Op onze tweede wedvluchtdag van 2014 werd de eerste Koningsdag gehouden. Eigenlijk is het op zondag maar men doet het dan niet en wordt het een dag eerder gehouden. Er worden op veel plaatsen ballonnen opgelaten door school kinderen. Vind u een kaartje dat aan de ballon zit stuur die dan terug , u maakt een kind heel blij. Daar er een zuid zuidwesten windje was kwamen de duiven geen ballonnen tegen. Onze duiven konden met wind mee weer hoge snelheden halen. Heel onze afdeling is in 1x los gegaan , de duiven die goed zijn horen op kop te gaan vliegen en komen dan hopelijk uit de goede hoek zoals we dat zeggen. Komen ze uit de verkeerde hoek dan zijn het maar dommeriken. Een duif is een kudde dier en als ze in een koppel zitten gaan ze gemakkelijk mee door en dan moeten ze later tegen de wind in terug komen. Dan staan ze meestal niet meer in de uitslag en daar doen we het toch voor. Heel de week zijn we met de duiven bezig en hopen we op een goed resultaat. De wind maakt de prijzen , zeker op de korte vluchtjes.

Op eigen hok

Zoals de laatste tijd zijn elke dag de duiven 1x los geweest. Het is gelukkig aardig weer geweest voorbije week. Alleen donderdag begin van de avond een paar fikse buien met onweer en hagel  , hopelijk valt de schade in de boomgaarden mee. De temperatuur was voor de bui zo’n 20 graden en tijdens de bui zakte die naar 13 graden. Had ze al los gehad en was ze om 18 uur net aan het voeren toen de eerste bui over trok. Bleef maar in het hok staan tot het ergste over was getrokken. Een vrijdag was het weer best lekker weer. Met een zonnetje erop was het in het hok best lekker. s’Avonds was er in manden voor Nijvel 149 km , er zijn er 30 mee gegaan voor de punten. De andere zijn mee als trainingsduif zoals je dat tegenwoordig hoort te noemen. De container zat vrijdagavond tot de nok toe vol. Zaterdag zijn de duiven om 9.15 uur gelost in Nijvel. De eerste kwam heel hoog uit de goede hoek , maar ze bleef vliegen. Binnen een minuutje één erbij en vliegen maar. Ben maar in het wachthuisje gaan zitten. Door de week zijn ze zo binnen en op zaterdag …… ho maar.

De tweede aankomende een doffer liep als eerste naar binnen en zat nu op 10.43.00 uur met een snelheid van 1701 meter per minuut , ruim 102 km per uur weer in het hok. Zo hard waaide het niet en dan toch die snelheid .. niet te geloven. Ze zijn niet moe en misschien nog niet genoeg gemotiveerd om naar binnen te gaan. Hoorde meer dat ze bleven vliegen. Heb altijd getoond maar denk er over om volgende week de doffers alleen de schaal te geven. Met thuiskomst zaterdag zit dan de duivin te wachten. Vorige week had ik de doffers en deze week toen er 9 in het hok zaten waren het 6 duivinnen. Het kan iedere week weer anders zijn dat kan je nu weer zien. Had eigenlijk de doffers beter verwacht maar met hoge snelheden komt het nogal eens anders uit.

In de club werd nog met de 3e begonnen en maar 7 van de 30 op de uitslag. In rayon B2 staan er 9 op papier en werd begonnen met de 51e tegen 3215 duiven. In de afdeling stonden 18.424 duiven in concours en daar staat de eerste duif met nog 1 vereniging te gaan op plaats 85. Als ze zo graag willen vliegen gaat er een flinke ploeg naar de dagfond dat kan ik ze verzekeren. Ze zullen hun plaatsje voor volgend jaar moeten verdienen , de uitslag telt. Volgende week weer een kort vluchtje uit Quivrain 186 km.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

SPONSOREN

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

Eveliens Journaal 'Respect voor onze ...

Hallo allemaal, wij zijn er even tussenuit geweest, HEERLIJK, we zijn de auto ingestapt en hebben 1400 km zuidwaarts ...

Evelien's Journaal

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann

Evelien's Journaal

CAHORS, BERGERAC, PERONNE en VIERZON. Even een terugblik op vorige week. De grootste bloedhitte is voorbij, ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

De duivencoach - Successen in de ...

  De duivensport beleeft roerige tijden. Aan de ene kant wordt meer dan ooit tevoren geschreven over de ...

Nico van Veen

Sjaak Buwalda - Gaat nog ergens op ...

Was toch wel een verschil afgelopen zaterdag tussen een 200km en 450km vluchtje zo te zien. De mijne hebben het wel ...

Sjaak Buwalda

John Logemann, blog - terug naar de ...

Het is donderdag vandaag, de vakantie zit er weer bijna op. We hebben twee weken door Denemarken en Zweden ...

John Logemann