Na een overtuigende overwinning vorige week in de RMO tentoonstelling door de leden van de ,,Snel tot Ziens,, was de verwachting  dat ook deze show prachtig zou worden, en inderdaad voldeed de show aan alle verwachtingen. Vrijdagmiddag hadden we de kooien zo neergezet dat de aanwezige in het midden van de duiven konden zitten en dus vanuit hun stoel lekker konden melken en de duif of duiven konden aanwijzen waar het gesprek over ging. Ook het zicht op de duiven was goed. Toch moest er nog snel een keurmeester geregeld worden omdat de keurmeester die we dachten te hebben het druk had en te laat in de vereniging zou wezen om nog op tijd te keuren Een goed speler uit de jaren negentig vonden bereid na een telefoontje om de duiven door de hand te laten gaan. En hij voldeed zijn daad serieus en had al na enige duiven het gevoel terug in zijn handen. Bijna iedereen  kon zich na afloop vinden in het behaalde resultaat en dat is heel wat voor duivenliefhebbers die duiven zetten.

Cor Kouwenhoven bedankt dat je bereid was vroeg uit de veren te komen en ons uit de brand te helpen namens de Snel tot Ziens. Voor Cor was het ook heel wat, daar hij in 1996 zijn hard vliegende kolonie (klak)duiven in Dordrecht verkocht en dan voel je echt wel iets van binnen als je weer duiven in de hand krijgt. De comb Filarski & Hofstee pakte het eerste en tweede viertal en Carel Haanskorf de derde prijs. maar dit staat allemaal in de andere column vermeld.


Arie Cortenberghe zat als een jonge knul via allemaal zelf gemaakte programma’s op de computer de standen bij te houden en ik zei de gek verzorgde weer dat de kaartjes bij Koos (Filarski de schrijver vandaag)  kwamen. Hessel Hofstee hield de orde over het geheel in de gaten en Dick van de Wal is de algemene stand-inn. En als dan iedereen zijn best doet heb je gewoon een goede show.

Sponsor dhr Bakker & zn  zorgde voor de prijzentafel die Philip Huksloot weer bij elkaar gescharreld had. Dan deed de voorzitter dhr Cortenberghe nog een greep in zijn diepvries voor de schoonste duiven. En de dames hielpen met de verloting. Jopie liep ook weer genietend rond en mijn oud voorzitter Maarten Kruithof zei altijd,, alleen ben je niets maar met zijn allen maak je wat,, en dit weekeinde kregen zijn woorden voor mij echt waarde toen ik in de rondte keek. Iedereen die mee werkte bedank, iedereen die duiven zette bedankt, sponsoren helemaal bedankt en keurmeester ook bedankt.

Hopelijk ben ik niemand vergeten en ik hoop tot een volgende show en hopelijk kunnen we die nog mooier gaan maken.

Kees Commijs Sr alias Vrije vogel



IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

De Tour

Alweer een weekje is de Tour de France bezig. Jumbo – Visma heeft al 4 overwinnigen. Ook reed Teunissen 2 dagen in ...

Ad de Jong

Wederom zwaar duivenweekend met als ...

Wie dacht dat Wim Muller afgeschreven was die heeft toch even achter zijn oren moeten krabben, en ik durf te zeggen dat ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Wervelwind –

Had ik al getikt dat de zaterdagen wel vervloekt lijken? Daar paste afgelopen zaterdag zo in het rijtje, zo liever ...

Sjaak Buwalda

Nico van Veen - Toekomst van de ...

Op de vorige column over het onderwerp “toekomst van duivensport” kreeg ik veel reacties. Daarnaast zie ...

Nico van Veen

Mediatraining

Ja ja ik weet het, ik kom eraan. Zo ik zit, beetje veel ccccoffeïne aan het verwerken. Dacht slim te zijn door ...

Sjaak Buwalda