Voor de meeste liefhebbers zijn het de laatste vluchten van 2016. Nog een enkel vluchtje , uitgezonderd de taart vluchten die op steeds meer plaatsen worden georganiseerd. Mogelijk wel mooie africhtingen voor de latere jongen die men volgend jaar in wil passen. Voor mij misschien nog één vluchtje naar Morlincourt. Het kan ook zomaar zijn dat ze thuis blijven dit hangt af van het weer en of de rui invalt. In de lente ben je blij dat je weer mag gaan vliegen en voor je het weet is het alweer voorbij. Het lijkt steeds sneller te gaan. Zo’n jaar als 2016 heb ik nog nooit mee gemaakt. Slecht weer en een record aantal keren uitgesteld. Niet zo mooi als je een gezin heb die niet zoveel om duiven geven. Dan is het op zondag wie is dat toch die man die het vlees snijd. Tenminste als je nog vlees kan kopen omdat de sport steeds duurder wordt. Heb je een gezin die ook duiven gek zijn dan is het heel wat makkelijker. Is dit niet zo dan valt het na dit jaar niet makkelijk te verkopen aan de gezinsleden dat het allemaal zo leuk is. Het is voor veel oudere liefhebbers al een prestatie om toch duiven te blijven houden.

Gespreksavond

Dinsdagavond wordt er door afdeling 7 een gespreksavond georganiseerd voor de leden. De leden kunnen zelf laten horen wat ze goed vinden , dwars zit of wat ze mogelijk graag willen veranderen. Ben benieuwd of het druk wordt. Is het druk dan is het haast niet mogelijk dat een ieder die dat wil zijn zegje kan / mag doen. Het is dinsdagavond 20 uur bij de Groene Olijftak Heemradelaan 11 in IJsselstein.

Op eigen hok

Donderdagavond zijn 16 jonge duiven in de mand gegaan voor Melun 394 km. Zoals het er naar uitzag zou het zaterdag goed weer worden met een kalme zuidwesten of westen windje en mooie temperaturen. Om 9 uur zijn de ongeveer 10.000 duiven van afdeling 7 , 8 en 9 gelost. Toen hier de eerste ( Melun duif ) uit het oosten kwam stonden er net enkele grote roofvogels bij het hok. Dan kan je doen wat je wil maar je krijg geen gehoor. Na 3 minuten kwam er één bij en ze bleven nog even vliegen tot dat de rovers weg dreven. Ze kwamen toen snel naar beneden en zaten beide om 13.45 uur in de klok. De tweede die rond vloog was van de natour. De volgende van Melun waren er op 13.54 (1x) en 13.55 (2x) daarna was het druppelen. s’Avonds waren er nog 3 onderweg. De eerste duif had nu de 2e in de club en daar 5 in de uitslag. In B2 werd begonnen met de 30e tegen 1212 duiven.

 Op vrijdag zijn 8 jongen ingekorfd voor Niergnies 228 km. MIR(jam) en MO(niek) de bonte waren ook mee naar Niergnies want die willen ze natuurlijk niet kwijt. Ook de 19 zomer jongen zijn als vrachtduif mee gegaan. Een enkele heeft al de 8e pen gegooid , als ze rond vliegen zie je halve staarten. Deze zijn niet verduisterd. Het is maar dat ze dit jaar ervaring op doen voor seizoen 2017. Hierbij waarschijnlijk 6 doffertjes van de 19. Deze doffertjes kunnen naar het weduwnaars hok terwijl de duivinnen mogelijk in hun hokje blijven zitten waar ze nu zijn. Als non mogen ze dan volgend jaar hun kunnen laten zien. Er gaan ook nog wat vroegere duivinnen bij zodat er een mooi koppeltje zit. Zitten er maar een paar dan gaan ze gauw met elkaar paren en vliegen ze ook niet zo goed. Indien mogelijk zullen het er een 15 - 20 worden. De eerste van Niergnies zat dus op 13.45 en had de 18e in de club. Vier van de acht stonden in de uitslag. De zomer jongen kwamen goed naar huis. Net als de vorige keren kwamen ze één voor één. Van deze is er nog één onderweg. Weer veel geleerd denk ik zo. Deze week nog maar bekijken of ze vrijdag de mand nog mee gaan naar Morlincourt 292 km.

Goede gezondheid en hou je haaks.

Ons email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor