Afspraak was met John snel gemaakt om 19.00 uur zouden Ienepien en uw reporter even langskomen.Dus het werd een avondreportage bij Marcel (37) en John (64) de Veld spelend onder de naam Comb,M & J de Veld. Aanleiding van het bezoek aan de mannen was hun eerste prijs in de RMO Rotterdam , eerste prijs in het samenspel Rotterdam en de tweede prijs in de afd 5 West met een teletekst vermelding. De veroorzaker was een vet blauw duivinnetje de NL 12-1559834 en dat is geen verkeerde , twee weken eerder pakte ze al de 6de prijs in Afdelin5 West en nu de 2de prijs in de afd5 West en dan speel je tegen ruim 15.000 duiven. In de RMO werd gespeeld tegen 2845 duiven en in het Samenspel Groot Rotterdam tegen 4973 duiven , deze duivin is een echte topper. Er werd gevlogen vanuit Meaux en dat was 355,659 km vanuit de valplank van deze combinatie gemeten. Om 8.00 uur werden daar de duiven van Afd 5 gelost en het duivinnetje maakte een droom waar om op 12.36.32 uur op de valplank neer te strijken en een snelheid van 1286,060 mpm te laten registreren. De comb, speelt in de sterke club pv de Vrijheid in Bergschenhoek waar deze duivin dus haar tweede eerste prijs liet optekenen..

De bloedlijn van de duif bevat de volgende genen Gaby Vandenabeele.via de verkoop Rothgans/klein x Anton Ruitenberg van moederszijde en van Vaderskant Kees Vonk /Hubrechtse Bladel. Maar deze mannen houden niet van uitgebreide weergave van lijnen en soorten en dat moet je er echt uit trekken. Deze mannen houden van eerlijke hardwerkende boerenduiven. In grote lijnen is het hok opgebouwd met duiven van Kees Vonk,Piet Vos en Danny van de Vrede.

De 20 m duivenhok zijn voorzien van allerlei technische snufjes . Marcel gaat ,smorgens de deur al uit als het nog schemerig buiten is en draagt er zorg voor dat hij om 17.00 uur thuis is om de duiven te verzorgen en met verzorgen wordt bedoeld ,weduwnaars ,duivinnen en jonge duiven en de kwekers. Dus in de ochtend gaan om 10.00 uur de rolluiken bij de jongen automatisch omhoog en de kleppen open zodat ze de ren in kunnen gaan. Maar om 5 uur worden de duiven om beurten vanuit hun afdeling los gelaten om te trainen. Hun bestand bestaat uit 16 kweekkoppels 21 Vliegkoppels en 75 jonge duiven die gesplits worden in 45 voor de jonge duivenafrichting en 30 voor de natoer. Deze week hadden er in de RMO 9 duiven van de 22 ingezette duiven prijs, dus een percentage wat er wezen mag.
Deze mannen weten veel van de duivensport door hun betrokkenheid en kennis die ze in 28 jaar hebben opgebouwd ook weten ze goed wat er speelt en willen ook een oplossing die eerlijke duivensport voorstaat.

Het voer is VTB van Ronny van Tilburg waarvan de heren zelf een mengsel maken en dat elke dag geven maar wel van vollebak bij thuiskomst dan 2 dagen heel weinig om vervolgens de hoeveelheid weer op te voeren. Marien is hun adviseur en dierenarts indien het nodig is , geent wordt tegen paramixo en pokken.

Het gespeelde spel is totaal weduwschap. Om 17,00 wordt er gestart omdat er overdag gewerkt moet worden bij de bekende paprikakweker en ook duivenmelker Patrik en Pa van de Bosch. De duiven trainen dus elke dag op vaste tijden. Rijden met de duiven bestaat uit een keer spaansepolder en Barendrecht maar met de jongen wordt een keer of zeven gereden als daar tijd voor is. De duivensport veranderd volgens deze mannen drastisch, sommige specialeren zich en nemen een professionele statisch aan, waar als je vroeg de deur uit moet om de kost te verdienen niet meer tegenop kan boksen.

Door zijn werk krijgen de duiven in de ochtend snel een handje voer toegeworpen en dat is al, en uiteraard ook uit de emmers alleserin worden tweemaal per week een portie verstrekt. Op de vraag zitten er ook ergens anders duiven bij u vandaan is het antwoord dat bij de comb Seinen & de Lange een hele goede zit uit samenkweek. We liepen even langs de hokken en het viel direkt op deze duivinnen in het duivinnenhok waren niet te kloppen ,ik moets aan de woorden van Wim Huizer uit Nieuwe Tonge denken ,, Kees de duiven moeten nekken hebben zo glad als een flessenhals,, en dat verschil was duidelijk zichtbaar tussen de doffers en de duivinnen.

Dus het maken van deze reportage lever je soms wel eens wat nuttige kennis op. Idd de nekken bij de duivinnen hier en laatst bij Wim Seton jr en Wim huizer waren zo glad als een flessenhals en glommen alsof ze met dieselolie waren bewerkt. Dit is pursang duivensport elkaar alert maken op de kleine datails en veel kleine details maken dat je kennis krijgt van de materie postduiven houden.

Heren het was even gezellig babbelen en voor zaterdag weer veel succes.

Kees Commijs sr Postduivencoach.
report of RMO ,samenspel Groot Rotterdam.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - 'KWF en ...

Zaterdag 12 oktober was er weer de jaarlijkse HABRU duiven dag t.b.v. het KWF. Gero wilde er graag heen om daar ...

Evelien's Journaal

John Logemann - Wintertijd -

  Zondagochtend, het is buiten nogal grijs, in de verte hoor ik het geluid van de overtrekkende ganzen. Het ...

John Logemann

COLUMNS

Soort van rust - Sjaak Buwalda

Qua kleurspeling van de natuur misschien wel de mooiste tijd van het jaar, een ander vindt het weer vervelend om al ...

Sjaak Buwalda

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Ad Schaerlaeckens - Heet van de naald -

146.400 € werd gisteren door (wie anders dan) een Chinees op tafel gelegd. Niet voor een heel hok ...

Ad Schaerlaeckens