Al een tijdje niets geschreven, de tijd is er niet naar, wat gebazel over duiven en de wereld waarin een melker verkeerd. Ja, ook mijn leven staat op de kop, de plannen die er waren zijn on hold gezet, het gaat nu even om de primaire zaken, alles wat er gaande was is even niet belangrijk.

Vanavond gehoord dat er maatregelen zijn getroffen die zeker tot begin juni duren, terecht, we hebben misschien nog steeds niet in de gaten wat de impact van Corona is.

Vliegen in 2020 met de duiven? Misschien in juni, beginnen met africhten, het is niet anders, het is ook niet belangrijk. Mijn plannen waren wat anders dit jaar, hoewel deze omstandigheden ook niet de bedoeling waren.

Die jongen, je kan ze gerust nog africhten, nadat de crisis bedaard is, selecteren wordt lastig ja, so what, er gaan mensen dood. Jongen kan je als jaarling spelen, ik heb hier al jaren niet anders gedaan.

Maar lieve mensen, er gebeurd zoiets moois op het hok, er worden jongen geboren, ze groeien als kool, ik ga er iemand heel blij mee maken, de plannen gewoon wat aangepast en nee het gaat helaas niet lukken, die OLR's laten we dit jaar maar schieten.

Ja, ik ga naar buiten, alleen, zoals eigenlijk altijd, ik hecht aan de frisse neus of het fietstochtje, al dan niet met de camera. Ik loop met een boog om mensen heen, neemt niet weg dat je nog gewoon gedag kunt zeggen.

Ik zag dit weekend de lammeren weer buiten, de narcissen bloeien volop, door de kou blijven die waarschijnlijk nog wel wat langer goed, de koude noordooster dit weekend liet het even winters voelen, terwijl de vogels in de natuur druk zijn om te nestelen.

De natuur regelt zichzelf wel, hoeven wij niets aan te doen, alleen er wat op passen. Corona is een storm die ook weer voorbij gaat, al zijn de gevolgen behoorlijk zuur. Het geeft ook weer nieuwe inzichten. Thuis werken, best effectief als je het goed aanpakt, wat verlies je een tijd met alle sociale plichtplegingen die je op je werkt hebt. Er is tijd voor andere zaken dan heen en weer racen naar fabriek of kantoor. Al gemerkt dat je tank behoorlijk minder snel leeg is als je je aan de 100 houd?

Gezien wat veel mensen voor de rest van ons over hebben? Mensen die 24/7 klaar staan om te zorgen voor hen die aan de beurt zijn? Ik zag gisteren een vrouw de deur van haar huis uit komen en bij haar oudere buurvrouw aanbellen. Of ze nog even boodschappen kon meenemen, ze ging toch naar de winkel. We kunnen het wel, echt wel.

Toch nog één kanttekening: wat een gezeik, ieder tv programma heeft al dan niet deskundigen die alvast weten wat er moet gebeuren of vinden dat er speciaal voor hun groep toch alvast wat geregeld moet worden, sch...ziek wordt ik ervan. Je hebt nu niet anders te doen dan te volgen, geef die mensen die ervoor staan de ruimte om voor iedereen het beste te doen. En dan ook nog bij elkaar in een tv studio.... op anderhalve meter, dat wel. Lekker verantwoord, zeuren op tv is namelijk niet een vitale bezigheid, niemand die er van kan eten, zieken verzorgd of er zelf gezonder van wordt.

Tot slot wat foto's, foto's die laten zien dat de wereld niet stopt met draaien, dat de zon nog gewoon op komt, dat er weer betere tijden komen, niets is voor altijd.

Tot de volgende!IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Oude doos - Ad Schaerlaeckens -

  Iedereen heeft van die momenten dat het hem niet goed gaat. Maar als zo'n moment lang duurt wordt dat ...

Ad Schaerlaeckens

Goed te weten - Ad Schaerlaeckens -

Er kwamen meerdere bedankjes binnen voor wat ik ooit schreef m.b.t. voor lichten van de kwekers voor het koppelen. ...

Ad Schaerlaeckens

Minder actief - Ad Schaerlaeckens -

Ja het klopt dat ik de laatste tijd minder actief ben. Dat heeft alles te maken met medicatie die me zweverig, ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor