Na lang nadenken over of ik nu iets moest gaan doen met filmpjes o.i.d. dan toch maar de knoop doorgehakt. Eerst proberen met mijn telefoon of het leuk is om te doen en of het leuk blijft en dan toch maar een camera kopen voor betere bewerkingsmogelijkheden en filmmogelijkheden. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om te doen op dit moment en ik bijna niet kan wachten tot de eerste overnachtgebeurtenissen die ook echt gevolgd kunnen worden door de abonnees. Ik moet wel 100 abonnees hebben en mijn kanaal moet dertig dagen bestaan alvorens ik de URL kan aanpassen waardoor iedereen het kanaal makkelijk kan vinden. Dat is dan ook de reden dat ik nog links moet delen via facebook, maar dat hoeft over een maand niet meer als ik maar 100 abonnees heb, de teller staat op 22, dus ik zou zeggen als je nog geen abonnee bent, doe het alsnog want het is gratis. Je maakt simpel een account aan op youtube en via de link die ik op facebook heb gezet kom je op mijn kanaal, klik op abonneren en dat is alles . Je krijgt dan altijd meldingen als er een nieuw filmpje op staat. Tot ziens op youtube!!

Wij hadden dit weekend een vlucht uit Heusden-Zolder en dat is voor mij een slordige 250 kilometer. Ik heb vorige week mijn vliegploeg gekoppeld, al lag dat net in de planning. Ik heb het momenteel erg druk met studie, werk en gezin en de duiven op de vierde plaats zorgen soms voor keuzes die het leven wat makkelijker maken. Daarom heb ik alles bij elkaar laten zitten. Ik had ten eerste geen zin om iedere keer de duivinnen er bij weg te pakken en het voordeel is dat ik nu maar 1 groep heb om te trainen. Als ik dus om 19.00 uur pas thuiskom is dit geen probleem, want ik hoef maar 1 groep duiven los te laten. Het nestspel is dus al begonnen. Voor de doffers was het dan natuurlijk een zware week met het constant achtervolgen van hun duivin, een duivin heeft daar volgens mij minder last van. De doffers waren dan ook vrij licht bij het inkorven, maar er moet gevlogen worden. Een aantal duivinnen moest al leggen op vrijdagavond en die heb ik dan ook thuis gehouden. Moet je na gaan, al na zes dagen een ei leggen, hoezo wij zijn er aan toe baas!! We zeiden het toch al !! Akkoord meisjes, jullie hadden gelijk, nou mooi een eitje leggen, op het nest zitten en dan gaan we vanaf mei beginnen met goed een drie kwartier trainen he? Schoorvoetend gaan de duivinnen akkoord. Zo praat ik wel vaker met mijn duiven, doen de meeste melkers toch?

8/9 mei worden de eieren bij de Limoges duiven weggepakt en de eieren van de St.Vincent duiven vervang ik door kalkeieren, waardoor ze 22 dagen voor inkorven van St.Vincent aan hun nieuwe legsel kunnen gaan beginnen. De eieren heb ik nog enkele van te koop. Anders gaan ze weg.

Heusden-Zolder werd een mooie vlucht, maar ik ben toch weer twee jaarlingen kwijt. Nu moet ik zeggen dat 1 van de 2 die ik kwijt ben van elke vitessevlucht al een overnachtvlucht maakt, dus of dat nu de nieuwe winnaar van Orange wordt waag ik te betwijfelen. Selectie zullen we het maar op houden. Ook complimenten aan mijn vader die 1 t/m 4 speelt in de club, en volgens mij 27 v/d 30 thuis heeft als ik mijn eerste krijg. Knap hoor en gefeliciteerd!

Komende week komt alles op eieren en kunnen we weer een eenheid vormen in de vliegploeg, dit betekent de vlag er bij en trainen geblazen en goed voeren. Volle bak vlieg is het devies met wat energie er bij richting inkorven. Volgende week weer Heusden-Zolder en ik heb zomaar het gevoel dat de wind weer tegen is op de terugweg.

De jongen duiven momenteel zoveel mogelijk los, het slenteren is begonnen. Gisteravond toch weer een schrik, een kat jaagt mijn jonge garde(de tien die nog buiten zaten) de lucht in om 19.00 uur ’s avonds. Twee komen vrij snel terug, maar acht kiezen het luchtruim van een strakblauwe lucht en zijn vertrokken. Om 21.30 zie ik ze nog richting het licht vliegen van de ondergaande zon in een strakke lijn. Ik baal als een stekker en ga er eigenlijk vanuit dat ik 8 jongen kwijt ben. Zondag om 07.45 uur hoor ik dat Dirk wakker wordt en ik spring uit bed om samen met hem naar buiten te kijken of er weer duiven terug zijn. Gelukkig vijf jonge duiven in de tuin rustig aan het pikken alsof er niets aan de hand is. Ik geef Dirk een high five en we gaan ontbijten. Om 11.30 uur komt er nog een jonge duif alleen thuis en er zijn dus nog twee weg. Ik vind het meevallen, maar fondhok Nijbuurt na dit weekend op -4 en dat kan niet elke week.

Tot de volgende!


TIMING - 22. apr, 2017

Genoeg over voetbal, alhoewel “Tsunami” toch altijd wel ergens blijft afspelen in mijn hoofd en dat komt waarschijnlijk ook door de kleine biertjes in de kleine uurtjes van de Cambuur bar. De duiven staan in Weert en zijn om 10.00 uur gelost. Ik denk ongeveer een 220 kilometer voor mij. Er staat een straffe Noordwester en dat ligt mij altijd wel, alhoewel mijn Keniaantjes natuurlijk de Boltjes van Friesland niet gaan verslaan. Wel hoop ik op regelmatige thuiskomsten die mij gerust stellen over de gezondheid van de duiven. Er is nog niets aan medicijnen of kuurtjes gegeven dit jaar en dat wil ik graag zo lang mogelijk zo houden. Ik las net het stuk van “op de hoogte” waar door een bekende duivendokter weer een leuk stukje werd geschreven over natuurlijke weerstand en dat spreekt mij aan. Ik doe het ook op deze manier tot ik denk iets te zien en dan d.m.v. een weloverwogen beslissing over toedienen van medicamenten daar op inspelen. Dit is in mijn opinie van groot belang, dat je de dingen ziet op het juiste moment en daar goed en weloverwogen mee om gaat. Niet maar klakkeloos ontsmetten en kuren, nee weloverwogen. Ik zeg niet dat ik dit altijd goed doe, getuige mijn laatste twee vluchten vorig jaar was ook ik te enthousiast en gewoon te laat met ingrijpen, maar ik probeer er wel bewust en gedegen mee om te gaan. De echte topper doet dit het hele jaar goed met goede duiven en een mooi voer en trainingssysteem.

Ik heb dit weekend de oude duiven thuis gelaten en alleen de jaarlingen en enkele vervelende oudere duivinnen ingekorfd. Ik heb er daardoor 22 mee en de rest zit vanaf gisteravond lekker gekoppeld tot morgen. De koppeltje zijn zo langzamerhand gevormd en zo kunnen we over twee weken over gaan op het nestspel en ons gaan voorbereiden op Limoges. Ik heb de oudere duiven thuis gelaten omdat hun teller momenteel op 400 kilometer staat en we nog tijd genoeg hebben om boven de 1000 te komen voor Limoges of St. Vincent en ik twee keer tegen een straffe koude wind invliegen te veel onnodige energie vind kosten voor de oude garde. Ik hoop volgende week op iets betere omstandigheden, alhoewel het prachtig duivenweer is hoor. Voor mijn oudere overnachters vind ik het echter niet verstandig om ze nu weer 4-5 uren zwaar te moeten laten werken. Wellicht maakt het niets uit maar dit zegt mijn gevoel en daar luister ik naar.

Nog twee keer Heusden-Zolder en we kunnen gaan koppelen voor Limoges. De bedoeling is om alle duiven van 2015 naar Limoges te gaan, vervolgens Ruffec, Orange en CAhors. Een zwaar programma en alleen mogelijk als Limoges “meevalt”. We wachten het af en anders moet er bijgesteld worden. De oudere duiven dan 2015 gaan naar de Nationale vluchten ST.Vincent, Dax, Bergerac. Wellicht heb ik een lossingsstation fout, maar de inkorfdata heb ik goed in het systeem en dat is het belangrijkste. Worden wel twee zware krakers met St Vincent en Dax, maar wel zin in. DE jaarlingen gaan zoals het er nu voor staat allemaal naar Agen en ook daar kijk ik enorm naar uit. Het zou wat zijn hier in het hoge noorden met zo’n jaarling, het is mogelijk als je er maar in gelooft. Ik wens iedereen weer een mooie zaterdag en vooral een mooie vlucht toe, geniet van de aankomsten en geniet van je duiven.

Tot de volgende.

Klaas BuwaldaIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor