Tja, dan lul je niet meer!!! Mensen nog aan toe, wat een week hebben we hier in huize Dijk achter de rug. Als eerste wil ik, mede namens Gero vanaf deze plek iedereen meer dan hartelijk bedanken voor de fijne en hartelijke felicitaties, zowel persoonlijk als de berichtjes per mail en via social media kanalen binnen zijn gekomen. Het was en is nog steeds overweldigend en super mooi om te mogen mee maken. Iedereen heeft ondertussen kunnen lezen via de duivensportbladen en websites hoe het verloop was hier bij huize Dijk. We hadden er 3 ingekorfd op AGEN ZLU. Gero kwam net terug van een bezoekje aan zijn broer Mike en zit nog maar nauwelijks en ja hoor.., plots is daar "de Blauwe 775". "PIEP PIEP" zei de klok... Gero zag hem aankomen maar geloofde het eerst niet. Het kon op onze afstand helemaal nog niet want de duiven konden in onze regio op zijn vroegst pas kort na 20.15 uur vallen en zelfs dan zou je een steenvroege duif hebben. Tot hij "de Blauwe 775" in zijn handen nam en met eigen ogen zag dat het er echt een was van AGEN...!! Ook wij volgden de eerste aankomsten op de live site van PIPA en de ZLU.
Ja, wat er toen gebeurde was echt bizar en waren we het spoor voor even volledig kwijt... Er heerste blijdschap en er waren emoties.

Bijna onbeschrijfelijk... De duif was nog niet bij het inkorfcentrum in H.I. Ambacht gemeld en heb eerst mijn 'surrogaat' vader, opa maar tevens onze beste vriend Frans Breibach uit Dordrecht gebeld om hem als eerste te vertellen dat we er een van AGEN hadden... Het gesprek duurde slechts een tiental seconden en bestond alleen maar uit: "Frans, Frans we hebben er een van AGEN. We hebben er een, en Gero moet de duif nog melden..."!! Frans antwoorde nogal nuchter: "Hey Eefje, rustig rustig, dat is fantastisch hoor want er zijn er pas heel weinig gemeld internationaal en dat op kortere afstanden... Ik hoor het nog wel van je. Doei doei"... De telefoonlijn werd daarop snel verbroken. Toen de duif gemeld werd en Gero te horen kreeg dat het de eerste melding was in de regio kon de vreugde bij ons niet op. Zeker toen kort daarop op de live meldingslijst van de "ZLU Ouden" en die van PIPA Internationaal onze naam bovenaan de rangschikking prijkte en het voor andere deelnemers een bijna schier onmogelijk opgave bleek te worden om die tijd te verbeteren...

Daarop volgende werd Mike, die ook enkele duiven had ingekorfd, gebeld en tenslotte Gero's ouders ingelicht... Iedereen natuurlijk hartstikke blij en enthousiast. Haha ha... Zo rende onze buurman Piet, die stond te douchen en de piep van de elektronische klok had gehoord, de douche uit en riep naar zijn vrouw Helene beneden...: "Geer heeft een duif, Geer heeft een duif!!"... Helene dacht "huhhh, ben je gek joh... dat kan niet", maar het was wel zo! Piet en Helene zijn de liefste en trouwste supporters die je zich maar kan wensen en waren eveneens behoorlijk van slag door het hele gebeuren... De rest van de (lange) zomeravond hebben ze bij ons op het erf meegemaakt... Fantastisch!

In no-time is het circus er omheen op gang gekomen. Een telefoon die continu roodgloeiend staat om de felicitaties over te brengen..., tegelijkertijd is er door duiven-makelaars vraag naar de INTERNATIONALE WINNAAR "De Blauwe 775".
Gero is kort na aankomst van de duif eerst naar zijn ernstig zieke vader gereden om hem de duif te laten zien... Deze man is zo ongelooflijk trots..., dat is nauwelijks in woorden uit te drukken. Het geheel maakt 30 jaar duivensport goed..., werkelijk!
De duif hebben we vanaf dat moment "THEO" genoemd, naar de vader van Gero en Mike.

