Na een druk jaar is het dan eindelijk zo ver. Ik heb heerlijk vakantie. Nog twee overnachtvluchten voor de boeg en daarna gaan we er lekker op uit. Dit is dan ook mijn laatste blog tot week 33. De verzorging van de duiven wordt door mijn vader gedaan zodat de jonge duiven het programma af kunnen maken. De laatste twee overnachtvluchten ben ik er gelukkig gewoon. Tijdens mijn afwezigheid is er gelukkig iemand die in ons huis woont zodat dat ook allemaal door kan gaan. De jonge duiven hebben hun 1e officiële vlucht gehad en dat ging best aardig. Het was een vlucht vanuit Gennep, voor mij een afstand van 165 kilometer. Ik had er 39 mee en er zijn er uiteindelijk 37 weer terug gekomen. Ik wist er zelfs 12 op de uitslag te draaien binnen Rayon de Kuststrook en dat voor een overnachter. Het was de eerste massalossing en dat zorgt meestal voor een trager verloop dan met de groepslossingen.

Een logisch gevolg van trek, wind en nieuwigheden zullen we maar zeggen. Komende vlucht gaan we naar Weert en er zitten veel buien op de vlieglijn. Voor mijn onverduisterde jonge garde een nadeel, maar ze hoeven dan ook alleen maar thuis te komen. Ik was nog een paar duiven vergeten in te korven, waren bij de laatjes naar binnen gegaan en ik had dat even gemist, in totaal zouden er wat dat betreft 40 mee kunnen, maar er zijn er twee die het vorige week nogal zwaar hadden en zondagavond pas huiswaarts keerden, wellicht dat die thuisblijven.

Deze week hebben we een Nationale overnachtvlucht vanuit Bergerac. Ik heb er 4 mee en ik verwacht er niet teveel van. Het is al een k*jaar en dat zal wel zo blijven. Te weinig tijd breekt mijn duiven op. Paar foutjes gemaakt, zwaar seizoen en mentaal niet goed genoeg om een goede coach te zijn. Dan kun je er ook niets van verwachten, al blijft er altijd die hoop als je om 05.00 uur naar de lucht staat te turen en er nog geen meldingen zijn. Dat blijft een lekker gevoel en een succesje zou natuurlijk fantastisch zijn. Ik ben echter reëel en weet dat het dit jaar niet meer gaat gebeuren. Toch houden we een klein beetje hoop en richt ik me lekker op de jongen en vooral op de vakantie.

Lekker genieten van mijn mooie gezin, mijn lieve vrouw en mijn prachtige lieve kinderen. Ik krijg een traan in mijn ogen terwijl ik dit wegtik, dan ben je er wel aan toe. Heb ze veel te weinig gezien de laatste maanden en dan is dit een lekker vooruitzicht. Ik wens jullie allen een fijne vakantie en tot snel!

Klaas BuwaldaIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda