AdWat gaat de tijd toch snel als je zoals ik wat ouder wordt , het lijkt net of het seizoen pas is begonnen. Maar de realiteit is dat de navluchten al van start zijn gegaan. Aan de dagen kan je alweer zien dat het elke dag wat vroeger donker wordt. Nog 3 jonge duiven vluchten en 4 natour vluchten , daarna kan de balans over het hele jaar weer opgemaakt worden. Hopelijk is het na de laatste vlucht nog goed weer want als alles mee zit wil ik het hok weer een likje verf geven. Zodat het er weer een jaartje tegen aan kan. Bij de buren zijn ze nu na een bouwstop weer begonnen met bouwen. Dus even in de peiling houden wanneer de vloer gestort wordt. Als ze net los zijn en er komt een betonauto met zo’n lange arm om te storten heb ik ze maar liever binnen.

Als ze een keer geschrokken zijn vergeten ze dat niet zo gauw , dus even in de gaten houden. Voorbije dinsdag de jongen naar Ulvenhout gebracht voor een training , toen ze thuis kwamen stond er een hoge kraan om de betonnen balken op zijn plaats te leggen. Het hele koppel kwam gelijk en kwamen wonder wel goed naar binnen. Maar ja van een vlucht komen ze niet allemaal gelijk en dan is het toch wel even anders. Ik probeer ze één keer per week weg te brengen omdat ze nu aan het koppelen zijn en sommigen op een nestje zitten en dan vliegen ze niet zo lang , vandaar het wegbrengen.

Navluchten van start

Vanwege het bouwen bij de buurman blijven de doffers op weduwschap dus dit jaar geen duivinnen mee. Ik denk dat een doffer beter naar binnen zal komen dan een duivin met dat getimmer. Nu maar hopen dat de doffers hun veren vast houden. Vorige week hebben veel doffers een pen gegooid terwijl de pen ervoor maar net door kwam. Maar ach we zullen wel zien hoe het loopt. Voor de Afdeling 7 telt dit jaar de navluchten ook mee voor het Generaal , behalve de laatste omdat het een week later wordt dan de bedoeling was. Dit om de mensen die al een vakantie hebben gepland niet de dupe te laten worden vanwege het op schuiven van het programma vanwege de afgelastingen door de warmte , hier kan ik wel begrip voor hebben. Dus liefhebbers volgend jaar de vakantie wat later bespreken.
Dinsdag 10 augustus hadden de doffers een oefenvlucht met de Regio vanuit st Job in het Goor 67 km. Ze kwamen vlot naar huis wat hier bij iedereen het geval was , dus op naar zaterdag.

Zaterdag 14 augustus de eerste navlucht vanuit Duffel 93 km ze werden om 9.30 uur gelost met een overwegend oostzuidoosten wind wat hier zeer nadelig is zeker op zo’n kort afstandje zodat ze zich niet kunnen corrigeren en het is nog steeds zo de wind maakt de duiven. Van de 18 ingekorfde duiven ( 16 weduwnaars en 2 terug gekomen jongen ) kwam de 861 als eerste aan en liep om 10.59.53 over de antenne , met een snelheid van 1334 meter per minuut. Daarna 11.00 , 11.01 4x , 11.02 2x , 11.03 , 11.04 2x enz. In de club pakte de 861 zijn derde eerste prijs van dit jaar , maar in de kring dus zoals verwacht niet zo vroeg , daar op de 39e plaats. In de club werd het 1-3-9-10-11-enz. en 15 van de 18 in de uitslag. Nu waren er wel veel duiven mee op deze eerste natour vlucht , in de vereniging 542 duiven en in de kring zal het wel meer dan 4000 zijn , dus eigenlijk valt het toch nog niet tegen.

Oog
van Raket (foto) vliegt een zoon 1e Nanteuil

De jongen zijn donderdagavond de mand in gegaan naar Nanteuil la Haudauin 342 km. Ze werden hier om 9.45 uur gelost. Van deze vlucht kwamen ze ook vlot , als eerste een zoon van de Raket om 14.16 uur de volgenden op 14.18 2x , 14.20 , 14.21 , 14.23 , 14,24 , 14.26 3x enz. in 16 minuten waren de prijzen er uit , zelf 14 van de 34 op papier ( 1 : 4 ) beginnend met 1-2-3-5-10-11-12-enz. , op de voorlopige Regio 3b uitslag beginnend op 11-25-26-50-71-enz. Voor volledige uitslagen zie Prestaties op de site.

Komend weekend voor de jongen een vlucht vanuit Epernay 323 km en voor de natour weer een flut vluchtje van uit Strombeek 117 km dit had voor het zuiden van de afdeling beter Nijvel oid mogen zijn. Hopelijk dan eens een mooi kopwindje maar de weersvooruitzichten geven dit nog niet aan , dus maar hopen dat al die weer computers het maar weer eens verkeerd hebben. , het is nu zondag dus nog geen zaterdag en kan er nog veel gebeuren met het weer.

Heeft U vragen stel ze gerust mijn email adres is te Vinden op de site bij te koop en contact.

Tot de volgende weekbabbel , goede gezondheid en hou je haaks.

Mijn site www.dejongheukelum.nl of www.duivenwereld.nl/addejongIN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Mooi man - John Logemann -

Mooi is het op de hokken, de jongen rijzen de pan uit. Ik sprak toevallig met Bram deze week, ook bij hem loopt het ...

John Logemann

COLUMNS

Vandaag - Ad Schaerlaeckens -

 Vandaag kon men weer duiven letten. Velen voor het eerst sinds lange tijd. Liefhebbers tegen de Belgische ...

Ad Schaerlaeckens

It giet oan - John Logemann -

Beroemde woorden van de toenmalige voorzitter van de Elfstedenvereniging. Henk Kroes heet hij, hij was naast ...

John Logemann

Weer vliegen - Ad Schaerlaeckens -

  Voor info m.b.t. de mogelijkheid tot spelen in Nederland zie www.deduif.be  Kennelijk zit niet ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor