Zijn het afgelopen zaterdag 2 rampvluchten geworden of waren het echte duivenvluchten? Een ieder zal er zijn mening over hebben het feit blijft echter dat wij als liefhebber zelf het besluit nemen in te korven. Vooraf wisten we dat het pittig ging worden maar dat het "zo pittig" zou gaan worden? Maar dit was misschien net iets te extreem met die zuidoosten wind en ZEER hoge temperatuur. Aan de hand van de vele berichten van alle kanten lijkt het erop dat het voor de meeste liefhebbers - groot en klein - een klein drama is geworden. Wanneer je hoort wat er nog achter is van deze twee vluchten..., dat liegt er niet om. Hopelijk komen er nog vele duiven terug naar huis maar deze ongewilde verliezen hakken er behoorlijk in. Zo waren er veel liefhebbers die dachten op "safe te spelen" door hun beste of de meeste van hun duiven mee te geven op CHIMAY maar ook die vlucht werd min of meer een drama, om maar niet van een ramp te spreken. Ook daar zijn nog behoorlijk wat duiven van op achtergebleven waaronder zelfs hele beste duiven.

Wat wij in de wandelgangen hoorden zijn er nogal wat liefhebbers die soms nog niet de helft van het aantal door hen ingekorfde duiven terug hebben... Dat is dramatisch te noemen. Wat is er toch aan de hand geweest...? Vorig jaar hadden we zo'n zelfde situatie onder dezelfde omstandigheden, warm weer en (veel) oostenwind. Ook toen werd het min of meer een klein drama. Nu wederom veel oost in de wind en dan transporteren ze onze duiven naar een losplaats (Chimay) die hemelsbreed 118 Km verder naar het oosten gesitueerd ligt... Voor ons, en velen met ons, een totaal onbegrijpelijk besluit ... Tja... Ik zal wel weer een lading kritiek over me heen krijgen met mijn uitspraken...

Wij wachten op dit moment (zo. 13.30 uur) nog op 6 duifjes. Gisteravond om 21.50 uur viel de laatste op zaterdag en vanmorgen om 7.41 uur viel de eerste van vandaag. Die duif was onze "CEES", een doffertje die we vernoemd hebben naar degene van wie wij de duif hebben gekregen: Cees van de Graaf uit Dordrecht. Een overnachtspeler bij uitstek en decennia lang een van de betere grote fondspelers in de regio en ver daar buiten. Gero was dan ook erg blij dat hij weer terug was. Je zag er 'niks' aan d.w.z. aan de buitenkant dan...!!!

Tropische temparaturen

"Wanneer het klopt wat ze voorspellen: Maandag 30/34 graden..."

VLUCHTVERLOOP.
Zaterdagmorgen zijn we met onze trouwe supporters om 8.30 het luchtruim af gaan turen met een kleine onderbreking voor mezelf en Helene (buurvrouw en vriendin) om nog snel de broodnodige boodschapjes in te slaan. Op het eind van de ochtend kwam er nog een duivenmelker meekijken en wel Teus van Houselt ... Teus, een oude rot in het vak, heeft gezellige uurtjes bij ons doorgebracht. Wij zelf hebben tot gisteravond 22.00 uur buiten gezeten maar toen was ik het ook wel echt zat... Ik kan heel goed tegen de zon zelfs maar ik was gisteren zo goed als verkoold... Haha haha...

ONZE EERSTE DUIF.
De eerste duif die wij van BLOIS kregen was "de 335", een jaarling duivinnetje welke dit seizoen nog niet gemist heeft en kwam letterlijk uit de lucht vallen.... Plots was er een flinke klap en viel ze zo tussen de spijlen van de kijker. Gero kon haar er zo van af pakken... Dat was even schrikken zeg..., maar dankbaar dat ze er was. Ze is gekweekt uit een rechtstreekse doffer van EMBREGTS-THEUNIS en een rechtstreekse duivin uit het kweekhok van LUC CHRISTIAENS (BE). Zij behaalt in de vereniging dit keer de 2e prijs tegen 307 d. en in Afd. 5 Ray Oost de 31e tegen 6.333 d. en de 186e in Afd. 5 tegen 18.564 duiven!!

WINNAARS.
Ook op deze vluchten zijn er winnaars en die mogen terecht blij zijn, ongeacht dat er velen roepen dat het vluchten waren die je maar snel moet vergeten. Wij hebben ook altijd excuses voor dit en voor dat, typisch duivenmelkers gelul. Wij gaan uiteindelijk allemaal voor de hoofdprijs en degene die dat hebben behaalt: TOP!!
"Van harte proficiat"...

CHIMAY.
Op CHIMAY speelt meneer DE BOEF, een al oudere man, de 1e bij ons in de club maar dat niet alleen, nee nee, hij heeft ook nog eens de snelste in Samenspel Drechtsteden tegen bijna 2000 duiven!! Oh ja, zijn winnende duif maakt daarbij een snelheid van 1809 meter en dat is aanmerkelijk hoger dan de 2e prijswinnaar op de uitslag die 1663 meter maakt... Hij heeft al vele jaren duiven, let wel ALLEEN VOOR DE LOL! In het Samenspel draait hij er 4 van de 12 in de prijzen!! Hij liet alle liefhebbers in de regio afgelopen zaterdag op CHIMAY in het zand bijten... PRACHTIG TOCH? Ja ze zijn er nog gelukkig dit soort mensen, want die man beleefde zaterdag de dag van zijn leven.
Daarom zeg ik vanaf hier: "MENEER DE BOEF, SUPER LEUK VOOR U EN VAN HARTE GEFELICITEERD".
Proost hoor... Dit succes pakken ze U niet meer af...

BLOIS.
Op BLOIS is het COMB. ELKHUIZEN die de 1e wint van 283 d. Van Harte Proficiat en tevens aan allen die aan dit nieuwe succes hebben meegewerkt!!

OP EIGEN HOK.
Wij hebben in de club de prijzen 2-6-25-30 etc. Een magere score met slechts 6 van de 30 in de prijzen. Niet echt van wat we verwacht hadden, eerlijk is eerlijk. Je ziet het maar weer, wanneer de duiven (doffers) goed trainen dat nog geen donder zegt... Haha... Dit keer overheersten bij ons de duivinnen.

Hopelijk dat iedereen die nog duiven missen ze terug mogen krijgen. Ze geven morgen (nog) hogere temperatuur op met daarbij kans op onweer. Het zal er voor de ontbrekende duiven niet makkelijker op worden om het thuisfront te bereiken. Voor menig liefhebber zit het seizoen er misschien na gisteren al op maar tegen hen zou ik willen zeggen: "Duivenmelkers, hoe klote het ook geweest is, houdt moed en kop op...
Bedenk dat ook veel TOPHOKKEN VAN NAAM hun wonden likken"...!! Ook dat is duivensport... Blijf vooral bedenken dat we allemaal de keus hebben om ja/nee in te korven!!! Met tevens de hoop dat degenen die de beslissing nemen onze duiven te lossen dit ook doen "met verstand, met een duivenhart en niet kijkend naar hun knip"...!!
Poetsen maar weer en graag tot volgende keer!

Groetjes, Evelien.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

Wakker in een vreemde wereld - John ...

Kwam de vorige blog vanaf Fuerteventura, Canarisch eiland voor de Afrikaanse kust, deze keer zit ik weer gewoon met ...

John Logemann

Rust in de tent - John Logemann -

Tijd om weer eens wat woorden bij elkaar te typen. Weinig gelegenheid gehad. Hectisch is nogal zacht uitgedrukt, ...

John Logemann

COLUMNS

Gouden Duif - Ad Schaerlaeckens

  Gouden Duif  (14-02-2020) Morgen, zaterdag, dus Gouden Duif viering. Het zal er een zijn zonder ...

Ad Schaerlaeckens

De tweede ronde, de tweede ronde - ...

  De volgende storm komt eraan, we vergaan. Typisch dat zo'n eerste storm het hele land in rep en roer zet, ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen over - Rieks Lonsain – ...

Het onderwerp “toekomst van de duivensport” is blijkbaar een goed onderwerp om lezers te trekken van ...

Nico van Veen