Lange weekenden voor de duivenmelkers. Begin van de week zag het er veel belovend uit met een kopwindje. Maar het viel heel wat anders uit. Zaterdag heel de dag , hier tenminste zwaar bewolkt en nevelig. Heb overdag op de A15 en op de Betuwe route niks zien gaan. Dit is hemelsbreed 1800 meter van ons huis , dus heel de dag niet te best. Het was veel minder dan vorige week , gelukkig hebben ze beide vluchten van onze afdeling 7 uitgesteld naar zondag. Prima gedaan om dit te doen , niet zo leuk voor de gezinnen maar het kon niet anders. De jongen zitten nu net als vorige week 3 nachten in de mand. Geeft niks mits ze goed eten en regelmatig vers water krijgen. Ze hebben van deze overnachtingen denk ik zo veel geleerd. Nu ik dit type zondagmorgen om 9.30 uur is hier de zon al een poosje present en het is heel veel beter dan gisteren. Kan het verkeer op de A15 weer zien gaan dus zou zeggen nog even geduld en dan kunnen ze vandaag wel gelost worden. De duiven die gisteren zijn gelost zijn op veel plaatsen traag naar huis gekomen.

Gelukkig vandaag goed weer zodat het hok snel weer vol zit. Laten we hopen dat de duiven die vandaag gelost worden er een mooie vlucht van maken. We hopen allemaal op een vroege maar er kan er maar één de eerste zijn. En wie het ook is feliciteer de eigenaar het komt de sfeer in de club ten goede.

Op eigen hok

Donderdagavond zijn 20 jongen mee gegaan naat Pt St Maxence 333 km. Zaterdagmorgen hier nog geen 100 meter zicht en heel de dag niet goed. Dus net als vorige week weer 3 nachten mand. Het is me het seizoen wel. In Maence al enkele dagen mist en daarom zijn ze terug naar st Quentin 256 km hopelijk is het daar goed om te lossen , we wachten het af. Vrijdagavond zijn 9 oude en 1 jonge voor de punten mee gegaan. De rest van de jongen en een stel laten ( voor de eerste keer mee ) zijn mee als vrachtduif of hoe je het ook mag noemen. Ze hebben gelijk een vuurdoop met 2 nachten mand. We zullen zien hoe het afloopt.

Update :  Zondagmorgen hier aanzienlijk beter weer. Zuidelijker moest het eerst nog wat beter zicht worden maar dat ging te traag en daarom op beide plaatsen wat dichterbij. Om 12.00 klonk op beide plaatsen het startschot. De eerste die kwam was van Lessines , hij schrok van de maaier van de buren en schoot over het hok heen en bleef enkele minuten draaien voor die het hok in dook. Hij stond in B2 toch nog op de 31e plaats tegen 2071 duiven , in B totaal werd het de 62e tegen 4623 medestrijders. De tweede bleef wel 5 minuten vliegen en kwam met nummer drie toch maar naar beneden. Van de 27 late waren er s’avonds 16 terug , maandagmorgen 4 erbij en in de avond stond de teller op 22. Valt niet tegen zo de eerste keer mee met een gehele afdelingslossing.

Er vloog zo’n late rond toen de eerste van de jonge duiven vlucht eraan kwam. Kost weer enkele minuten eer ze beiden naar beneden kwamen. Ze zat nu om 15.18.17 in de klok , dit was de 8e in de club , in B2 32e tegen 1978 duiven en in B totaal de 43e tegen 3167 jonge duiven. De eerste 6 kwamen aardig goed en toen toch wel gaten.

De latere kwamen net als praktisch alle duiven uit de verkeerde richting. Er zijn deze week nog 2 mooie doffertjes nog onderweg.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor