De tijd tikt maar door en door en we zitten alweer op de helft van de maand november. Nog een enkel weekje en de eerste gaan alweer koppelen. Nou, persoonlijk zou ik er niet meer aan moeten denken hoor. Al heb ik dit, toen ik nog programma en in combinatie vloog met pa Hamstra ook jaren lang gedaan. We hadden de duiven niet thuis en dan is het zo in de winter altijd wat behelpen hoor. Terwijl ik dit aan tikken ben moet ik gelijk denken aan de jaren dat we met Jaap Melissant samen vlogen. In een oude schuur, schuin boven de koeien zaten de oude vliegers en ook voor de schuur hadden we een nog een tuinhok staan. Echt, wat een zalige tijd was dat toch !!! En ook daar deden wij jaarlijks natuurlijk als "echte" programmaspelers aan winterkweek. In een caravan zaten we ons op te warmen bij die koude winterse dagen. En meestal op vrijdagmiddag, samen met Jaap een pilsje op een baaltje stro bij de koeien. Waar is de tijd gebleven !!! Ook gaan gelijk mijn gedachten weer terug naar die machtig mooie uitslagen die in die tijd werden gemaakt. En echt, als ik sommige uitslagen van deze vervlogen tijd eens onder ogen hebt denk ik van, "dan wordt er hier in de regio nu maar .......".

Zo beroerd als een ...

Vorige week zondag was het als ik in de middag, nadat ik net klaar was met de duiven zo beroerd als een hond werd. Nog snel naar de wc en hup, daar ging ik over me nek. Ook de nacht die volgde moest ik nog een enkele keer ...... De verkoudheid kreeg greep op me en de laatste dagen heb ik wat afgesnotterd en gehoest. En dit laatste dan zeker in de nachten. Gelukkig, we zijn weer een beetje bovenman maar de benen wegen als dieplood. Echt, als je zo'n griepje te pakken heb gehad doet dit een aanslag op je leven lijkt wel. Maar goed, we zijn er weer en morgen gaan we met frisse moed weer aan de slag.

Eerst even de voetbal.

Gisteren moesten onze jongens tegen mede koploper Rozenburg. Naar mijn idee hadden ze gekeken naar de wedstrijd van de avond ervoor van het Nederlandselftal tegen Zwitserland. Alleen bij ons waren het kinderen en vrijdag waren het ..... Nee, er liepen er deze week enkele bij die echt niet wilde. Jammer, maar het is niet anders. Voor rust stonden ze met 3-0 achter maar dankzij een schitterende vrijetrap, ala Piere van Hooijdonk van zoonlief kwamen ze nog terug tot 3-1. Helaas, snel vergeten en vooruit kijken zou ik zeggen !!! Het is wat dat betreft net als met duiven. 

Goudenvleugels.

Deze week ben ik begonnen met de verslagen voor de Supercup van de overwinnaars van zowel de Gouden-, Zilveren- als de Bronzenvleugelwinnaars over de vluchten Pau, Barcelona, Narbonne en Perpignan. Binnekort zullen deze verslagen stuk voor stuk op TopPigeons te lezen zijn. Dus, nog even wachten..... Uit al wat ik van deze winnaars onder ogen krijgt blijkt maar weer eens en te meer, enkel met "echte" toppers kun je slagen.

De duiven.

Hier doen en blijven de duiven het tot op heden goed doen. Dit zal wel bij de meeste van ons zijn. Ze zeggen wel eens, "in deze tijd worden de prijzen gemaakt". Nou, als ik dan hier op eigen hok kijk dan heb ik veel prijzen volgend jaar. Gekheid, maar echt, stuk voor stuk zien ze er super uit en lopen ze allemaal in hun zondagsepak. Enkele keren per week krijgen ze nog steeds Lijnzaadolie met vitamineral en eenmaal per week de mineralenmix van dr. Marien over het voer. In het water zit nog steeds de knoflook wat om de twee a drie weken ververst wordt en verders, ogen open en verders niets. En zoals gezegd, tot op heden doen ze het prima !!!

Verkopingen.
Afgelopen week, ik zat wat op internet te kloten als ik op Duivennet terecht komt. Daar staan twee verkopingen van plaatselijke liefhebbers. Nou ja, plaatselijk, ze komen beiden uit de Hoeksche Waard maar voor mij is het plaatselijk. Want, al speel ik niet in de Hoeksche Waard, mijn plekje is het wel !!! Zowel van der Velden als Saarloos staan daar met wat jongen die te koop aangeboden worden. Van der Velden, nadat vader Chris kwam te overlijden werd er door enkele negatievelingen, pessimisten en of ....zeikerds achter de schermen aangegeven, "het is gedaan met van der Velden". Wat schetste een ieders verbazing, Jaap werd in 2011 na het behalen van de 1e Nationaal Pau ook nog eventjes tweede W.E.S.M. Hopelijk heeft hij gelijk met deze de bewijzen op tafel gegooid om de zeikerds de mond te snoeien. Maar ja, ik weet zelf ook als geen ander, er zijn nu eenmaal mensen, en die krijgen mijn inziens nog een harde plasser ook als ze maar kunnen ouwehoeren over een ander !!! En weet je, dit doen er ook veel om hun eigen slechte presteren te verbloemen.

Maar terug naar de verkopingen, neem eens een kijkje want zowel Jaap als Bert staan daar met enkele meer dan mooie paradepaardjes !!!  

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,
Tot de volgende kijk op ....

Johan HamstraIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

COLUMNS

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda

Liefhebbers beslissen - Ad ...

     Natuurlijk kan je niet meer spreken van een sport waarin de ene liefhebber 500 duiven in zet ...

Ad Schaerlaeckens

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann