Al zitten we nog midden in het seizoen een goede duivenmelker kijkt vooruit wat later te doen met zijn kolonie. Je vraagt je af hoeveel duiven kun je door houden financieel bekeken , misschien kun je nog enkele duiven aanschaffen om in te kruisen , bedenken wanneer en hoe je wil koppelen , of je wat aan je hok wil verbeteren , wel of geen verwarming in het hok , met welke vluchten je volgend jaar mee wil doen. Zo zijn er veel vragen om er nu al over na te denken als je een beetje fanatiek bent. Niet dat je het moet overdrijven natuurlijk want dat is ook niet goed. Zeker als je een gezin of kleinkinderen heb , er is immers meer dan alleen duiven. Deze week is het hooibouw zoals we zeggen. Vandaag zondag de uitgestelde vlucht vanuit Sens. Deze week 4x in manden , maandag africhting jongen , dinsdag overnacht Albi , donderdag dagfond Chateauroux Nationaal en vrijdag midfond Pt St Maxence.

En dan zijn er nu elke week wel ZLU vluchten waar je aan mee mag doen. Als je aan alle vluchten mee wil doen dan ben je de hele week onder de pannen. Ik zeg altijd ” je hoeft niet mee te doen , je mag meedoen “. Hopelijk wordt het nu we alweer in juli zitten eindelijk eens wat beter weer. De langste dag is weer geweest en elke dag wordt weer wat korter. Voor je het weet is het vliegseizoen voorbij en begint het verkoop seizoen wat tegenwoordig steeds belangrijker lijkt te worden. 

Op eigen hok


De jongen woensdag weggebracht naar Geertruidenberg voordat we naar het ziekenhuis gingen even doorgereden. Los gelaten om 10.55 uur , toen we om 12.50 thuis kwamen liepen er op het dak. Ik naar buiten , dit waren alle vreemden die weer op weg naar huis gingen. De eerste kwam alleen en deed over deze 19,5 km een klein half uurtje. Toen bijna een uur later 5 op de klok die aan stond op test. Om 12.45 dan de rest op één na , deze kwam de volgende middag. Als ik in de club hoor dat er waren die ze ook op deze dag hadden weggebracht en dat bij sommigen de helft of meer nog onderweg was. Gelukkig zijn er de volgende dag nog wel na gekomen , toch heel wat lege plekken. Dus wat dat betreft mag ik van geluk spreken dat ze alle weer in het hok zitten. Kreeg deze week ook een opvangkaart van een jong die ik kwijt was van de eerste keer dat ze op de klep zaten en door de sperwer weg schrokken. Ben haar wezen halen , het is een duivin zoals u begrijpt , zag er perfect uit en heeft echt niet de hele tijd gezworven. De heer Pluim van het centraal hok in Tiel heeft het goed voor elkaar allemaal in aparte hokjes en genoeg eten en drinken , super zo. Nu maar kijken of ze wil blijven , mocht dit zo zijn dan wil ik ze op de natour spelen. Dinsdag is de eerste africhting van de jongen , met goed weer gaan ze wel mee. Ik hoop dat ze allemaal terug komen en er veel van leren.

Donderdagavond was er in manden voor Sens , hier zijn 10 doffers en 8 nonnen mee naar toe gegaan. Met inkorven eens genoteerd of ze pennen hadden gestoten. Van de 10 doffers had er één niet en de rest allen één pen gestoten. Bij de 8 nonnen die mee waren is de stand als volgt , 2x nul , 4x één en 2x twee pennen gegooid. Zaterdag werd er uitgesteld naar zondag. Zondag zijn de duiven om 7.30 uur in vrijheid gesteld met op de vlieglijn een westzuidwesten wind. Er kwamen drie doffers tegelijk en ze liepen om 12.19 uur over de antenne. Het werd in de club 2-3-4 en er staan er 8 in de uitslag. Felix Stutz had de snelste. In de regio stonden deze eerste drie duiven op plaats 18 , 19 en 20.

Dus ze hebben weer hun best gedaan , ben wel tevreden.

Heeft u vragen mijn email adres is :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor