Ben de Keijzer laat weer van zich spreken, startte met prachtige uitslagen en ik hoop dat hij ondanks een onderbreking van de jonge duivenvluchten deze trend kan voortzetten. Ben de Keijzer is in mijn ogen ook één van de zwaarst gedupeerde van de rare besluitvorming in het Rotterdamse. Maar ik ging naar Ben omdat deze weer zo verschrikkelijk uithaalde op de eerste jonge (officiele) duivenvlucht van het samenspel Groot Rotterdam. Inmiddels zijn er dus drie jonge duivenvluchten gespeeld en onze goeroe weet wat duiven pakken is.

Duffel 2488 duiven 93/48: 1-2-4-5-8-11-12-13-19-26-28-53-54-55-56-57-58-60-61-62-79-80-95 enz

Asse -Zellik 2110 duiven 75-18 : 3-9-22-23-67-76 enz

Asse-Zellik 3341 Duiven 67/30: 15-22-23-51-54-74-96 enz.

Ben is de eigenaar van een prachtige roofvogel boerderij waar alle soorten roofvogels getraind worden, toen ik bij ben was zaten de vogels slechts enkele meters vanaf het duivenhok om hun aas te roepen. De trainster steek dan haar arm uit en de vogel reageert daar alert op en scheert naar beneden. Ik vermoed dat Ben dus ook zijn duiven zo onder appél heeft.

Ben (42) beoefend zijn duivensport in Pv de Vrijheid in Bergschenhoek en is eigelijk een herintreder nadat hij enkele keren zijn duivenloopbaan onderbrak. Slechts 10 oude duiven bevolken het hok en 93 jonge duiven bijna allemaal uit Olympiade duiven gekweekt. Ben hecht daar veel belang aan, Olympiade duiven…. Op Duffel was de NL14-1008179 een blauw doffertje zijn eerste duif  zijn afstamming liegt er niet om Broer beste duif Olympia X 425 van Leo Heremans. Pure snelheid dus een echte sprinter .Hier worden sprintduiven tegen elkaar gezet en voor de dagfond is er wat bij de gebr v Oort uit Klaaswaal aangeschaft. Ben maakt zelf een mengeling en wat hij voert is afhankelijk van de vlucht die geweest is en wat de verwachtingen voor de komende vlucht zijn.

Medische begeleiding wordt gevraagd als hij het niet vertrouwd aan Hans van de Sluis. Jongen zitten vrij op het hok in het schabbetje en bijna de gehele dag in de ren. Duiven worden verzorgd naar gelang de tijd het toe laat, werken en gezin gaan voor en de duivensport wordt puur als hobby door Ben benaderd.

Zijn gezin en familie zijn zijn trouwste supporter en leven met de hobby mee. Wel is er iets speciaals wat hier opvalt nl het water incl waterluis wordt zo uit de sloot geschept en aan de duiven gegeven, als een echte natuurfreak die Ben is houdt hij de duiven zo puur mogelijk dicht bij de natuur.

Mooiste prestatie was vorig jaar met de beste jonge duif bij ,,The best off the Best,,.

Vier maande worden de duiven niet geschrapt en enkele weken voor hun vluchten beginnen wordt alles schoongemaakt ontsmet en gaat er erwtenstro in en worden vervolgens alleen de voerplank en schapjes dagelijks geschrapt. Het allerbelangrijkste is gezelligheid in het hok voor de beesten en een liefhebber die ze relax benaderd.

Tips van Ben:

Ga nooit gespannen je hok in.

Maak het voor de dieren gezellig.

Zorg dat je klasse duiven bezit.

Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur.

En geniet van je hobby.

Ben bedankt voor je tijd en ik wens je nog heel veel succes.

Kees Commijs  postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - 'KWF en ...

Zaterdag 12 oktober was er weer de jaarlijkse HABRU duiven dag t.b.v. het KWF. Gero wilde er graag heen om daar ...

Evelien's Journaal

John Logemann - Wintertijd -

  Zondagochtend, het is buiten nogal grijs, in de verte hoor ik het geluid van de overtrekkende ganzen. Het ...

John Logemann

COLUMNS

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Ad Schaerlaeckens - Heet van de naald -

146.400 € werd gisteren door (wie anders dan) een Chinees op tafel gelegd. Niet voor een heel hok ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - Wintertijd -

  Zondagochtend, het is buiten nogal grijs, in de verte hoor ik het geluid van de overtrekkende ganzen. Het ...

John Logemann