WOW. De 1e Intern. AGEN 2017

WOW... De 1e Internat. AGEN 2017 Oude Duiven...!!

De afgelopen dagen is er zoveel gebeurd dat ik bijna niet meer weet van hoe en wat... "We werden a.h.w. geleefd" maar..., hadden het voor geen goud willen missen!! 's Avonds laat, toen het (bijna) niet meer fout kon gaan met het winnen van de 1e Nat. en Internationaal kwam PIPA agent Jawin van Namen nog langs om de eerste foto's en gegevens door te sturen voor op de PIPA website. Tevens werd hetzelfde gedaan voor sportblad "DE DUIF" zodat hun lezers dezelfde avond ook op de hoogte waren van "wie en wat"... Reporter Ad van Gils heeft een fraaie reportage gemaakt voor "SPOOR DER KAMPIOENEN" en een publicatie voor "TOPPIGEONS". Woensdagmorgen tenslotte werd de duif gecontroleerd door Ruud Vermaat namens de ZLU. Toen alle daarbij behorende formaliteiten waren doorlopen mocht hij namens de ZLU ons melden dat wij officieel winnaar waren van AGEN ZLU Oude duiven 2017... Onze woonkamer staat inmiddels vol met bloemen en een telefoon die maar blijft ratelen... WOW, TE GEK ALLEMAAL!! Jammer dat we geen fles champagne in huis hadden om te ontkurken...

1e Teletekst AGEN ZLU 2017 van 6.211 duiven!!

teletekst AGEN ZLU 2017
 

De NL14-1049775winnaar AGEN ZLU 2017

De winnaar AGEN ZLU 2017.

Het SUPER koppel: Gero en Evelien Dijk.

Het SUPER KOPPEL Gero en Evelien Dijk.

Gero's vader Theo met de uiteindelijke Internat. winnaar.

Vader Theo Dijk met de duif die voortaan zijn naam draagt: "THEO".

Ohhh..., afgelopen vrijdagmiddag belde Jos Voortman van filmbedrijf "DE KOERIER" en welbekend bij vele duivenliefhebbers. Jos wilde graag een reportage komen maken over de AGEN WINNAAR en over ons... Haha... Zijn bezoek heeft inmiddels gisteren plaatsgevonden en hebben vreselijk gelachen om Jos zijn verhalen. Wat een leuke vent is dat zeg... Het was al met al een bijzonder geslaagde dag. We zijn uiteraard erg benieuwd naar het eindresultaat van de video. Het uitbrengen van de dvd zal nog wel enige tijd vergen. Vanaf deze kant: "Jos bedankt het was SUPER"!

DE VLUCHTEN.
Er is uiteraard ook gewoon gevlogen het afgelopen weekend. De ouden kregen een dagfond vlucht vanuit ARGENTON voorgeschoteld en de jongen ASSE-ZELLIK...Voorafgaande de lossing van de jongen was het qua berichtgeving op de site van Afd.5 weer een onnozele vertoning van jewelste. Echt een debacle wat er dit keer te lezen stond... Laat ik het er zo maar bij laten want er is al genoeg over geschreven. Amateurisme ten top!

JONGEN DUIVEN.
De vlucht ASSE-ZELLIK J.D. is gewonnen door COMB. GROENENDIJK.
Van Harte Gefeliciteerd !!

OUDEN DUIVEN.
De vlucht ASSE-ZELLIK O.D. is gewonnen door COMB. ROODNAT & MIDDELKOOP.
Van Harte Gefeliciteerd !!

DAGFOND.
De vlucht ARGENTON is gewonnen door Team COMB. ELKHUIZEN..
Van Harte Gefeliciteerd !!

Er is nog genoeg te vertellen omtrent de happening AGEN ZLU maar het zou (te) langdradig kunnen worden...

Ik wens alle lezers nog een fijne week toe. Bij ons zal de gelukzalige roze wolk waarop wij op dit moment leven nog wel even blijven hangen denk ik zo...!!
Want zoiets maak je waarschijnlijk maar 1 x in je leven mee..., toch?

Groetjes, EvelienIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor