Voorbije zaterdag was de jaarlijkse feestavond van Afdeling 7. Dit jaar niet bij de Generalen. Toch dit jaar noch 18e Generaal onaangewezen , kom 671,4 punten te kort om bij de eerste 10 te eindigen. Ben eigenlijk toch wel tevreden zelf veel onderzoeken gehad in ziekenhuis dit jaar. Ook tevreden omdat op zwarte zaterdag drie van mijn beste duiven zijn achter gebleven. Dat is een hele aderlating , haal bij iedere liefhebber de drie beste duiven van het hok en men is dan vaak een gewone liefhebber. Heb gelukkig een groep jaarling doffers waar hopelijk één of enkele duiven een toontje hoger (sneller) kunnen vliegen. Op deze feestmiddag / avond die gehouden werd in de Schildkamp in Asperen was de zaal geheel gevuld. Eerst werden veel verschillende onderdelen uitgereikt waar onder de jeugd. Alles verliep in een vlot tempo zodat er tussendoor wat muziek was en men lekker kon “ melken”. Het warm en koud buffet was van een uitstekende kwaliteit , een pluim voor de koks. Na het eten werden de Generalen uitgereikt. Generaal Snelheid OA was A den Hartog uit Culemborg en Aangewezen A & P Faes uit Baarn. Generaal Afdelingslossingen OA was Comb Steenbeek uit De Bilt en Aangewezen Afdelinglossingen was Comb de Jong van Kampen uit Leerdam.

Keizer Snelheid is A de Hartog geworden en Keizer Afdelingslossingen werd Comb Steenbeek. De beste duif over het hele jaar is van Comb van Essen / Siebe uit Baarn. Alle andere kampioenen van de Afdeling 7 van harte gefeliciteerd met het behaalde succes wat jullie vogels in 2014 hebben behaald. Iedereen die er niet bij was dit jaar , volgend jaar een tandje bijsteken. Dan sta je er volgend jaar misschien ook bij. Het is toch een hele prestatie als je op wat voor onderdeel dan ook bij de eerste tien van de Afdeling staat. Na al dit geweld serveerde men noch een heerlijk ijsbuffet , waar men de vingers bij aflikte. Dit feest is prima georganiseerd door enkele mensen die de Afdeling een warm hart toe dragen. Namens alle aanwezigen super gedaan , bedankt. Toen we buiten kwamen bleek het flink glad te zijn dus gingen we rustig aan huiswaarts. Hopelijk gaan de duiven met de vluchten heel wat harder … dan wij nu met ons automobiel.

Jongen 2015 in de schaal

Op eigen hok

De jongen die in de schaal liggen zijn nu al echte duiven geworden. Je kan zien wat voor kleur ze hebben en of ze witte pennen hebben. Er zijn er bij die hebben bijna een heel witte vleugel. Mooi voor de kleinkinderen want die houden van bont of aparte kleuren net als de meeste vrouwen. Geef zelf niet wat voor kleur ze zijn als ze maar goed zijn met de vluchten , daar gaat het toch om. Bij de kwekers zijn schalen bij gezet en daar liggen bij verschillende koppels weer ei(eren) in. Vrijdagmorgen was het min 5 graden in het hok. Dus maar hopen dat het eerste ei niet is bevroren , we zullen het later wel zien. Ook op donderdag en vrijdag kwam de temperatuur overdag niet boven het vriespunt dus echte ijsdagen zoals dat in de weerkunde heet. Ook geen zon deze dagen en dan is het niet echt lekker om buiten te zijn. Zaterdag wel heerlijk zon en dan voelt het gelijk weer anders aan. Ook in het hok is het dan heel wat aangenamer. Maar ach het is nog januari en je kan nog van alle weer verwachten. Als het met de vluchten maar mooi weer is toch.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann

'Een stormachtig weekend'. - Evelien's ...

Het afgelopen weekend was er de storm CIARA. Voor de zondag betekende dat zoveel mogelijk binnenblijven, op de bank ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Veranderingen Managen - Stap twee - ...

Stap één was vorige week al gezet. Voor jezelf onderkennen dat het even niet mogelijk is om met duiven ...

John Logemann

Wat is enorm goed - Ad Schaerlaeckens

  Wat ik onder ‘enorm goed’ spelen versta? Zie hieronder over 2017 en 2018. Per vlucht aantal ...

Ad Schaerlaeckens

Veranderingen managen - John Logemann

Daar was hij weer, het duiveltje dat verandering heet. Vervelend altijd voor je dagelijkse routines, net als je ...

John Logemann