Zo noemt men iemand in het Rotterdamse die dingen zegt waar geen hol van klopt. Ik besteedde al tweemaal aandacht aan het thema,, gelul en gezwam in de ruimte,, aangaande een discussie die door diverse liefhebbers gevoerd werd. De discussie liep een beetje uit de hand toen ik opperde dat als een liefhebber zijn duiven er niet uit zien en als diverse liefhebbers hem daar opmerkzaam op hebben gemaakt. Als de liefhebber dan gaat opleren en een derde gelijk kwijt is en als deze liefhebber dan na enkele weken tweehonderd duiven heeft verzonden en de prijzen die behaald zijn op één hand zijn te tellen, dan vind ik dat een verenigingsbestuur  zo’n liefhebber moet weigeren tot dat hij met een gezondheidsverklaring van een dierenarts over zijn duivenbestand komt. Ik vind dit duidelijke taal en denk dat ik in de discussie mijn mening duidelijk weergaf.

In de nieuwe column  ,,Duivenbeurs in Houten,, komt Philip Paul onder bedekte termen op deze discussie terug. Hij zat namelijk ook in de discussie. Hij stelt ,dat er liefhebbers zijn die te hard denken aan hun eigen IKKIE, liefhebbers willen duiven weigeren na er veel is ingekorfd en weinig prijs is gepakt. Liefhebbers die dit zeggen zijn ziek en willen andere liefhebbers het leven zuur maken. Duidelijk een aanval op de denkwijze van deze duivencoach de Vrije vogel en dat mag. Toch wil ik even iets stellen wat om nadenken  vraagt, Nogmaals duiven zitten op het dak en zien er nog slechter uit dan straatduiven,liefhebber wordt door diverse liefhebbers gewaarschuwd, bij eerste keer opgooien een derde kwijt, 200 duiven verzenden stel even dan  bv 5 prijzen, Deze duiven hebben vier weken in een container met 8000 duiven gezeten als mogeljke besmettingsbron voor al die duiven. Stel dat liefhebbers gemiddeld 40 duiven mee hadden dan kon er een mogelijkheid ontstaan dat er 199 duivenliefhebbers door één liefhebber die schijt aan de andere heeft gedupeerd zouden kunnen worden. De grote vraag is dan wie is er ziek. De liefhebber die zulke grollen uithaald of degene die zulke situaties wenst te voorkomen.

Dat dhr Paul in dezelfde column de Sinterklaas probeert uit te hangen nemen we maar met een grote korrel zout daar een euro voor de duif ook de standaardprijs is. Ook was er deze week een liefhebster  (?) die suggereerde dat de Vrije vogel aan depressiviteit leed omdat hij opperde dat sommige jeugdleden prijzen weghaalde (die feitelijk door de ouders verdiend werden) van echte jeugdleden die daarvoor twee keer per dag op de knieen het hok liggen te kuisen. Ach, katten in het nauw maken rare sprongen zal ik hier maar van denken. Als je columns schrijft die op het randje van het kunnen zijn weet je dat je veel kritiek kunt verwachten en dat moet ook kunnen. Sterker nog als andere gelijk hebben ben ik altijd bereid mijn mening bij te stellen, maar dan moet men mij wel van hun gelijk overtuigen en niet met luchtballonnentjes aan kloppen. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar en voor wie er niet tegen kan, jammer dan. Trouwens laatst ging er nog een doos duiven naar mevr Timal, niet voor een euro maar voor …….de soep.

Kees Commijs sr alias Vrije vogel

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - Nog even ...

De HABRU dag in Doetinchem, waarover ik schreef in mijn vorige journaal, is na de veiling van de vele geschonken ...

Evelien's Journaal

Juiste volgorde - John Logemann

Hoewel ik mij liever met de duiven bezig hou en met de mensen die zich met duiven bezig houden, ben je hoe dan ook ...

John Logemann

COLUMNS

Nico van Veen - Duivensport in ...

Tijdens mijn vakantie in Griekenland had ik zoals gewoonlijk een duivendag ingepland. Van te voren had ik via ...

Nico van Veen

John Logemann - vooruitblik -

Het is zaterdagmorgen. In de verte hoor ik het geluid van de Sinterklaas intocht bij het dorpshuis, ieder jaar weer ...

John Logemann

Wintervoer en wintervorm - Willem Mulder

. Wie heeft niet eens de wens om een tijdje op een onbewoond eiland te zitten? Ver van huis en de dagelijkse zorgen. ...

Willem Mulder