Voetbal.

Ja, het voetbal van zowel zoon Tim als schoonzoon Lars is gedaan. De winterstop is aangebroken dus eventjes niks meer te vertellen voor wat de voetbal betreft over deze twee kanjers.

Stamkaarten.

Recentelijk werd ik er eens op gewezen dat er zo nu en dan wel eens duiven te koop aangeboden worden waarvan de stambomen toch niet geheel bleken te kloppen. Zo stond er afgelopen week ook weer zo'n duifje te koop. Een schitterende duif van het bloed van Cor de Heijde x Henk en Piet de Weerd. Toen ik er eenmaal op gewezen was heb ik met de persoon die mij er op wees wat zitten te babbelen en wat schetste plots ons grootste verbazing, plots was de stamboom wel zoals die hoorde te zijn. Was de liefhebber in kwestie er tussentijds al op gewezen of .... Ik gaf de mailer aan, dat hij gewoon met die mensen in contact moest treden waarop de man in kwestie mij aangaf dat hij dat verschillende keren gedaan had maar taal nog teken meer daarna vernam van de liefhebber in kwestie. Heb hem toen verteld van dat hij dan met  de verkopende partij in zee moest gaan.

Ik weet het, als grote liefhebbers dat zelf doen worden ze gelijk aan de boom genageld. Maar als een kruimelliefhebbertje, en dit in de goede betekenis van het woord zoiets doet moet de persoon in kwestie ook met de billen bloot. Maar kijkend naar al het goud wat er zo links en rechts altijd te koop staat dan denk ik altijd van .... Ik schreef het wel eens vaker, poeliers kennen we niet meer maar door de jaren heen worden er door verschillende steeds meer en enkel maar goeien gekweekt. En nogmaals, hoeveel moet u er zelf kweken om enkel maar een bruikbare te hebben. Maar goed, mijn centjes zullen ze niet uit de zak kloppen hoor !!!

Grebbeberg.

Afgelopen woensdag moesten me duivenmaatje Eric en mijn persoontje bij een liefhebber in Bennekom zijn. Via via reden we over de gekende Grebbeberg om zodoende in Bennekom aan te komen. Over de Grebbeberg rijdend kom je langs het militairre ereveld op de Grebbeberg. Dit ereveld was de eerste oorlogsbegraafplaats in de geschiedenis van ons land. Al rijdend, en dan snel even een kijkje nemend gaan me gedachten gelijk weer naar de vele graven op de Amerikaanse begraafplaats in het Limburgse Margraten. Natuurlijk, deze twee begraafplaatsen zijn maar een schijntje van alle doden die gevallen zijn in die jaren, maar eerlijk, ze maken een hoop los in mij, en dit ondanks dat het vele jaren geleden is.

Het is eerst kerstdag van Youp van 't Hek.

Gisteren was het zover, de grote dag dat Tim en ik zouden gaan jagen met vader en zoon van Dodeweerd. Al lopend door het gekende buitengebied, "De Kraats" van Bennekom, moest ik plots aan het liedje denken van Youp van 't Hek van "Flappie". Zeker als ik zoonlief op de foto zet met een haasje. Sommige denken nu van, wat zielig of zo. Maar eerlijk, het wildbestand moet gewoon op deze manier bijgehouden worden anders loopt het gewoon uit de ..... Maar goed, hier gaat ik me verders niet over uitlaten.

Fred, Tim en mijn persoontje als drijver !!!

Even richten en .....

Tim met Flappie

Al vroeg in de ochtend stond Tim naast me bed en maakte me wakker met dat we naar Fred moesten. Ja, we zouden een lang gemaakte afspraak gaan nakomen om een daagje mee te gaan jagen. Hoeveel we gelopen hebben weet ik niet, maar het was door weilanden en modderakkers en links en rechts sprongen inderdaad de nodige haasjes uit het veld. 

Commentaar.

Na de gemaakte foto's van het daagje jagen geplaatst te hebben op Facebook, toch verschillende reacties gekregen die me commentaar op leverde. Zielig, etc. etc. Natuurlijk, mensen die er geen weet van hebben reageren zo, maar zelf denk ik als je er niets aan zou doen, ja, dan zou het pas zielig worden voor vele van dit soort in het wild levende dieren. 

Echt een zalige dag en een met de natuur.

Of je nu thuis lekker op de bank zit, op je werk ben, vakantie of wat dan ook, altijd heb je wel momenten dat je met je gedachten elders bent. Het vreemde, of misschien wel het mooie van zo'n daagje jagen in de natuur zijn ook je gedachten. Je weet nooit hoe iets verloopt, wat je tegen komt maar afdwalen met je gedachten is er zeker niet bij. Het was voor mij de eerste keer dat ik het mee heb mogen maken. Maar eerlijk is eerlijk, ik hoop het nog verschillende keren mee te mogen maken.

Twee weekjes vakantie.

Zo, nu zo rond de tijd van kerst heb ik al jaren, net als me kinderen altijd verlof. Gewoon, deze dagen, een zalige tijd van het jaar. Niet dat ik nou zo van die verplichte kerstdagen ben, nee, zeker niet. Maar gewoon, de sfeer er omheen, zalig !!! Komende weken, ondanks het verlof toch nog best verschillende dingen te doen en dit zowel prive als op duivengebied. En eerlijk, in deze tijd van het jaar, zalig. En afluitende deze verlofperiode is altijd het feest van de Z.L.U., Kijk er weer naar uit !!!

Op eigen hok.

Na de rui is het hier op eigenhok altijd een dag in de week vasten. Meestal neem ik hier de zondag voor maar nu, door het jagen was het de zaterdag. Deze dag kom ik gewoon niet eens op het hok, nee, laat ze lekker rustig zitten allemaal. De dag daarna, wat dunnere mest maar veel, heel veel dons in het hok. En dag na het vasten, lekker weer een bak voer klaar maken met knoflook olie en wat vitamineral erover en smullen doen ze.

Waarom ik dit doe.

Verschillende zullen zich afvragen waarom ik dit doet. Door de jaren heen heb ik veel gelezen, ben op vele hokken geweest, bij zowel grote als kleine kampioenen. Maar na een stuk gelezen te hebben, ik ben de naam kwijt van een oudere liefhebber, en om eens een gesprek gehad te hebben met iemand van Comed ben ik hier jaren geleden mee beegonnen. Of het echt goed is, ik zal het niet weten, maar kijkend naar al het dons wat ze dan toch nog laten vallen zal het mijn inziens ook niet slecht kunnen zijn.

Martin, en een klap voor zijn harses.

Voor hen die Facebook hebben zullen het gisteren zeker wel gelezen hebben. Onze fotograaf kreeg afgelopen vrijdag, nadat hij er eentje uit zijn auto had getrokken een fikse klap op zijn oog. Ik heb Martin gesproken en het verhaal aangehoord, en echt, je zou ze. Maar gelukig, Martin heeft verders geen gekke dingen gedaan anders had het misschien wel, gezien de vele omstanders anders kunnen aflopen. Daarom dan ook, Martin, sterkte.

Maar mensen, waar gaan we toch naar toe. En geloof me, dadelijk, als er voor verschillende bevolkingsgroepen ook nog eens de grensen opengaan, neem van mij aan, we zijn er nog lang niet. En wij, ja, wij maar ja knikken en naar Brussel luisteren. Dit is niet alleen voor de grensen, maar wat denk je van al het geld wat me moeten inleveren. Maar goed, ga mezelf hier niet teveel op loslaten nu want me bloeddruk gaat koken dan en .....

Voor een ieder, die bovenste Kerstwens, in de kleuren van mijn cluppie nu niet echt leuk vonden, hieronder nog een andere dan.

Groet, de KaleIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

De duivencoach - Successen in de ...

  De duivensport beleeft roerige tijden. Aan de ene kant wordt meer dan ooit tevoren geschreven over de ...

Nico van Veen

Sjaak Buwalda - Gaat nog ergens op ...

Was toch wel een verschil afgelopen zaterdag tussen een 200km en 450km vluchtje zo te zien. De mijne hebben het wel ...

Sjaak Buwalda

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann