De ruitijd hier op het hok, maar ook bij de vliegers op de hokken bij Wim, verloopt geleidelijker dan bij de liefhebbers die verduisteren en bijlichten. Wat een betere methode is, weet ik niet. Het enige dat ik kan zeggen is dat de duiven er super op staan. Wat weer een garantie lijkt om de rui ook dit seizoen weer goed te doorstaan.

 

Het grootste dilemma dat we op dit moment hebben is dat er nog steeds teveel zijn, op het vlieghok nog een paar, het kweekhok is nog steeds te vol naar mijn zin. Als de rui helemaal klaar is, gaan we er samen nog eens doorheen, we zullen toch knopen moeten doorhakken.

Hoe betrekkelijk ook, kijkend naar het wereldbeeld: het valt niet mee om met de huidige maatregelen een vereniging draaiende te houden. Hoe hou je contact met elkaar, hoe richt je je vergaderingen in, wachten op betere tijden lijkt op het moment niets anders dan achteruit boeren. Wij hebben in plaats van een vergadering een schrijven doen uit gaan naar alle leden, waarin men kan reageren op voorstellen vanuit het bestuur. Ook tegenvoorstellen en andere suggesties zijn welkom op deze manier. Tijdrovend, maar wel een mogelijkheid om te kunnen blijven communiceren met de leden. Opties als online vergaderen zijn voor veel van de oudere leden toch een brug te ver, dan maar een tussenweg zoeken.

Er is al een concept vliegprogramma, hoe het gaat komen in 2021? Niemand die het weet, het enige wat we weten is dat het met de beperkingen die er waren in 2020 te doen is om te vliegen, je kan immers de belangrijkste voorwaarde invullen als vereniging. Dat is het voorzien in deelnemen aan wedvluchten.

Diefstallen van duiven steken weer flink de kop op. Ik vond het schokkend te horen dat er systematisch te werk is gegaan bij o.a. Jellema en de Heyde, twee iconen van het zuiverste (marathon) water. Triest te lezen dat er mensen zijn die het levenswerk van anderen weten te ruineren.

Hoe het er voor ons als combinatie uitziet in 2021? Proberen bij de beste 10 te komen in de afdeling, onaangewezen en aangewezen. Daarnaast teletekst, minimaal op NPO niveau op de marathon vluchten. 2020 was voor ons een overgangsjaar, waarin we merkten dat we elkaar versterkten, wat uitmondde in een top 10 klassering bij de onaangewezen kampioenen in de afdeling op de marathon. 2021 minimaal consolideren is het devies, met de doelstelling ook minimaal 1x teletekst te spelen.

Verder? Veel plezier hebben, met elkaar als combinatie, maar ook met de mensen om ons heen. Op de foto "Witstaartje". Zij is het duifje van mijn kleindochter. Ze woont ver weg, maar af en toe een foto en een paar regels tekst op What's App geeft al een hoop plezier. Met nog meer op komst wordt het in de toekomst vast een aparte afdeling met de duifjes van de kleinkinderen bij elkaar.....

Blijf gezond beste mensen, bedenk niet wat niet meer kan, maar bedenk wat je hebt en wel kunt, de wereld is prachtig, vooral als je zo'n mooi weekend beleefd als dit weekend. Geniet ervan.

Tot de volgende!IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor