Aangekomen in dit nieuwe jaar wil ik jullie allen natuurlijk al het goeds laten toekomen voor dit jaar wat nu voor ons staat. Ja, weer is er een jaar voorbij en staan we alweer aan een nieuwjaar en tevens nieuw duivenseizoen. Wat gaat het U brengen? Maar ook, wat gaat het mij brengen? Natuurlijk, we willen allen alleen maar voor goede zaken komen te staan, maar helaas, we krijgen ook geregeld te maken met zaken die we liever niet doen of niet mee te maken krijgen. Of dit nu zakelijk, privé op of duivengebied is, we hebben het allemaal. En kom U er voor te staan, probeer hier dan ook goed mee om te gaan, hoe moeilijk het ook mag of kan zijn. En geloof me, ik spreek, of in dit geval, ik schrijf uit ervaring!!! Buiten het zakelijke en de privé omstandigheden wil ik het nu enkel hebben over de duiven. Ja, mijn duifjes zijn buiten mijn werk en gezin om een ware vrijetijdsbesteding waar ik lief en leed mee kan delen en dit dan ook doe.

Op bezoek bij Frans Bungeneers.
Zoals in mijn voorgaande Kijk op de week vermeld stond er voor afgelopen week nog een bezoek gepland bij de Belgische grootmeester Frans Bungeneers. Met een auto volgeladen met duiven en samen met groot kampioen Jaap v.d. Velden ging ik naar Den Bels. Nou, en echt, het was me een duivendaagje wel. 

http://www.duivensites.nl/johanhamstra/content/Frans met Queen Tonny (450 x 338)_5106.jpg

Frans Bungeneers, in mijn ogen één der beste liefhebbers die ik ooit heb leren kennen !!!

Voor hem die hem kennen weten dat ik eigenlijk niets verkeerd over deze man/kenner kan en mag schrijven. Vele hokken heeft hij al naar boven op de gekende ladder geholpen. Gelukkig voor mij kreeg ik over diverse duiven een meer dan goed compliment. Hij haalde er zo diverse goede en meer dan bruikbare duiven uit en ook selecteerde hij een gehele lijn er uit wat volgens hem niet goed genoeg zou zijn. Nu weet ik zeker, sommige denken van .......... terwijl andere juist weer denken ..........

Gelukkig voor mij kregen de nodige aangeschafte duiven, zoals die van mijn vriend Bert Saarloos, vliegend met zijn vader onder de naam A. Saarloos & Zn, Jan Polder en Piet de Vogel een meer dan ruime voldoende. Ook de gekruiste van Polder met die van mijn eigen oude stammetje kregen een ruime voldoende. Hier zaten er zelfs twee bij, wat van het beste van Jan Polder komt maal een zoon uit mijn eigen "Britt" die een ruime negen kregen. Hij gaf hier zelfs het advies bij om deze voor de nakweek te behouden. Maar ook een jaarling duivinnetje uit een doffer van hem zelf, die gekoppeld stond tegen een duivin die hier te leen heeft gezeten van Cor de Heijde kreeg als jong direct al een ruime negen als schrijver met het eerder vemelde advies.

Natuurlijk, het is geen schoolrapport of wat dan ook, maar lees zijn boek maar eens wat hij enkele jaren geleden op de markt heeft gebracht. Dit in combinatie met dat wat hij in enkele jaren wist te presteren, ja, dan denkt U ook van ............. 

Kijk, ieder kan en mag er het zijne van denken maar ik sta er persoonlijk meer dan positief tegenover !!! Ik zal niet teveel op zaken ingaan die besproken zijn over tijd, en duiven. Nee, als je sommige dingen beschrijft kan en wordt je enkel maar keihard afgerekend als je iets verkeerd zou schrijven of het anders uit zal gaan pakken. Nu weten de meesten die mij kennen ondertussen wel, dat wat een ander ook denkt, en of zegt, ik heb er verders toch ...... aan. En eerlijk, zo moet je eigenlijk ook in het gehele leven staan en opstellen !!!

Maar al met al, om een lang verhaal kort te maken, het was zeker voor mij, maar ook voor mijn reisgezel in de persoon van Jaap v.d. Velden een leerzame dag die ik niet graag had willen missen. Met andere woorden, Duivensport op zijn best. En persoonlijk ben ik dan ook zeer blij en zal ik de dag dat ik Frans Bungeneers heb leren kennen nooit vergeten !!!

Op eigenhok.
Zo, op eigenhok waren de duiven dan ook vorige week van elkander gegaan. Na de laatste selectie van afgelopen week, want ik heb het advies van Bungeneers natuurlijk nagekomen zijn de doffers op de bakken gezet. Ik ben nog een week vrij en kan zodoende in de ochtend, als het buiten nog donker de jaarlingen mooi opschrijven die vrij hun plaatsje kunnen uitzoeken.

Koppels.
Na mijn bezoek bij Bungeneers en de informatie die ik daar mee kreeg over verschillende duiven heb ik dan ook op papier al de nodige koppeltjes geformeerd. Ja, en ik schreef het vorige week ook al in mijn verslag, dit zijn de mooie dingen van deze tijd van het jaar.

Verders wil ik eigenlijk iedereen bedanken die mij/ons vanuit de duivensport kaarten hebben gestuurd met betrekking tot Kerst en het nieuwe jaar. Ook jullie allen, al het goeds wat wenselijk is voor 2012 !!!

Volgend weekend is er weer het Z.L.U. feest en als dat geweest is, ja, dan staan we voor we het weten weer met onze manden bij de lokalen. 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten en ga ik genieten van Kerstmis anno 2011.

Tot de volgende kijk op ....

Johan HamstraIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Evelien's Journaal - 'KWF en ...

Zaterdag 12 oktober was er weer de jaarlijkse HABRU duiven dag t.b.v. het KWF. Gero wilde er graag heen om daar ...

Evelien's Journaal

John Logemann - Wintertijd -

  Zondagochtend, het is buiten nogal grijs, in de verte hoor ik het geluid van de overtrekkende ganzen. Het ...

John Logemann

COLUMNS

Soort van rust - Sjaak Buwalda

Qua kleurspeling van de natuur misschien wel de mooiste tijd van het jaar, een ander vindt het weer vervelend om al ...

Sjaak Buwalda

John Logemann - Prijsuitreikingen -

Prijsuitreikingen, ze zijn er weer genoeg in deze tijd van het jaar. Gisteren hebben we die van het NIC Holwerd weer ...

John Logemann

Ad Schaerlaeckens - Heet van de naald -

146.400 € werd gisteren door (wie anders dan) een Chinees op tafel gelegd. Niet voor een heel hok ...

Ad Schaerlaeckens