Agen is een zware vlucht geweest maar had in de Fondclub een prachtige overwinnaar met de gebroeders Voets. Theo (56) is de oudste en Loek (53) de middelste van het nest en dan is er nog de paardenboer Willem maar die heeft minder met de duiven. Ik ken de mannen al vanaf 1978 toen pa Voets (80) in pv het Westen vloog met zijn duiven. Dat betekent dus dat de boys met de paplepel de duivenbacterie ingegoten kregen  In 1983 werd de huidige gebroeders combinatie gevormd en er werd later de keus gemaakt alleen grote fond te gaan spelen, en daar laten ze al jaren op zien wie ze zijn. Beide werken nog en dan is het behelpen in onze tijdvergende hobby. In de ochtend gaat Loek voor zijn werk bij een scheepvaartbedrijf nog een paar uur naar de duiven en in de namiddag zorgt Theo als hij uit de bouw terug komt dat hij er is.

De heren bezitten 16 m duivenhok met daarin 12 kweekkoppels 40 voor de oude duiven en 50 jonge duiven. Hun duivensport bedrijven ze in de sterke pv De Blauwe Doffer ,Overschie Rotterdam. De reden dat ik kwam was dus om aan u voor te stellen de overwinnaar van Agen in de Fondclub Groot Rotterdam de NL12-1605149 een vale duivin van het echte fondsoort verkregen van niemand minder dan Jaap Melissant de man met de echte ouderwetse fondduiven ingekruist met de moderne Batenburg fondters. Deze duif is een jong uit de koppeling bij Jaap Melissant van de gebr Bras X Batenburg.Gewoon verschrikkelijke km -vreters. De vale duivin werd gelost om 14.00 uur in Agen op een afstand van 908.804 km Om 9.54.13 uur op zaterdag wist zij haar hok bij vliegveld Zestienhoven te bereiken en maakte 1125.849 mpm. Hiermee pakte zij de eerste prijs in de Fondclub Groot Rotterdam tegen 337 duiven. Samenspel Groot Rotterdam 1 tegen247 duiven en in de RMO 1 tegen 90 duiven.Op deze vlucht wisten de gebroeders Voets er 3 van de 8 op de lijst te drukken.

Ook op St Vincent wisten de gebroeder weer een hele vroege te pakken maar dat moet ook wel lukken als je weet dat je hok is opgebouwd met duiven van Jaap Melissant, Ton Pot ,Marcel van de Helm en gebr. Zwart.

Gevoerd wordt hier Patagoon en de laatste voederbeurten voor de vlucht energie+ van Versele laga. Pinda’s komen het hok niet in. Wel wordt er kalverenmelk aan de duiven verstrekt om dierlijke eiwitten toe te kunnen dienen. Een geelkuurtje voor het seizoen met wat advies van Hans van de Sluis en ook de medische begeleiding hebben we doorgesproken.

Op de hokken wordt zowel nestspel als weduwschap gespeeld. De duiven trainen 1 x daags en de duivinnen op de vlag. Gereden wordt er weinig ,hooguit 2x Poortugaal. Hoe de familie mee leeft met de duivensport is geen vraag daar er meerdere duivenmelkers in de familie zitten dus duiven meestal wel het onderwerp van gesprek zijn. De grootste verandering in de laatste 10 jaar vinden de gebroeders het onverklaarbare , waarom colie, waarom zoveel verliezen enz. Bij thuskomst vinden de duiven volle bak en druivensuiker in het water daarna wordt direkt op gerry plus 50%x 50 % Patagoon over gegaan met de laatste 5 dagen voor de vlucht weer energie plus van Versele laga. Jullie grootste prestaties? Vierde marahon kampioen ZLU en een zevende van St Vincent. Ook andere presteren goed met duiven van de gebroeders zoals Tom Pot , comb. Seinen & de Lange en duivenvriend Marcel v/d Helm. Bij de kwekers en jonge duiven liggen rooster terwijl de oude duiven dagelijks worden schoongemaakt. Wel wordt er veel aandacht besteed aan de natuurlijke opbouw van weerstand ,zo zitten de jongen vaak hele dagen buiten.

Aandachtpunten vinden de mannen de sanering in de duivensport en  meer actie tov eerlijker spel in de duivensport. Het was even gezellig bij de gebroeders terwijl we ook zaten te kijken hoe de st Vincenters kwamen. Ik zag er geen, maar hoorde dat er wel weer later op de dag een vroege gepakt was. St Vincent werd zoals later bleek een hele zware vlucht met veel verliezen.Tegenwoordig moet je als liefhebber tegen een stootje kunnen, maar ook dat went.

Heren bedankt en nog veel succes tot de volgende keer.

Kees Commijs sr

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Roerige weken in huize Dijk - Evelien´s ...

  Het is inmiddels al een paar weken geleden dat ik mijn laatste journaal schreef. Reden hiervan was dat ...

Evelien's Journaal

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

COLUMNS

Eindelijk - Ad Schaerlaeckens -

) Hehe. Het is een jaar geleden dat zo slecht gespeeld werd als vandaag en wel op dezelfde vlucht: Orleans. Maar toen ...

Ad Schaerlaeckens

VALSE START VAN HET SEIZOEN 2020 - ...

Als ik hier in Odoorn met de hond onderweg ben, dan fiets ik eerst een stukje naar het natuurgebied,  een ...

Willem Mulder

Alex (en Janet) Vister – Zevenaar / Een ...

Het is al weer enige tijd geleden dat ik het relaas van een herstarter optekende. De reden is niet omdat er geen ...

Nico van Veen

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor