U weet wel dat zijn dan die momenten dat er een discussie om een discussie gevoerd wordt. Vanmiddag was het weer zover en het ging erover wanneer je kunt bepalen of de duiven van een liefhebber wel of niet in orde zijn  ,dus wel of niet gezond. Of een bestuurslid het recht heeft om duiven van een lid zomaar zonder een verklaring van een dierenarts bij het inkorven te weigeren. En van het één kwam het ander en al gauw waren er veel verschillende bomen op de weg  als hindernis voor een open discussie. Over het wel en niet weigeren van duiven kan ik kort zijn. Als iemand  er weken naast zit of onderaan de lijst hangt met duiven die het aanzien en aanvoelen niet waard zijn dan moet (vind ik)  het bestuur van een club ingrijpen. Zelf zou ik er alles aan proberen doen om niet bij zo’n liefhebber in de mand te zitten. Ik zou zelfs in staat zijn om met mijn duiven weer naar huis te gaan.

Ook kwam in de discussie ter sprake dat men iedere (zeer kleine) vereniging met hun leden in hun waarde moeten laten omdat iedereen de duivensport moet kunnen beoefenen zoals hij dit wilt. De mening van de Vrije vogel is bekend, sanering van de duivensport is een must mede om fraude te voorkomen. Ook zou het de beoefening van de duivensport weleens veel goedkoper kunnen maken. Het volgende wat in de discussie volgde toen ik mij erin mengde was dat ik ooit vanwege intimidatie (door CH. Koring) de duivensport zou hebben verlaten. Voor de zoveelste maal wil ik dit naar het land van de vele fabelen verwijzen daar ik niet te intimideren ben. Mijn stoppen had andere oorzaken. Jammer was dat deze discussie feitelijk kant nog wal sloeg. En verzandde in eigenwijs (door) gedram. Nog erger zou het zijn als je door dit soort sfeer bederfende discussies door iemand die ik in feite niet als duivenliefhebber maar meer als duivenhouder voor de handel in duiven zie, mijn wekelijkse uitstapje naar het praathuis van Koos F zou moeten gaan missen, daar ik aan dom gelul een verschrikkelijke hekel heb.

We zijn er om van elkaar iets proberen op te steken om elkaar wat hoger op de ladder te krijgen laten we het daar dan proberen bij houden. 

Kees Commijs sr alias Vrije vogel

Postduivencoach.IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda