Dit NPO bestuur zou open zijn naar de leden maar deze week is er weer een besloten vergadering van bestuur en kiesmannen. Hoe zo open naar de leden , ik hou niet zo van die achterkamertjes politiek. Ze zouden zomaar naar de politiek in Den Haag kunnen gaan. Enkele jaren geleden heeft de affaire met de opvanghokken de leden tonnen gekost. Nu weer met het rekenbureau waar het vorige bestuur een samenwerking mee heeft aangegaan wat de leden al veel geld heeft gekost en mogelijk nog veel meer gaat kosten. Nu ook het gedoe met afdelingen 5 en 12. Nog steeds geen lossing berichten van afdeling 5 op teletekst en ….. de leden zijn de dupe. Nu gelukkig wel op pagina 862 de teletekst vermeldingen die bestuur en kiesmannen hadden afgeschaft. Hulde aan de mensen die dit op poten hebben gezet. Waar dit bestuur en kiesmannen mee bezig zijn weet ik niet. Geen teletekst wat 90% van de liefhebbers wel wilden en de achterkamertjes politiek die men er tegenwoordig op na houd. Nee , niks transparant en open naar de leden. Als je er wat over zeg dan ben je lastig of een zeikerd , sorry voor het woord.

Op eigen hok

Vrijdagavond zijn 20 duiven waaronder 7 zomerjongen van vorig jaar meegegaan naar Maxence 333 km. Op de laadplaats in Meerkerk kwam een derde wagen met 70 boxen die moesten worden overgeladen zodat men met twee containers op pad konden gaan. Je had van te voren ook wel kunnen bedenken dat twee wagens voldoende zou zijn. Joop Groenenberg keek door de deur in de auto en zag dat in alle watergoten nogal wat voer lag. Meer mensen hebben dit gezien , tot dat snel de deur werd dicht gedaan. De drinkgoten zijn niet schoon gemaakt wat wel noodzakelijk is. Duiven die in de auto gingen pikten dit voer op , lijkt me niet gezond met voer dat nat is geweest en een week in de watergoot ligt , schimmelvorming kan plaats vinden. Heel de week ben je als liefhebber bezig om alles top te doen voor je duiven en dan is dit niet goed zeg maar slecht. Joop heeft er een foto van gemaakt en vroeg of ik in de weekbabbel hier over wat wilde schrijven. Ben zelf ook van mening dat onze duiven een goede verzorging moeten krijgen. Enkele weken geleden bij overstaan (Maxence) naar zondag was bij vele in de club bij de duiven de mest zo groen als gras. Men zegt dan dat ze te weinig of geen voer hebben gehad. Weet het niet zo maar geleerden onder ons hebben daar mogelijk wel een verklaring voor. Vorige week weer over gestaan (st Quentin) naar zondag , toen ze terug kwamen was toen de mest prima. Als er wat minder is schrijf ik het , is het goed dan ook , vrijheid van meningsuiting noemt men dat. Bij het eerste ben je lastig of een zeikerd zoals we hier zeggen.

Zag op de site van de afdeling 7 dat er 28 mei een avond is geweest over voer en vervoeren. Hopelijk heeft men daar de puntjes op de i gezet en worden de drinkgoten iedere week schoon gemaakt. En dat men de duiven water geeft op de losplaats als het licht is en niet s’nachts.

Toen ik zaterdag de TT aanzette stond er al op 7.30 los , vond dit wel erg vroeg daar op bladzijde 4 stond dat van 9 tot 11 uur een buienlijn over Brabant en het rivierengebied zou gaan. Hier van 8.45 tot 9.15 uur een flink onweersbuitje. Later gingen er nog meer buien van west naar oost waar de duiven in terecht zijn gekomen. De eerste kwam om 11.10 uur en gelijk nummer twee , de eerste die binnen liep werd niet geklokt , dus maar naar het hok en de poot over de antenne en het was piep. Ze kwamen in begin goed en waren heel nat en bleven lang buiten klooien. Doffers achter de duivinnen aan en ho maar niet naar binnen. Toch nog 13 van de 20 in de uitslag , dus al met al valt het niet tegen. In 25 minuten waren er 16 binnen en de andere 4 zijn ook snel gekomen. Dus heel de koppel is weer present vandaag. Volgende week weer twee vluchten st Quentin en Bourges. Van de week het weer goed in de gaten houden en zien welke mee kunnen.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Hallo allemaal - Evelien's journaal -

Wanneer ik deze tekst op papier zet is het al weer 2 februari en het nieuwe jaar reeds een maand oud. Ik kreeg ...

Evelien's Journaal

Einde bijzonder jaar in lockdown - ...

Hallo beste lezers, Voor dit keer eens geen duivennieuws. Vandaag is het 20 december en gaan we langzaamaan ...

Evelien's Journaal

Het is herfst.. - Evelien's journaal -

. De regen valt rijkelijk, alles is nat en smerig, kortom het is echt herfst buiten. De dagen worden langer dus ook ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Opleren - Ad Schaerlaeckens -

Of het weer is om op te leren? Dan moet het minstens 12 graden zijn beweerde vdH altijd. En dat was een wijs iemand. ...

Ad Schaerlaeckens

R.I.P. Cor Leytens - Ad Schaerlaeckens ...

Een van de nadelen van ouder worden is dat steeds meer mensen uit je (soms naaste) omgeving komen te ontvallen. Toen ...

Ad Schaerlaeckens

Tijd vooruit > -;) - Ad Schaerlaeckens ...

Barst komende nacht de 'Engelse bom' in Amerika bij Oprah W? Onderstaande schreef ik begin deze eeuw al: ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor