Bij deze een felicitatie aan Cees Korf uit Urk die vorige week de eerste vloog van Afdeling Friesland. De moeder had hij bij mij vandaan , een zusje vloog vorig jaar als jong al een eerste in de regio. Cees vliegt alleen met nonnen , dit had hij bij mij gezien en wilde het dit jaar ook proberen en zo te zien lukt het prima. Hij is nu voor het tweede jaar zelf bezig na eerst in combinatie te hebben gevlogen. En dan nu al provinciaal de eerste …. velen zullen er van dromen. Maar voor Cees en Klazina is het nu al werkelijkheid geworden. Super , ga zo door op de ingeslagen weg dan zullen we nog veel horen uit het Urkse. Voorbije week veel te doen en te beleven , zoals de inhuldiging van onze Koning en Koningin. Ook waren er een paar leuke voetbal wedstrijden te zien. Zaterdag 4 mei stil staan bij de doden herdenking. Zondag is het Bevrijdingsdag , hier zal niet zoveel aandacht aan besteed worden. Volgend jaar op een door de weekse dag zal dit zeker wel gebeuren. Ook was deze week kleindochter Moniek jarig , ze is alweer zes jaar geworden , waar blijft de tijd. Ze zeggen , opa je bent al aan een beetje oud en ze hebben nog gelijk ook die rakkers.

Op eigen hok

De derde wedstrijd van dit jaar werd gehouden van uit Pommeroeul voor mij een afstand van 181 km. Om 10.45 uur werden ze gelost met een aantrekkende west zuidwesten wind. Als eerste kwam de Raket 08-919 ( 1639 meter) deze was vlot binnen , snel gevolgd door meerdere. Maar deze kwamen niet vlot naar binnen daar bij de buren de atlas kranen terug kwamen en dan willen ze in de gaten houden wat er allemaal gebeurd. Regelmatig vielen er wat naar beneden en gingen naar binnen. Op een gegeven moment vlogen er een stuk of vijftien rond of ze net los waren gelaten voor hun trainings rondjes. Als je dan bekijk dat de prijzen 1 : 3 inde club binnen 7 minuten er uit waren dan kost het blijven vliegen heel wat prijzen. Maar ach, ik maak me er niet meer zo druk om het is jaar ‘13 , er zal nog wel meer gebeuren eer de laatste vlucht is geweest. De Raket wist in de club de eerste prijs te bemachtigen en dat valt dus weer mee. Er stonden er 15 in de uitslag. De jaarlingen deden het niet best twee van de zestien die mee waren stonden op papier. De eerste jaarling was een late duivin die enkel Nanteuil in september vorig jaar had gehad. De jaarlingen zullen wel beter hun best moeten gaan doen om volgend jaar een broedbak te bemachtigen. Er zijn nog veel mooie vluchten te gaan waarop ze hun kunnen mogen laten zien. In de regio stond de Raket op plaats 16 tegen 3.135 duiven. Bij Afdeling Zuid werd het de 36e plaats tegen 9.550 duiven. Volgende week hopelijk wat verder mits het weer niet veranderd. We gaan dan is de bedoeling naar st Quentin voor mij 256 km. Nu vandaag 5 mei is het prachtig weer waar mens en dier van mogen genieten. Laten we hopen op mooi weer zodat het een mooie vlucht mag worden.

Heeft u vragen mijn email adres is : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kan van alles bekijken op http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/IN DE KIJKER

Uw website 1 jaar naast elk artikel?

Bekijk onze tarieven om te adverteren!

GESPONSORDE LINKS

Please paste a VALID AdSense code in AdSense Elite Module options before activating it.

SPONSOREN

 

TOPPERS IN BEELD

Combinatie Kroesen uit Klazienaveen

Drukt neus aan het venster met diverse kampioenschappen in afdeling 10. Als we de klok zeg maar 10 jaar terug zetten ...

Topper in beeld

Theo Streefkerk en zoon, Ameide - ...

Inleiding Theo Streefkerk is een heel bekende naam onder de mannen van het zware labeur. Iedereen heeft zijn naam ...

Topper in beeld

Klip - Verhagen, Rotterdam

Klip – Verhagen (Rotterdam) Wat kunnen we nog schrijven over deze combinatie. Al jaren staan ze aan de top van de ...

Topper in beeld

KEEK OP DE WEEK

'Trainingsvlucht NIERGNIES (Fr)' - ...

  'Duidelijkheid kwam alsnog...' We hebben inmiddels de 2e 'africhting' achter de rug. ...

Evelien's Journaal

Verbazing - John Logemann -

De wereld veranderd snel. Vandaag zal de geschiedenis ingaan als de dag dat we weer op een terras konden gaan ...

John Logemann

GESTART MAAR NOG IN HET ONGEWISSE... - ...

Met alle aanpassingen zoals voorgeschreven en volgens alle richtlijnen is de kop eraf zoals we dat noemen, maar of ...

Evelien's Journaal

COLUMNS

Finale Derby Arona Tenerife / grandioos ...

Zondag 5 juli was het dan eindelijk tijd voor de grootse finale van de Derby Arona Tenerife. 541 gevleugelde strijders ...

Sjaak Buwalda

Opnieuw - Ad Schaerlaeckens -

   Ik kan me voorstellen dat het gaat vervelen als je bijna wekelijks en dat jaar in jaar uit moet lezen ...

Ad Schaerlaeckens

Weer enorm - Ad Schaerlaeckens -

Hoe fraaier het weer, hoe slechter het is voor de sport. En gisteren 20 juni was het uitermate fraai weer met bijna ...

Ad Schaerlaeckens

STEL JEZELF VOOR

Francois Moors - Melsele

Stelt ..  

Stel jezelf voor

Hennie Beumer

Stelt....

Stel jezelf voor

Aurelio padovano uit Breukelen - Stelt ...

Stel jezelf voor

W. Vink en Zoon - Stellen zichzelf voor

Stel jezelf voor