens een gezellig type. Een ieder weet wat deze mensen gevlogen hebben en nog spelen en behoren tot 'de betere' in Afd. 5 Wie er ook bij ons zaten waren COR en YVONNE KLEIJN uit MIDDELHARNIS van de gelijknamige combinatie... Kortom, we waren in bijzonder goed gezelschap en hadden een gezellige tafel en dan kan een middag niet lang genoeg duren... Het eten was ook perfect verzorgt evenals de omlijsting wat de prijsuitreiking betreft. Een meer dan geslaagde dag!!

Zie voor fotoreportage op: www.afdeling5.nl

DVD.
Ook leuk is om te vermelden dat we nog steeds mailtjes ontvangen n.a.v. de recentelijk uitgebrachte KOERIER dvd met daarop o.a. de reportage van onze Nat. overwinning op AGEN ZLU bij de oude duiven en Internationaal de snelste duif van het gehele concours. En bijna dagelijks ontvangen we nog felicitaties... Leuke ervaring is ook dat er steeds mensen op je af komen om even de hand te schudden. Zo ook bijvoorbeeld GEERLINGS/van DUIN uit Noordwijkerhout... Zij spelen al vele jaren in ware kampioensstijl en jaarlijks goed voor spektakelwerk, op Nat. en Int. vlak. Vermeldenswaard is dat de moeder van onze winnende doffer 'THEO' al enig tijd bij voornoemde combinatie op het hok vertoeft. We hebben afgesproken binnenkort nader contact te leggen om tot een afspraak te komen.

Gero heeft ook nog een leuk gesprek met RIK ROS uit LEKKERKERK. Fijn om te horen is dat best veel liefhebbers Evelien's Journaal lezen... En daar doe ik het tenslotte voor.

DUIVEN.
Verder is hier niet veel te vertellen. De duiven zijn klaar met de rui en zien er gewoon TOP uit. Langzaamaan kunnen we voorbereidingen gaan treffen om te kunnen beginnen aan de kweek voor 2018.

Graag weer tot een volgende keer...

Groetjes, EvelienPIGEONSUPPORT.COM

IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

23e Voorjaarsbeurs - Houten

http://www.duivenvlucht.nl/images/banners/Duivenbakken.jpg

Comb. Poelman - Erica

Redstar Breedingstation

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Triestig weer

Het jaar 2018 is alweer 14 dagen oud en nog steeds bewolkt en vochtig weer. De temperaturen zijn ook niet zo hoog. Ook de ...

Ad de Jong

Op naar het kweekseizoen

Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd. "Gauw weer wat schrijven, John". Het was op de jaarlijkse ...

John Logemann

Het wel en wee rondom ons duivenkot ...

Het is nu 7 Januari zondagavond en het is altijd zondagavond als ik dit stukje schrijft en op de week terug kijkt en ...

Kees Commijs

COLUMNS

Op naar het kweekseizoen

Ik werd er gisteren fijntjes aan herinnerd. "Gauw weer wat schrijven, John". Het was op de jaarlijkse ...

John Logemann

J. Doldersum & Zn. - Almelo, ...

Menig duivenliefhebber kijkt op de club de uitslagen na en zit uren achter zijn computer om de uitslagen uit te ...

Patrick Noorman

De Vroege Kweek

Wie tijdens de winter kweekt moet goed de spreuk voor ogen nemen : “ Men kan iedereen bedriegen behalve de ...

Frans Musch