Ad de JongHier kan ik wel ja op zeggen , duivenmelkers zijn wel zeker sportmensen want als je een hok duiven heb en die wil je goed begeleiden dan is dit Topsport van de bovenste plank. Het hele jaar ben je er mee bezig , ook in het zogenaamde stille seizoen. Soms de hokken aanpassen , betere duiven aanschaffen die bij jouw duiven passen , s’nachts wakker liggen en dan denken waar je de 123 op zal koppelen , in het vliegseizoen africhten , inkorven , voor thuiskomen alles klaar maken , alles ongeveer op tijd doen zodat de duiven in het zelfde ritme komen , iedere dag het hok schoon maken en uitlaten , zo u ziet is er het hele jaar wel wat te doen met de duiven , dus echte sportmensen.

Voor veel 55+ mensen zou duivensport een goede ontspanning zijn waar men hun vrije tijd in kan stoppen , zodat men moeder de vrouw niet de hele dag in de weg loopt want elke dag stofzuigen of winkelen gaat ook gauw vervelen en Truus (vaatwasser) doet wel de afwas. Ook kijken veel melkers graag naar een potje voetballen , iedereen heeft zijn eigen favoriete club. Zelfs als onder het vliegseizoen de klokken afgeslagen dienen te worden kan het weleens wat later worden omdat er voetbal op tv is. Al was het vroeger midden in de nacht , Ad zat te kijken maar nu heb ik duiven en dat gaat voor , dan de video maar aan zodat ik eventueel later kan kijken , dan vraag ik of het een mooie wedstrijd was en zo ja dan keek ik een keer als er tijd voor was. Ook kijken veel melkers graag naar wielrennen , dit vind ik zelf ook wel leuk vooral de bergetappes. Het liefst kijk ik naar schaatsen dit is ook zo’n sport waar duivenmelkers graag naar kijken misschien omdat het een individuele sport is. Dit weekend de wereldkampioenschappen in Heerenveen , Sven is voor de 4e keer op rij wereldkampioen geworden , klasse en bij de dames won Sablikova , het is een mooie sport middag geweest.

Op eigen hok

Afgelopen week is het gelukkig wat zachter geworden en konden de duiven lekker los. Eén keer per dag om beurten , eerst de nonnen gevolgd door de weduwnaars kort , dan de duivinnen overnacht en als laatste de doffers overnacht. De jongen zijn nog niet los geweest dit zal als alles goed gaat de komende week gaan gebeuren. Hopelijk blijft de roofvogel dan even uit de buurt want je hoor van alle kanten dat er duiven gegrepen zijn door deze rovers en het is heel jammer dat er een jong of een oude gepakt wordt en meestal is dit er dan een jong uit een koppel waar je veel in ziet of een goede oude. Hopelijk valt het weer de komende week ook mee zodat de nonnen en de weduwnaars kort één of twee keer weggebracht kunnen worden , dan ga ik meestal in een landweggetje staan langs de A 27 bij Nieuwendijk de vliegafstand is ongeveer 15 km. De afstand zegt niet zoveel het gaat erom dat er weer trek op de duiven komt. En om de jaarlingen het spelletje van het weduwschap te leren , de oudere doffers weten dit spelletje nog wel dat is geen probleem. Als je geen tijd heb om ze weg te brengen dan kan je ook met het loslaten de duivinnen een keer in het hok laten als dan de doffers binnen komen en de duivinnen in de broedbak zitten daar leren de jaarlingen ook veel van. Op 27 maart is hier de eerste africhting uit st Job in het Goor 67 km , in de vereniging is daar niet zoveel belangstelling voor. Als het weer goed is wilde ik ze wel meegeven. Ze hebben al een half jaar in het hok gezeten en ik heb ze om te vliegen , ze trainen goed en zien er goed uit dus zal dit stukje toch geen probleem hoeven te zijn en een training is de beste leermeester. Maar ach , een ieder doe het op zijn / haar manier.

Als ze deze week gelapt kunnen worden is het plan om ze een keer twee druppeltjes in de nek te geven tegen luis , dan hoop ik dat de vrouw even mee helpt want de druppeltjes dienen op de schone huid te komen. Dit jaar wil ik het eens proberen met Endecto van DAC ( tegen luis , mijt en wormen ). Of het goed spul is zal u aan het eind van het seizoen van me horen. Vanaf nu krijgen ze het schema zoals ik de laatste 2 jaar deed met het voeren. Het voer is voor de ouden zoals inmiddels wel bekend van Matador en ik heb nu voor het derde jaar bij de weduwnaars kort en de nonnen Premium start , vlieg en turbo. Nu maar weer afwachten of ze in 2010 weer hun prijsjes kunnen pakken. De jongen krijgen voer van Ronny van Tilburg deze heeft mooi voer voor een even mooi prijsje. Je kan ook een pallet vol bestellen via zijn webwinkel , je kan het ook met meerdere liefhebbers bestellen , het mag ook verschillend voer zijn , wel vooruit betalen. Duivensport is voor velen al duur genoeg en het wordt ook nog netjes thuis gebracht. Binnenkort hier weer alles over hoe ze komen op de vluchten , iedereen begint weer op nul.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Mijn site www.dejongheukelum.nl of www.duivenwereld.nl/addejongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

John Logemann - Kiespijn

  Kiespijn, je kan het inderdaad missen. Afgelopen weken behoorlijk last gehad, vorige week zo erg dat ik ...

John Logemann

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Michel Vanlint - Duiven volop in de ...

  Het is een noodzakelijk kwaad, een gebeurtenis die zich jaarlijks herhaalt. Nieuwe pluimen, slagpennen en ...

Michel Vanlint

John Logemann - Veranderen, hoe doe je ...

Niet zo'n rare vraag, de titel van dit stuk. Ons duivenwereldje is er vol van. Er moet veranderd worden, maar ...

John Logemann

Sjaak Buwalda - Duurde eventjes -

Ja ik weet het, je hebt er even op moeten wachten voordat hier wat nieuws verscheen. Buiten het vliegseizoen staan ...

Sjaak Buwalda