Weer een GOED duiven weekend

Huh zie ik het goed...? Duiven om 7.00 uur gelost in Chateauroux? Dit seizoen is lossen op dat tijdstip nog niet voor gekomen. Nu is dit wel een Nationale vlucht maar goed, ze waren in ieder geval lekker vroeg op tijd los en ook de jonge duiven gingen er netjes op tijd uit, gelukkig maar. Al met al werd het een leuk dagje duiven kijken... De jonge duivenvlucht van vorige week is lang niet bij iedereen vlekkeloos verlopen want er blijken toch nog wel duiven weg te zijn. Op eigen hok missen wij er nog 2 van de vorige week en van vandaag moeten er ook nog 2 proberen hun hok te bereiken (20.00 uur). Het valt hier alles mee en het kan altijd erger al heb liever alles maar weer thuis... Onze jonge duiven vliegen doordeweeks echt MEGA goed en is het een lust om te zien hoe deze jonge beestjes vliegen en daarna binnenkomen. Het is dan een ware circusact hoe ze op- en over elkaar heen duikelend zo snel mogelijk het hok proberen in te komen. Helaas op de dag dat het erop aan komt is dat even anders... Zo ook vandaag.

Ze wilden niet vlotjes binnenkomen. Misschien dan toch te veel gevreten? Ik ga ze echt niet op een lege maag spelen want dat vertik ik gewoon. Trouwens de jonge duif die vorige week zo mega vroeg was, was ook vandaag op tijd, niet extreem vroeg maar wel op tijd maar die duif had zoiets van "jij hebt me vorige week bij mijn kladden gegrepen en nu bekijk je het maar"... De bewuste duif heeft een hele tijd op het dak gezeten, iets wat die duif normaal niet doet...

Volgende week wellicht alles weer anders en zal het best wel goed komen. Ze zijn gezond, komen goed naar huis en dat telt voor mij, zeker bij de eerste vluchten. Wanneer we wat verder zijn met de vluchten zien we wel wat er naar voren gaat komen, al moet ik zeggen dat er uit 1 bepaalde koppeling dezelfde duiven weer voorop zaten maar daarover in een later stadium meer. Laten ze eerst nog maar een aantal vluchten doen en kijken we of ze er steeds constant bij zitten...

De oude duiven, waar we geruime tijd mee hebben gesukkeld hebben we gelukkig weer aardig op de rails. Dat heeft echt wel wat inspanning gekost maar uiteindelijk loont het en dat geeft ons een goed en tevreden gevoel. We stappen in ieder geval NIET meer van ons oude systeem af. KLAAR PUNT UIT !!
Manlief is dit nu ook duidelijk en zo niet, dan neem ik op staande voet ontslag. Hahaha...

Mona Lisa...

ASSE-ZELLIK.
Winnaars op ASSE-ZELLIK bij de jonge duiven: COMB. GROENENDIJK
Aart Groenendijk is een fanatiek speler met de jonge garde en is het behalen van deze overwinning dan ook van harte gegund.
Dus Aart en Sebastiaan: VAN HARTE PROFICIAT !!

Winnaars op ASSE=-ZELLIK bij de oude duiven gaat naar: COMB. ELKHUIZEN
En ook alle helpers daar: VAN HARTE PROFICIAT.

CHATEAUROUX.
Winnaars op CHATEAUROUX werden: COMB. ROODNAT & MIDDELKOOP.
Deze combinatie kloppen ons met 40 seconden verschil. Ook deze overwinning is hun VAN HARTE GEGUND en ook tegen hen zeggen wij: VAN HARTE PROFICIAT.

't VERHEYTJE...

Op eigen hok leggen wij in de vereniging beslag op de prijzen 2, 3 en 5 bij de eerste tien op Chateauroux voor 600 Km en hebben er in totaal 6 van de 10 in de prijzen. Onze eerste duif is de NL15-1698339 met de naam "MONA LISA". (zie foto) Een schitterende duivin die vorig jaar reeds haar visitekaartje toonde.

Een andere routinier en door Gero als 1e getekende ingekorfd was de NL14-1072306 "t VERHEYTJE" (zie foto) die op BOURGES enkele weken terug nog de 2e prijs verdiende in de vereniging. Hij werd vandaag als 2e duif afgevlagd op een luttele 43 seconden achterstand op voornoemde "MONA LISA"... In het concours van het Samenspel Drechtsteden tegen 1163 d. behalen wij o.a. de plaatsen 8 en 10 etc. en draaien er eveneens 6 van de 10 in de prijzen. In Afd. 5 Zuid-Holland tegen 10.029 duiven goed voor de prijzen 46-55-271-920-1027 en 1898 !! Wij zijn er gewoon dik tevreden mee en gaan ook met dat gevoel het weekend in.

Voor iedereen een fijn weekend en voor hen die al vakantie hebben: FIJNE VAKANTIE en graag tot volgende week.

Groetjes, Evelien

http://www.gerodijk.nlIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

De duivencoach - Successen in de ...

  De duivensport beleeft roerige tijden. Aan de ene kant wordt meer dan ooit tevoren geschreven over de ...

Nico van Veen

Sjaak Buwalda - Gaat nog ergens op ...

Was toch wel een verschil afgelopen zaterdag tussen een 200km en 450km vluchtje zo te zien. De mijne hebben het wel ...

Sjaak Buwalda

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann